Kategorier

Arkiv

Det stör!

Pressen gör sin plikt

. .

Det stör!

Men det stör inte makthavarna.

Om det stör så stör det de politiskt medvetna bland vi vanligt folk som strävar var dag för vår överlevnad. Det stör knappast de som äger mer än de behöver.

Det stör!

Det stör olika på olika sätt och det är vad detta inlägg handlar om.

Pressen skriver vad makthavarna dikterar. Så långt är allt i sin ordning. Så långt är allt gott och väl i vissa kretsar. Alla rättar in sig i leden. Förr hette det att pressen var den tredje statsmakten. Den granskade vad politikerna gjorde och därmed garanterades både insyn och demokrati. Och så kan det ju inte få vara. Inte nu för tiden. Inte i dag.

Det stör!

Men nu har man fått bukt med detta oskick. Nu har pressen rättat in sig i ledet. Pressen är nu verkligen en tredje statsmakt. Det en regering vill pådyvla folket går den till pressen med och ber dem skriva om och så förleds folk att tro att det är som regeringen säger.

Detta sker oftast på ett väldigt subtilt sätt.

Man tar det som nyheter, inte som propaganda.

Det är en ny värld vi lever i.

Borta är 60- och 70-talens skjutjärnsjournalister. Ersatta de är, ersatta till att vara maktens medlöpande megafoner.

Det är en ny värld vi lever i.

Vi har fått Internet och vi har fått bloggar och därmed har vi fått något mycket bättre än gamla tiders insändarspalter. På sådana spalter figurerade Skvitt på 60-talet. I lokalblaskan gick det alldeles utmärkt att bli publicerad eftersom det var ont om lokala nyheter som tidningen kunde fylla sina sidor med för att sälja tidningen som levde på sina annonsintäkter. Många köpte faktiskt denna lokala publikation enbart för dessa insändares skull och andra för de ville veta hur bonde Jönsson hade det på sin gård, eller varför Stina trivdes med sitt lilla Café. Snaskigt var ju även att försöka lista ut vilket rattfyllo som hade kört i diket.

Med tanke på annonsörerna som finansierade stora delar av kostnaderna för tidningens utgivning fick tidningen inte skriva vad som helst. Detsamma gällde även de stora drakarna. Och så är det än i dag. Pressen fick inte och får inte nu heller kritisera borgerskapets grundintressen. Så var det då och så är det än idag och värre.

Då svek ju annonsörerna och så är det än mera i dag när det finns än fler kanaler för dem att använda sig av. Konkurrensen om annonsörerna har hårdnat. Vänsterpressen fick känna på det redan då. Till exempel den dåtida VPK:s tidning, Ny Dag.

I AFTONBLADET var det svårare att få in sina inlägg. Det var ju inget konstigt med det. Det var ju många fler som skrev insändare dit. Så när jag skrev om vietnamkriget och USA:s folkmord där fick jag ju konkurrens av alla som hade synpunkter på mode, på hur det såg ut i allsvenskan och varför man inte kunde sätta byxor på aporna på skansen – för barnens och sedlighetens skull. Ja, det var tider, det. Yttrandefriheten skulle ju gälla alla.

Och det fanns en redaktion som såg till att alla fick säga sitt. Så som att till exempel få förkunna att Anita Lindblom var sexig. Sådant var viktigare att lyfta fram för Vietnam låg ju så långt borta att Song My knappast hade med oss att göra. Att kriget alls började uppmärksamma kan vi bland annat tacka Sköld Peter Mattis för.

Det är en ny värld vi lever i.

Nu har vi Internet. Och vi har nya metoder för att skriva ”insändare”. Våra dagars insändare heter ”blogg”. Och i bloggarna kan allt skrivas. Och fortfarande skrivs vad som förr skrevs i insändarna. Många har fortfarande synpunkter på modet, på hur det ser ut i allsvenskan och varför man inte kan sätta byxor på aporna på skansen – för barnens och sedlighetens skull.

Men vi som vill skriva om ”vietnamkriget och USA:s folkmord” i ny tappning, alltså det som nu sker som likartade fenomen, Libyen, Syrien, Iran och Grekland, eller social nedrustning, kapitalism och det elände det systemet för med sig, om Bilderberggruppen och hur regeringen tar från de fattiga och ger till de rika – vi skriver bloggar istället för insändare.

