Kategorier

Arkiv

En paranoid Beatice Ask?

Nej!

Vad det handlar om är att tänja på verkligheten in absurdum, enkom för att kunna införa nya lagar och ge polisen större möjlighter och rättighter att spionera på medborgarna.

Visst kan vi råka ut för fler galningar som spränger här och där. Anders Breivik Behring är knappast den ende (men AFTONBLADET föredrar att illustrera med bild från Stockholm och den mindre farlige Taimour Abdulwahab, den misslyckade terroristen). Man kan inte gardera sig för allt.

Ska vi till exempel bygga ut sjukvården så att den kan ta hand om alla vid en riktig katastrof? Ska till exempel Huddinge sjukhus, Malmö sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset, för att ta några exempel, ha 100 platser tomma ifall det sker en stor tåg- eller flygolycka, eller om Backabranden skulle upprepa sig?

Det finns ingen som kräver det.

Men för någon enstaka terrorists skull ska vi alltså stå rustade till tänderna. Ändå visar verkligheten att vi inte kan förekomma terroristerna och då är det bättre att lägga pengarna på att ta hand om offren, eller hur?

Men, se det passar sig icke! Och anledningen: regeringen vill skärpa övervakningen av den vanlige medborgaren, vilket redan har skett, steg för steg i många år. Ändå är man inte nöjd från högerns sida, som ju räds folket, med all rätt. För står man för orättvisa riskerar man  en motreaktion!

Bonuslänk: ”Svenske Abdi Ahmed Mohamed, 30, skulle åka på sin drömsemester. Men han delar namn med en av världens farligaste terrorister.”


8 kommentarer on “En paranoid Beatice Ask?”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Inte bara hon är rabiat utan hela regeringen men det är ju SÄPO som instigerat detta och det är ju för att de ska få bevaka oss vanliga dödliga ÄNNU MER

  Inte för att terroristerna (INTE) finns…

  Hemikram

 2. Vår blogg skriver:

  Det är värre än så.
  Vi är inne i en period som innebär möjligheten till fullskaligt krig i hela arabstaten vilket inte innebär att hela världen kan bli drabbad. Utan den blir det!
  Om Israel anfaller Iran vilket är mycket troligt inom kort, så kommer svaret att bli vad som helst.

  Ang. inlägget och hemimammas svar så är allt ett bevis på att krafterna nu verkar ha bestämt sig för att offra Om inte hela, så iaf.halva befolkningen. Kosta vad det kosta vill?

  Jag kan bara hoppas på att USA inte blir ståendes utanför denna gång, eftersom jag anser att boven i dramat är just dem och det är dom som är upphov till allt eller iaf mycket av det onda i denna världen idag.

  Om världen kunde ha varit som typ de gulliga sopoperor som kommer därifrån. Ja jänkarna tror det, men verkligheten kommer som sagt ikapp allt.

  Funnits det någon sympati från USA, så hade man lätt förändrat världsbilden, men vad gör man inte för att behålla makten och kaviaren på bordet?

  Kina är ett hot som är som ett spöke för jänkarna, men spöket drabbar en själv som alla vet.
  Nu vill Kina ta andelar av Europa för att vi står där med mössan i hand, Och nej, det kommer inte att bli gratis. Vi måste ut ur EU nu innan det är försent.

  Här har Sjöstedt en viktig poäng och möjligen en väg emot toppen.
  Knappast i kärnkraftsfrågan vilket kommer att slå tillbaka p.g.a att människor inte är beredda att försaka något av det välstånd man i dagsläget har.

  Att han sedan är en USA älskare slår också emot honom.
  Han har bott där i flera år. Först innan valet 2006, sedan emellan och kom tillbaka till valet 2010. Han har dock bott i Sverige sedan dess, vilket kanske kan hjälpa honom.

  Ett bra inlägg som skapade en diskussion och ger eftertanke 🙂
  Bra.Skvitt.

  • skvitt skriver:

   Du skissar ett högst möjligt scenario med tusentals gånger fler offer än vad all världens terrorister kan skapa. Många är säkert helt ovetande om vad som antagligen är på gång. Det kan aldrig nog belysas och understrykas. Hur får man annars folk medvetna?

   Just det scenariot föll dock lite utanför det jag hade i tankarna, repressionsivrandet, som jag skrev om.
   /Skvitt

 3. kao skriver:

  Hon är paranoid, kärringen. Dessutom kan man inte gå händelser i förväg, på ett hypotetiskt sätt.

  Ju mer vi rustar oss, desto värre befarar jag att det blir. Ska vi FÖRVÄNTA oss att bli utsatta för en terrorattack? Det är ju västvärlden själva som skapat denna situation av hot och rädsla. Rädda människor (som B.Ask&CO) är farliga för även oss.

  Klart man måste ha en beredskap för katastrofer o.dyl., men man ska inte leva i en framtid med hypotetiska hot och / eller slå till mot presumtiva fiender, som man nu gör.

  De är för fasen galna.

  Kaoskram

  • skvitt skriver:

   Och många terrorattacker planeras som bekant av CIA och liknande organisationer, amerikanska och andra. Att sedan de som ser till att fixa dem inte vet vem som gav order saknar intresse.
   Skvitt

   • kao skriver:

    Visst är det så. De värsta terroristerna i världen är enligt min mening just USA, med sina metoder och ibland rent kriminella metoder. . Och Sverige hänger på som vanligt. Aningslösa? Tror nog inte det. Man känner tydligen att de enda som skulle kunna skydda oss vid problem av olika slag, är just det landet. Här har vi ju bl.a M.U.S.T. De är lika kriminella de. Det kommer visa sej i längden att USA är farliga för hela västvärldens befolkning. Också.

    Kao

    • skvitt skriver:

     Visst är USA farligt, icke tu tal om den saken. Allt sedan 1800-talet har de blandat sig över allt. Det började med Latinamerika och sedan spred det sig. Efter 2.a världskriget tog de över mycket av det sargade Europas imperialistländer. Efter Sovjetunionens fall har de världsdominans. Nu börjar Ryssland hävda sig tillsammans med Kina. Det kan bara sluta illa. och det är USA:s fel, och kapitalismens.

     Mycket av det som kallas islamistisk terrorism har sina regissörer inom amerikansk underrättelseverksamhet. Vid tiden för elfte-september-attentaten, som även de hade USA som regissör (se länken), innehade USA mer än 50 olika underrättelseorganisationer. man kan ju undra varför, om det nu kan behövas undra kring den saken.

     Klicka för att komma åt 2235038_4820be4b7f_d.pdf

     Kram!
     /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s