Kategorier

Arkiv

Skvitts pyttipanna

Tyst

Ja, i de stora tidningarna i alla fall.

Där har det varit tyst om detta, så läs här istället och håll dig informerad om neddragningarna.

Läs även dagens ris idag: Gislaveds kommun.

Här kommer lite till: Det handlar om Sölvesborg kommun. Där öppnade öppnade kommunen ”en second-hand butik några meter från en redan etablerad dito. Vilka som “jobbade” där? Arbetslösa förstås. Och givetvis utan lön.” /Helga von Pitbull

Ja, det var lite om kommuner, det. Och hur kommuner och sex hänger samman har ju Skvitt noga rett ut förut.

Helga skriver också om hemliga koder för arbetslösa.

Mer från damen och kommunerna: ”Idag gör jag ett nedslag i Arboga kommun. Här kan pensionärer bli servade med snöskottning, trädgårdsskötsel, gräsklippning och andra utearbeten. Kostnad: 95:-/h. Tydligen står arbetslösa något högre i kurs här än i Gällivare som tar 75:-/h.” Läs resten.

Ni som bara vill tappa hakan kan göra det här.

Eller ha något att fundera över.

Ja, egentligen finns mycket att undra över. Till exempel myndigheters sätt att slå vakt om utsatta grupper som inte kan tala för sig själva, till exempel dementa människor och hundar. Det skriver Astrid om här.

Tuff läsning som övergår mitt förstånd är detta citat: ”Därmed kommer varje öppen och tolerant delmängd av PK-maffian själv i all sin motsägelsefullhet att vara både sluten och totalt begränsad, vilket enligt Heins-Borels sats gör den till en kompakt och ogenomtränglig union av slutna bollar som alltid missar målet, och detta trots att det offentliga rummet inte är fullständigt vilket man kan övertyga sig om genom att dagligen sätta på sin radio – jag ska ta och undersöka vad detta beror på, och om det kan vara så att det är något fel på matematiken eller om det offentliga rummet verkligen är så beskaffat att varje Cauchy-följd konvergerar mot en punkt som ligger i rummet (vilket skulle göra det fullständigt), för rent intuitivt kan man tycka att det finns hål i det offentliga rummet, men som alla vet så kan man göra det ofullständiga fullständigt (läs hur man gör här), men en alternativ tolkning kan ju vara att det offentliga rummet faktiskt är fullständigt i bemärkelsen fullständigt galet, och i så fall är det inga problem med matematiken. Matematiska problem har jag redan nog av, så vi kan väl säga att det är så. Beviset är enkelt: sätt på radion dagligen och ta del av analyser, debatter, intervjuer och kommentarer – vansinne, slutenhet, begränsning och kompakt smörja, precis som Heins-Borels sats visar.”  Jag fattar inte hur ni orkar läsa min blogg - själv skulle jag aldrig orka det! :-)

Tack Tanja för att du fick mig att förstå att jag inte är så förbaskat intelligent som jag hittills har inbillat mig! Men sen skriver hon något som är lite lättare att hänga med i:”Man kan fråga sig hur det årligen kan produceras tusentals sidor med utredningar och forskningsartiklar i genusvetenskap för att ‘problematisera’ helt vardagliga företeelser som ofta har enkla förklaringar, eller om inte enkla så åtminstone inte genusteoretiska förklaringar. Utöver vardagen så drabbas även andra vetenskaper av genusforskarnas framfart. Filosofen och lingvistikern Luce Irigaray som haft stort inflytande på den feministiska rörelsen i Europa, frågar sig exempelvis på fullaste allvar om Einsteins formel  E = mc^2 är sexistisk eftersom den privilegierar en hög hastighet, nämligen ljusets hastighet, på bekostnad av lägre hastigheter ‘som är mer betydelsefulla – inte minst för kvinnor. ‘Einstein anklagas för att vara fixerad vid höga hastigheter, vilket enligt Irigaray reflekterar hans sexistiska inställning (Sokal & Bricmont) – läs mer om den nya svenskinitierade genusfysiken HÄR, med fler intressanta detaljer HÄR och HÄR  om hur man raserar skolväsendet i genusvansinnets namn.”