Det är en ny värld vi lever i. Detta stör makthavarna. Nu finns inga redaktörer som ser till att ”alla får komma till tals” för nu finns inget ”begränsat utrymme”. Nu kommer alla till tals. Nu väljer var och en fritt om de vill eller inte vill bli korrekt informerade. De lättjefulla läser AFTONBLADET på nätet. De sanningssökande anstränger sig och därför letar de upp bloggar som ger en ocensurerad bild av verkligheten. Det kan handla om allt från borrelia och giftskandaler till försäkringskassesjälvmord och välfärd, pensioner och borgerskap.  Och det handlar om vad som verkligen hände och händer i Libyen och vad som nu sker i Syrien.

Kunskap är makt och att behålla makten tillkommer makthavare. Att utmana makten är farofyllt, det vet alla som torteras runt om i världen och de som dog i nazitysklands gestapotortyrläger. Propagandan förtiger det och fokuserar enbart på judeutrotning, allt som en följd av sionistisk propaganda. Därmed inte sagt att den inte ägde rum!

Kunskap och dess spridande är farligt, det vet även en så känd person som Julian Assange.

Det är en ny värld vi lever i.

Det stör!

Det skrämmer makthavarna! På alla sätt lägger de nu sina pannor i djupa väck. ”Hur ska vi kunna tysta folket?” Det är frågan de numera brottas med.

Vill du manipuleras och duperas av media, OK, det är ditt val, men ta då först en titt på psykopati och hur det fungerar, för många av psykopaternas egenskaper har våra maktmänniskor som vill styra oss.

Vill du däremot bejaka den frihet som ännu finns att uttrycka sitt fria ord och inhämta alternativa nyheter, gå då till bloggvärlden.

Jag hjälper dig så gärna att hitta rätt. Här tipsar jag i en lista bloggar jag rekommenderar. Dessa bloggares av mig utvalda färska inlägg presenteras i listan nedan. http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/02/borg-vevar-mot-bankernas-vinster-ja-18e.

html http://arbetarperspektiv.blogg.se/2012/february/reinfeldts-atta-tyngsta-misslyckanden.

html http://forysta.bloggspace.se/1658943/Om-jav-och-hur-mycket-djur-far-dra/

http://web4avvikande.wordpress.com/2010/12/21/anna-ardin-en-stord-manniska/

http://nyapolitiken.biz/sve_politik/rattsproblematik.html

http://bjornbrum.blogspot.com/2012/02/august-hall-dig-pa-avstand.html

http://kajraving.blogspot.com/2012/02/overklassen-drar-ifran-klyftorna-okar.html

http://www.bojkotta-israel.nu/

http://corruptio.blog.com/2012/02/28/riksbanken-sponsrar-konferens-om-korruptionsforskning/

http://marcusborgpp.blogspot.com/2012/02/tv-inslag-fran-1987-om-den-amerikanska.html

http://ilsemarie.wordpress.com/2012/02/22/valfarden-monteras-ned-precis-som-borg-och-reinfeldt-planerat/

http://parasitstopp.wordpress.com/2012/02/28/gor-som-bankerna-gor-dina-skulder-till-allmanna-betalmedel/

http://web4spec2.wordpress.com/2012/02/26/mer-an-2500-berattelser-70-kritiska-mot-polisen/

http://www.folkverket.se/2012/02/08/statiner-g%C3%B6r-mer-skada-%C3%A4n-nytta-7363053

http://ghostopinion.wordpress.com/2012/02/28/ghostvalfrihetens-samhalle/

http://greiderbloggen.wordpress.com/2012/01/22/694-greider-liten-dikt-till-hakan-juholt/

http://parnassen.wordpress.com/2012/02/26/imamen-i-stromsund-ar-terrorist-skabb-pa-katten-i-samhallskroppen-svenskarna-fornedras-av-sina-egna/

http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2012/02/28/hemimammas-kamp-ja-da-var-det-den-dagen-igen-0/

http://kristallina.wordpress.com/2011/08/18/vardecentral-skojig-personal-och-lakare/

