Kategorier

Arkiv

Jag är en notorisk rattfyllerist!

Brott och straff

Poliserna kom!

(Bild)

Jag var ju ganska packad när jag stoppades av dem på enkelriktad gata mot trafikriktningen. Jag sa till poliserna: ”Ja, ja, jag ska se över mitt beteende!” 

Därför blev det aldrig någon rättegång. Det blev inte ens en rapport. Polisen sa bara: ”Ja, gör det. Det låter som en bra idé!”

Nä, nu ljög jag.

Jag är ingen rattfyllerist. Och jag hade aldrig kommit undan så lätt som att lova att fundera på hur jag framför mitt fordon. Det vet ju alla. Så, om ovanstående verkligen hade varit sant skulle ju ändå ingen tro mig. Så går det ju inte till.

Men precis så går det till när vissa andra bryter mot lagen. Ingenting händer!

Nu gör SVT:s nyheter reportage om sms-låneföretagen, som bryter mot lagen genom att låna ut pengar till personer som inte har en chans att betala tillbaka dem och som redan är skuldsatta hos Kronofogdemyndigheten. Men inget sådant företag blir föremål för rättsliga åtgärder.

Varför är det skillnad på lagbrytare och lagbrytare?

Nu hoppas jag att ingen inbillar sig att jag vill bagatellisera rattfylleri, som ju är ett brott som ej sällan både skadar och dödar oskyldiga, men …

Att för ren snöd vinnings skull medvetet och systematiskt regelmässigt och konsekvent bryta mot lagen utan att beivras skickar ju signaler till dessa företag att det är OK att ”köra på” i ullstrumporna.

Uppenbarligen är det skillnad på dig, mig och alla andra Svenssons å ena sidan och de skrupelfria kapitalisterna. En sådan här särbehandling åtnjuter alla företag. Men ta dig en liten dragnagel, en sexa eller två kan räcka, och gå sedan sedan ned till gatan för att flytta bilen till andra sidan gatan klockan 02:00 när ingen annan är ute och kör eller går, det kostar dig körkort, böter eller fängelse även om du bara har bråkdelar av promille i kroppen och ingen kan komma till skada – om polisen kommer.

Några exempel:

Det är många år sedan jag läste i tidningen om mannen som hade druckit lite granna. Så kom han på att han hade parkerat sin bil lite slarvigt på sin egen P-ruta. Den stod helt enkelt lite långt ut. Då gick han ner till bilen och körde fram den ett par decimeter. Då kom polisen! Rättegång och fällande dom avslutade denna händelse.

Än mer uppseendeväckande dom avkunnades också för ganska många år sedan. Det var lastbilschauffören som tog sig ett järn efter att han hade parkerat sin bil på gatan utanför bostaden. Tyvärr hade han glömt dra handbromsen och gatan sluttade en liten aning och mer och mer nedåt gatan. Bilen skulle med andra ord komma att rulla allt fortare och kunna ställa till en fruktansvärd skada och människor skulle kunna komma att både skadas och dödas om det ville sig illa. Han rusade ned, hann ifatt bilen och drog handbromsen. Därmed var faran över, men han dömdes för rattfylleri.

Det är också länge sedan mannens son fyllde 15 år och fick en moped av sin far. Innan presenten togs fram, inslagen i pakt uppe i familjens lägenhet, hade mannen druckit alkohol. Grabben fick sin moped, men fadern ville provköra mopeden i lägenheten. Grannarna klagade, polisen kom och grep mannen som dömdes för rattfylleri.

Jag minns även mannen som klippte gräset på sin inhägnade tomt med sin åkgräsklippare. Han hade givetvis druckit och dömdes för rattfylleri.

Nej, tro inte jag bagatelliserar, men ibland är rättsväsendet skoningslöst i överkant.

Ibland, ja!

Men när förtag bryter mot lagen är det inte alldeles självklart att rättsväsendet ingriper, som sagt.

Konklusion:

Kapitalisterna har en gräddfil i vårt rättsväsende!

Bild från Psykopaten

Tilltro till rättsväsendet.jpg

Bilden här ovan gjorde jag till ett inlägg på Åhh!-sikt: Det stora lotteriet!

Kapitalisterna köper ju till och med hela myndigheter och politikerna ändrar lagen om det så behövs för att tillfredsställa kapitalistiska intressen.

(Se videon!)

Det som nu kommer fram om vårt militära stöd till Saudiarabien är ju samma sak, särbehandling från vårt rättsväsendes sida. Det handlar om kriminalitet fast i ännu större skala. Och det handlar om polis, åklagare och ett helt rättsväsende som sitter på läktaren och rullar tummarna!

Till och med folkmord låter man passera, samt en minister som är jävig!

Hur kan detta komma sig?

Jo, vi har ett kapitalistiskt samhälle och kapitalisterna har sin gräddfil, som sagt. Ju större de är dess bredare fil kör de i.


8 kommentarer on “Jag är en notorisk rattfyllerist!”

 1. svantelarvig skriver:

  Det är därför jag slutat klippa gräset, och låter tomten se ut som en sommaräng istället. Vem vill sumpa körkortet för kort gräs?
  Svante

 2. ghostopinion skriver:

  Därtill finns det en hel samhällssektor med folkvalda i spetsen som ostraffat kan bryta mot lagen. Jag talar om framför allt kommuner men även landsting som gång på gång på gång blir dömda i domstolar för att de inte beviljar oftast utsatta människor som har det svårt deras lagliga rättigheter. Kommunerna har satt domstolstrots i såna ärenden i system och det kan de göra utan att behöva frukta något straff.

  • skvitt skriver:

   Jag var inne på att även ta upp den saken. Det sorgliga med detta du beskriver är att kommunerna inte kan åläggas straffpåföljd. De kan alltså dömas, men inte straffas. Snacka om rättsväsende.
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s