Just nu diskuteras ju livligt den svenska vapenexporten till diktaturer. Den ökar! Från 3 miljarder kronor 2001 till 13,9 miljarder 2011. En ökning med 360 procent. Självklartär att det luktar mutbrott lång väg. ”Svenska Freds skriver i sitt Nyhetsbrev: Vapenskandal, misstroendeförklaring och teatererbjudande!” / Kao

Reinfeldts och Björklunds berättelser går isär om samarbetet med Saudi

”I efterhand framstår artikeln som ren skönlitteratur. De dementerar en rad ­saker som ingen har påstått och försöker sedan framställa det som att regeringen inte var informerad.” 

Bloggen ”2000aldrig har efter hemliga kontakter i mörka källare med Mille Markovic  fått tag på ett antal bilder från Fredrik Reinfeldts mobiltelefon. Vi kan givetvis inte vara helt säkra men vi förmodar att det kan vara just bilden här nedan som blev början till slutet för statsministerns äktenskap med Filippa …” Självklart är detta av riksintresse och jag kan tänka mig att Svensk Damtidning följer upp med två hemma-hos-reportage, ett hos vardera nu mera tu. Bilden, jo den ser ni här.

Från det ena till det andra; kärnkraftens pris är ohyggligt högt. ”Fredrik Reinfeldts vision om en befolkning som arbetar till 75 års ålder har bidragit till en debatt som synliggjort intressanta föreställningar.” 

Då är det ju inte fel att kika på dessa föreställningar.

”Expressens chefredaktör Thomas Mattson fortsätter sin kamp mot Wikileaks och Julian Assange. Det blir dock allt mer uppenbart att det är en geting utan sting. Han påminner allt mer om en grälsjuk bloggare och hans argument är på sandlådenivå.” Det skriver den gamle vargen.

Intressant och vettig läsning är onekligen ”Sjukförsäkringen – tio år av debatt

Och så går det ju mot vår. Och andra viktiga tankegångar som jag absolut inte vill undanhålla er är ju detta: Ghost:/Kate Perry kräver mindre bröst och jag kräver…

Men ännu viktigare, om man vill följa med i världsläget är säkert detta:Ghost:/Military Bases, Iran, USA and Threats” En bild som förklarar allt finns också.

Det är med lite sorg i hjärtat jag ser att en del bloggare har stannat upp och inte skriver längre. Det gäller till exempel Pellefantia. Hennes sista inlägg är det här, som jag saxar en del av: ”En stor del av dem som tjänar stora pengar på samhällets lägst prioriterade arbetskraft är just de hjälporganisationer som säger sig vilja hjälpa de fattiga, de svagaste i samhället. Om detta skriver Helga VON Pitbull, ett inlägg som är så tankevärt att jag rent upp och ned skulle kunna klassa det som ett av de bästa inlägg jag läst… Så läs detta… och sprid…. Sedan kan vi hädanefter bojkotta dessa dubbelmoralister….”

Och Pluppa avslutar med att önska oss God Jul. Doktorinnan slutade skriva 20 september 2011. Det är mycket tråkigt, för hon skrev så eget och underhållande.

Än mer tragiskt är det när någon avslutar sin blogg av det skälet att hon inte längre finns med bland oss. Jag tänker på Linda.

Gladare blir vi väl alla av att läsa att I kärlek är tre en för mycket”. Eller att bara se på fantastiskt vackra bilder.

Men även allvar är ju viktigt, särskilt om det kan handla den egna hälsan: BOTA BORRELIA – Har du dessa symptom så har du med största sannolikhet – BORRELIA

Är inte sjukreglerna hårda nog, frågar sig med all rätt Ett hjärta rött.

Ja, ibland undrar jag om det är så att våra politiker kan vara psykopater. Nog är det mycket som stämmer in i alla fall.

Skratta dig nu igenom resten av söndagen med denna länk och denna.


32 kommentarer on “Skvitts pyttipanna”

 1. […] skvitts har lagat en söndagspyttipanna bestående av en herrans massa ingredienser med olika smak från olika bloggar och lagom kryddad. Pannans beståndsdelar är exempelvis hemliga koder för arbetslösa, en genusauktoritet som anklagar Einstein för sexism eftersom en av hans vetenskapliga formler (E = mc^2) påstås prioritera hög hastighet, vapenexporten till Saudiarabien, Expressens kamp mot Julian Assange och Wikileaks. […]

 2. kao skriver:

  OJ! Det var mycket det här, men inte desto mindre intressant. Det är med blandade känslor jag läser din ‘pyttipanna’. Vilken Linda är det som gått bort? Får inte det klart för mej när jag ser hennes blogg. Var hon med på AB-bloggens tid?