http://web4tell2you.wordpress.com/2009/06/06/tyvarr/

http://www.odelberg.se/blog/2011/12/17/till-sveriges-kulturminister-lena-adelshon-liljeroth/

http://jinge.se/mediekritik/att-folk-lat-sig-luras-av-det-nya-arbetarpartiet.htm

http://www.lindelof.nu/index.php/2012/02/sjostedt-mot-loven/

http://blogg.passagen.se/magisterstork/entry/min_farfar_s%C3%A5ldes_till_l%C3%A4gstbjudande1

http://maverablogg.wordpress.com/2012/02/24/krig-i-mellanostern-och-vastmakternas-lagloshet/

http://patermeduza.bloggsida.se/archives/449

Kan det räcka?

Nej, men för i dag. Jag kommer att lägga till fler länkar senare, men nu är jag trött.


11 kommentarer on “Det stör!”

 1. Skvittbilder skriver:

  […] yttrandefrihet   Läs hos Skvitt. Share this:TwitterFacebookStumbleUponRedditLinkedInDiggSkriv utLike this:GillaBli först att gilla […]

 2. Svante Svensson skriver:

  Jag förstår inte att inte samhällsmedborgarna inte genomskådar media, kan det vara så illa att man bara läser, eller tittar på reklam. Från och till finns det ju saker i media, som är samhällskritiskt, och viktigt att känna till. Att det fortfarande finns de, som tror att Aftonbladet är en knegartidning, gör mig nedstämd, och besviken, är det okunnighet, eller lättja? Men jag tror ändå att jag har tur, för jag har en granne, som har fattat allt detta, och han har inte dator en gång, det som stör är väl i så fall att han, som du förespråkar automatvapen till alla. Till sist en länk.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/fyra-misstankta-atalas-trots-polisens-ointresse
  Svante

  • skvitt skriver:

   Juste granne du har. Kan han inte övertyga dig om att ”all makt växer ur en gevärspipa”, citat Mao Tse Tung.

   ”Efter stora svårigheter kommer till sist en härva med bluff- fakturor att prövas i domstol. Fyra män är misstänkta för att ha lurat småföretagare runt om i landet. Men polisen har varit ointresserad att utreda saken.” Saxat ur artikeln som du länkar till.

   Polisen vill väl inte sätta åt kapitalister, inte ens om de är kriminella till och med enligt bourgeoisiens egna lagar.

   /Skvitt

 3. Angående lagförslaget mot kränkande smygfilmning så används det flitigt av länsstyrelsens djurinspektörer mot djurägare.
  Se http://forysta.bloggspace.se/1632859/Vem-ar-utsatt-for-vald/

  Kram!
  Astrid

 4. HEMIMAMMA skriver:

  Delar detta ypperliga inlägg på facebook och twitter.

  Storartat!!

  Hemikram

 5. Knut Lindelöf skriver:

  Även den utskällda ”politiken” har sina ljuspunkter. Den stora mediefloden är en fördumnings- eller drunkningsmedium, men Uppsala AK har kommit till insikt …
  http://fib.se/utrikes/item/1086-ett-folks-befriele-maste-var-dess-eget-verk

 6. Nils Ironfist skriver:

  Bra analys, välskrivet! Jag hade inte tänkt på annonsörernas roll i vinklingen av tidningarna. Men då jag utgår från den borgerliga världsbilden kan jag inte hålla med om slutsatserna, för mig låter det som en bra sak. Dock, varför måste annonsörerna ha högeråsikter? De riktar sig väl till kunder som kan ha vilka åsikter som helst?

  Tycker själv också att det är lite för mycket ”yttrandefrihet” i det här landet när tidningar och public service kan påstå i princip vad som helst så länge man kan referera till en källa som man själv menar är opartisk. På grund av att källor skall skyddas går det ju att komma undan med direkta lögner. Ju större en tidning/kanal är desto hårdare krav på faktagranskning borde det vara. Där har ju rysslands Putin föregått med bra exempel genom att påpeka faktafel i oppositionens radiorapportering 😉

  • skvitt skriver:

   Jo, de vänder sig med sina annonser till folk med alla möjliga åsikter, men vad jag menar är att om en tidning ifrågasätter kapitalismen som system så har de inget intresse av att annonsera i tidningen och därmed stödja idéer som går stick i stäv med deras intressen.

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s