Kategorier

Arkiv

Man måste få en egen!

Så är det ju!

 

Alliansen är ju företrädare för idéer om att man i alla lägen ska ha sitt eget och aldrig dela något kollektivt. Denna politiska idé står de konsekvent för.

Därför menar Skvitt att Alliansens politiker även måste få en egen erfarenhet. Annars fattar de ju inte. De är liksom lite trögtänkta, om nu någon har missat den egenskapen hos dem.

Så låt dem än en gång få något eget att hulda om, för annat kan de inte hulda, bara sitt eget privata. Så är borgerskapet funtat. Det är ego som styr. Hur stora de än blir i sin egen värld, hur rika de än blir, hur inflytelserika och maktfullkomliga de än blir så vill de ha mer och deras aftonbön tycks alltid inrymma orden ”se till mig som liten är” medan de ber om ännu mer!

Låt dem då bli bönhörda och få mer!

Låt dem få egna sjukdomar. Låt dem få egna erfarenheter. Låt dem se hur till exempel sjukvården fungerar för dem när de har stramat åt budgeten för den offentliga sjukvården! Alltså hur den inte fungerar när de har sänkt skatterna så de själva har fått mera i plånboken på det offentligas och vanligt folks bekostnad.

Läs på Genusnytt.


2 kommentarer on “Man måste få en egen!”

  1. kao skriver:

    ”Den som har, ska varda givet”, står det i Bibeln…..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s