Kategorier

Arkiv

Knugahuset i fokus

Fint namn värre

Eller värre namn?

Eller vad?

Nej, jag orkar inte engagera mig i denna familj som lever på våra skattemedel. Eller, som min älskade bortgångna flickvän kallade dem, den löjliga familjen.

Och en sak till:

Borde inte Reinfeldt  säga ifrån? Borde han inte säga att det måste bli slut på bidragsberoendet?

Andra bloggar om saken

En liten prinsessa.

Ghost:/Lag, samlag, kronprinsessor, kronprinsar och statschefer

Victorias & Daniels kronprinsessa startar enormt kungafjäsk

39-åringen (♥ Estelle ♥)

Nu startar serviliteten kring prinssessan som krystades ut

Lill-Sessan Estelle räddar hovet! Utsätts för stress innan amningen kommit igång!


19 kommentarer on “Knugahuset i fokus”

 1. […] även Skvitts Share this:TwitterFacebookStumbleUponRedditLinkedInDiggSkriv utLike this:GillaBli först att gilla […]

 2. […] även  här: https://skvitts.wordpress.com/2012/02/24/den-nya-prinsessan/ Rate this: Dela dettaTwitterFacebookMerE-postSkriv utStumbleUponDiggLinkedInRedditLike […]

 3. Magister Stork skriver:

  Jo jag är inne på samma spår. Ännu en bidragstagare var kommentaren till min fru och sedan lämnade jag ämnet.

  Vi kan nog hitta människor som är villiga att klippa band till lägre ersättning skulle jag tro?! Själv skulle jag nöja mig med några miljoner per år…

  Fast att bli förälder är alltid fint och spännande, så på det planet är det förstås grattis, grattis.

  • skvitt skriver:

   Spåret är nog ganska vältrafikerat.

   Pssst!
   Tipsa inte om att även andra kan klippa band. Då kanske hovet anställer, f’låt, tar in några FAS-3 till det och gör sig en extra hacka på dem.

   Vad gäller ungen, hoppas 3-månaderskoliken aldrig går över 🙂

   /Skvitt

 4. HEMIMAMMA skriver:

  Vad länkar du inte till mitt ypperliga inlägg?? *fnys*

  Hemikram ♥

 5. kao skriver:

  Tycker de ska döpa henne till vad fan de vill. De är ju hennes föräldrar! Vad Herman Lindqvist tycker om saken är ointressant.

  Jag är verkligen inte heller rojalist, men tycker det skulle varit kul om den lilla ungen fick heta Daniela. Efter sin pappas namn 🙂 Men som sagt – det är vad jag tänkte.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Och jag är fortfarande besviken på att det inte blev en pojk som kunde bli kung. Jag hade nämligen ett passande namn. Ett som skulle göra sig gott till en kungatitel:

   Kung Laban!

   Det, ni!

   /Skvitt

 6. kao skriver:

  ;.)
  So good, so right.

  Du har alltid de bästa svaren. Därför vill jag gärna besöka din sida. Ofta.

  Kram
  Kao

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Du finns på topplistan min vän. plats 33 just nu

  Nu har jag tagit tag i Bota Borrelia igen

  http://botaborrelia.wordpress.com/2012/02/25/bota-borrelia-har-du-dessa-symptom-sa-har-du-med-storsta-sannolikhet-borrelia/

  Hemikram

 8. Helena Palena skriver:

  Jag kommer att kalla henne Estelle Danielle! Hade också tänkt mig Daniela. Tar hellre kungahuset än en folkvald presidentfamilj. Tänk dig Mona Sahlin och hennes Bo som företrädare för Sverige. Nej, hellre då en gammal tradition.

  • skvitt skriver:

   Så kan man ju också se det.

   Men nog är det väl fel med ärvda uppdrag. Man kanske inte har fallenhet för dem. Som till exempel Kristian VII.

   Han blev kung alldeles för tidigt, men hans brist på mognad visade sig senare vid högre ålder inte vara hela förklaringen till hans sätt att vara.

   Han var spydig mot sin hustru och han fick ständiga vredesutbrott som drabbade alla i omgivningen.

   Hans gemål Caroline Matilde trakasserade och kränkte han redan från början och vägrade snart också att dela sovrum med henne.

   Han umgicks med ökända slynglar på Köpenhamns krogar och bordeller. För att göra något åt saken skickades han på en bildningsresa runt om i Europa. Den var planerad till två år. Men redan efter åtta månader tröttnade han och reste hem. Spåren efter hans resa förskräckte. Överallt där han har bott är rummen sönderslagna. Det var i och för sig inget uppseendeväckande ovanligt. Så hade han alltid betett sig med hysteriska skrattanfall, gap och skrik, svordomar och sönderslagna möbler och rum. Även gemene man som kom i vägen för honom kunde få sig en snyting, särskilt i krog- och bordellkvarteren i Köpenhamn.

   Hans ständiga onanerande var tidens samtalsämne, särskilt den gång han kom in med byxorna vid fotknölarna. Man talade givetvis även om hans bordellbesök och hans helt öppna förhållande med en av de prostituerade, Stövlett-Cathrine, som han till och med tog med sig till teatern och därmed förnedrade och förödmjukade sin gemål.

   Kristian kunde aldrig fatta några beslut. Ändå finns det ett beslut som han fattade och som alla talar om, han utsåg sin hund till sin närmaste rådgivare, geheimeråd!

   Den som egentligen styrde och ställde var hans läkare Struensee som var en klok och duglig man, tillika Caroline Matildes älskare.

   Efter intriger och lögner dömdes Struensee dock till döden för majestätsbrott och änkedrottningen Juliana Maria (hatad av Kristian), som var den som låg bakom, blev den som därefter var den verkliga regenten. Kristian hade inget som helst inflytande, men officiellt var han regent.

   Som kontrast till detta kan ju nämnas Jean Baptist Bernadotte. Han som valdes till Svensk kung 1818 i en tid när Sverige skakades av oroligheter och var på väg att delas upp och falla sönder. Jean Baptist Bernadotte kunde ha blivit Frankrikes kejsare om inte Napoleon hade hållit sig framme. Nu blev han istället kung under namnet Karl XIV Johan av Sverige och Karl III Johan av Norge.

   Karl XIV Johans stora duglighet har dock, som bekant, inte gått i arv.

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s