Kategorier

Arkiv

Äldrevården får krav om bemanning

Detta visar …

Det här visar på ett centralt problem. Företag anställer inte en enda person utöver vad de klarar sig med om personalen utnyttjas optimalt. Företag anställer inte en enda person utöver vad de klarar sig med om de inte tvingas till det.

I det forna Sovjet och i de dåvarande östblocket spelade det ingen roll om man hade satt fler på ett jobb än vad som var absolut nödvändigt. I väst kallade man detta ”ineffektivitet”. Men det spelade ju ingen roll samhällsekonomiskt sett om folk drällde omkring på ett jobb eller i arbetslöshet. Eller, snarare, det var bättre det än utanförskap.

Med andra ord

Kapitalismen föder utanförskap, den föder fattigdom, den föder arbetslöshet, den föder utbrändhet och stress, men den föder även de kapitalister som icke arbetar, men lever i överflöd på sina aktieutdelningar.

Visst vet Reinfeldt detta, men han har tagit ställning för orättvisan.


2 kommentarer on “Äldrevården får krav om bemanning”

 1. kao skriver:

  Självklart är bemanningen A och O. Har själv jobbat 33 år inom akutsjukvård och narkoman/alkoholistvård och ser hur läget är.

  Inatt låg jag själv på akuten och det var fruktansvärt. Jag gapade och skrek, så efter 5 timmar fick jag äntligen hjälp. Men tänk på dem som inte har samma förmåga att slå sej fram som t.ex jag.

  En gång låg jag på akuten 18 timmar, tog taxi hem och åt under tiden, sen tillbaks. Ingen hade ens märkt att jag varit borta….

  Det behövs fler läkare på akuttmottagningarna. Där ligger problemet. Plus mer personal på vårdavdelningarna. Som det var förut – när man hade tid att verkligen sköta om patienterna. Innan Fleppan Reinfeldt & Co sabbade hela vården.

  Man måste ju för fan vara frisk för att orka sitta/ligga på akuten i väntan på hjälp. Nu FICK jag hjälp. Äntligen har de begripit att jag måstre ha en tropisk bakterie i min mage – detta efter 14 månaders helvete. Provet ska jag lämna in på min nya Vårdcentral på måndag. Förmodligen fick jag denna lilla jäkla grej i tarmsystemet redan i dec-10 då jag var på Kuba. Inte konstigt att jag mått dåligt så länge. Ingen ork. Vill bara sova.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Och i och med att allt privatiseras uppkommer en massa problem som grundar sig på att ägarna vill sko sig maximalt.

   Ingenting åtgärdas spontant i och med det. Ingen bryr sig. Media blundar. Men till slut börjar folk protestera på olika sätt och det blir debatt. Media hänger på för de vill sälja lösnummer, inget annat.

   Till slut måste politikerna agera. Och vad gör de?
   Roten till det onda, själva problemet gör de inget åt. De tillsätter utredningar eller kontrollorgan istället. För det är ju klart att kapitalister ska ha rätt att suga blod ur precis allting.

   Alla dessa kontrollorgan kostar pengar. Och allt de i bästa fall gör är att snegla i ögonvrån på kapitalisterna så de inte begår alltför iögonenfallande övertramp, allt medan de skor sig och plockar skattepengar ner i sin egen ficka utan att det kommer deras verksamheter till del.

   Det är våra pengar det handlar om. Vi har skattat för att få vissa saker, men kapitalisterna rakar kastanjer ur glöden och lever gott på det. Inte ens Socialdemokraterna har något emot detta!

   Det är rätt att göra uppror och nu är det verkligen dags, hög tid!

   Vad behöver vi?
   Gemenskap! Alltså kommunism!
   Vad behöver vi inte? Blodsugare. Alltså kapitalism!

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s