  Så sorgligt ju yngre som dör, särskilt en småbarnsmamma, kanske.

  Pippa snabbare än kungen kanske är svårt, jag vet inte…

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Linda, det är ju en länk. Du ser ju att hon inte bloggade på AB.

   Hon började sin blogg om familjen och sina barn. När hon fick bröstcancer skrev hon om det också. Men redan innan hon fick sjukdomen hade hon startat en insamling till Cancerfoden! Utan att veta att hon skulle drabbas själv!

   Hon uppmärksammades för sin blogg av pressen som skrev om henne och hennes kamp. Men jag hittade henne på nätet innan pressen skrev om henne.

   Hon skrev på bloggen ända tills hennes krafter försvann. 25/3 2011 skrev hon sitt sista inlägg.

   Dagen därpå skrev en väninna på hennes blogg:
   ”Hej alla bloggläsare!

   Det är Magdalena som skriver. Jag ville bara meddela er som följer Linda att hon varit trött och sovit en del i dag. Gårdagen var en kämpig dag för Linda med mycket smärtor vilket säkert gjort sitt till att hon är trött idag. Jag har varit hos henne en liten stund och jag vet att även hennes Pappa varit där och hälsat på.

   Kram
   Magdalena”

   Den 29/3 meddelar Magdalena att Linda har gått bort.

   Hennes blogg gick rakt in i mitt hjärta och hennes öde fick mig att fälla många tårar.

   http://lindaskriver.blogspot.com/

   Kram!
   /Skvitt

 3. kao skriver:

  Det var ju fruktansvärt tragiskt! Unga människor och små barn SKA INTE dö! Elaka gamlingar däremot kan leva tills de blir över 100 år 😉

  Har just sett hela Psykopatfilmen hos Ghost, ska vila lite från datorn. Sen ska jag kolla hennes blogg. Jag såg 1-a-sidan med den lilla dödsannonsen, men ska titta och läsa mer där om en stund.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Jag håller med. Gör du så att du läser lite i hennes blogg.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Läste flera på raken, även äldre inlägg. Det var mycket gripande och sorgligt. Små barn som nu blivit moderlösa och som kanske aldrig kommer minnas henne, förutom att de ser henne på foto och ev videoinspelning. Men henne som person kanske de aldrig kommer minnas.

    Deras pappa får berätta. Men jag såg inget om honom i inläggen.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Jo, och så tänker jag på Linda själv vad hon måste ha känt. Allt från dödsångest, som inte skymtar igenom, besvikelse att inte få se barnen växa upp, kanske ilska och en känsla av orättvisa.

     Att känna att barnen blir moderlösa måste vara en outhärdlig känsla.

     Osv, osv osv.

     Ja, världen är grym, minst sagt!

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Klart det måste vara outhärdligt att känna så.
      Det finns så mycket orättvisa och meningslösheter, kan det tyckas. Men jag tror att en dag kommer vi alla få erfara vad dessa till synes meningslösa händelser var till för.

      Kram/Kao

      • skvitt skriver:

       Det är ju livets gång, även om det kan kännas meningslöst. Men vad ska vi göra. Bara att hoppas att vetenskapen kommer längre.

       Helt meningslöst är däremot Alliansens våldtäkt på välfärd, sjukvård och omsorg. Det är ju trots allt ett medvetet och hjärtlöst politiskt överfall på svaga och utsatta grupper, med det enda målet att föra över rikedomar från fattiga till rika.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Ja, det är menuingslöst för oss, men inte för de som redan äger. Det är liksom lite halvpsykopatiskt, minst sagt.

        Kram/Kao

        • skvitt skriver:

         Ja visst är det, eller helpsykopatiskt kanske till och med.
         Kram!
         /Skvitt

         • kao skriver:

          😀
          Nu ska jag vårintroducera min cykel. Åka till banken. Sen till doktorn. Lättare för mej att cykla än att gå. Får inte alls lika ont i ryggen.

          Ciao
          Kao

          • skvitt skriver:

           Ha en bra dag och cykeltur!

           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Det hade jag också, trots 2 glas vin på 2 olika krogar (= 2 st) på hemvägen. Inte långt, men man måste cykla vissa vägar, sakta och vara väääldigt upppmärksam även om gatorna är otrafikerade just då och man själv är nära styrstångsfylla 🙂

           Inga moraliska repressalier, tack. Jag vet vad jag gjorde (har gjort det förr) och det gick alldeles utmärkt. Men man får inte bli övermodig! Kaxig. 😀

           Kram
           Kao

          • kao skriver:

           Nytt inlägg hos mej…..

           Kao

 4. kao skriver:

  Har nu läst en massa inlägg av Linda (och på slutet/överst av hennes väninna). Det är fasansfullt! Ena dagen skriver hon själv. Några få dagar senare är hon död efter en lång kamp mot cancern. Om 12 dagar är det ett år sedan hon dog.

  Min dotters gudmors mage började svälla upp för ca 1 år sen, men hon trodde hon bara hade gått upp i vikt. Efter ett par veckor började hon få ont och naveln putade ut, så hon trodde hon hade fått navelbråck. Hon gick till Vårdcentralen, som tog prover och de skickade henne omedelbart tillo akuten. Hon blev inlagd. En vecka senare var hon död! Lymfcancer plus en stor tumnör i magen som hade växt snabbt och aggressivt.

  Det hela gick så oerhört fort. Några ur Grafiska Fackförbundet och (V) hedrade henne med att stå längst fram i kapellet med stora, röda fanor.

  Ja, det gick så himla snabbt att hon inte ens dagen innan fattade att hon Var döende. Hennes mycket äldre man var helt förkrossad. Har aldrig sett en så knäckt människa och 3 dagar efter begravningen dog även han. Av s.k ‘brustet hjärta’. Märkligt nog stod det om just brustet hjärta, att man kan dö av sorg, i gårdagens AB.

  Trots att ett år har gått kan jag fortfarande inte ta till mej att hon är död. Hon blev 51år, dog bara ett par dagar innan hon skulle fylla det.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Vi vet aldrig hur våra dagar ska sluta.

   Innan min flickvän gick bort tänkte jag i stort sett aldrig på det. Inte mer än andra. Döden var bara något teoretiskt som väntade, men egentligen aldrig skulle inträffa.

   I dag är den inte teoretisk längre och jag funderar ofta på hur min egen död ska bli. Det stör mig. Jag gillar inte att bry mig om det, men jag kan inte låta bli.

   Jag är inte rädd för att VARA död, men döendet skrämmer. Går det bara så smärtfritt som för min flickvän är det dock helt OK, men sån tur kan man knappast räkna med.

   /Skvitt

   • kao skriver:

    Det är just vad vi hoppas: att det ska gå snabbt. Om vi sen hamnar i något slags paradis eller allt blir svart spelar ingen roll för mej. Jag har en slags gudstro och är inte rädd för döden som sådan, bara skräcken att bli liggandes i kisstyngda blöjor på ett privat sunkigt vårdhem eller ÄTAS LEVANDE av nåt djur med stora käftar och vassa tänder. Eller ännu värre: uppäten bit för bit av en MÄNNISKA! 😦

    Kram/Kao

 5. imsy skriver:

  Oj vilken pytt du blandat ihop! Mig fick du också in där, minsann! Känner mig hedrad.

  Lindas blogg har jag läst i när du rekommenderat den tidigare. Mycket tung läsning min dotter hade en sådan ”Linda” till granne, när hon efter 5 år skulle friskförklaras visade det sig att cancern angripit alla organ. En 3-åring och en 5-åring blev snabbt moderlösa. Jag följde hennes kamp på mycket nära håll. Barnen fick omgående en elak styvmor – jag är nu deras allierade och busmakare. Den som ser till att deras mamma för evigt ska leva i deras hjärtan.

  • skvitt skriver:

   Livet är ju tufft.
   Jag kan ju tycka att fadern skulle ställa ultimatum till styvmodern, helst lämna henne.
   Tur då att du finns.

   Eh, föresten, jo Imsy, min mamma har också gått bort 🙂

   Kram!
   /Skvitt

 6. imsy skriver:

  Nämen ojdå – glömde kramen!

  Kram Skvitt!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s