Kategorier

Arkiv

Det är ju inte fel att spara

Stackars Investors vd Börje Ekholm

”Bakslaget kan nu också bli en privatekonomisk smäll för Börje Ekholm.” Det skriver E24.

Jag gråter vid tanken på alla som får det sämre. Därför måste man i dessa tider spara undan lite så man klarar smällarna. Jag hoppas verkligen att Börje har tänkt framåt.

Men är man fattig hjälper det inte med framförhållning. Det finns inget att spara undan hur gärna man än vill. Stackar Börje står inför en privatekonomisk smäll. Jag hoppas han haft råd att lägga lite på kistbotten innan katastrofen slog till!


11 kommentarer on “Det är ju inte fel att spara”

 1. […] hos Skvitt Share this:TwitterFacebookStumbleUponRedditLinkedInDiggSkriv utLike this:GillaBli först att gilla […]

 2. Vår blogg skriver:

  Ja man lider verkligen med honom 🙂

 3. Svante Svensson skriver:

  Jag lider också med honom:-)
  Svante

 4. kao skriver:

  Vilken tjomme!
  Vad vet han om att tvingas äta makaroner med ketchup sista veckan innan den fjuttiga lönen äntligen kommer (som ändå bara räcker till räkningar, om ens det)?

  De där Moderaterna (särskilt) vet inte ett skit om hur vanligt folk har det. Men han kanske får dra in på champagnen en gång/år och ge fan i att köpa ny lyxbil vartannat år. DET är väl fattigdom för honom….
  ———
  Min dotter jobbade nyligen ett par dar som konsult för ett världsomfattande lyxbilsföretag i en lyxförort. Hon har jobbat där flera gånger förut.

  Hon smsade mej hem igår och skrev att sällan har hon sett så många lyxvillor och snofsiga människor som ‘trippade fram i snögloppet med sina små fula luspudlar’, som hon uttryckte sej om de boende i området :-).

  Men just på företaget var de förtjusande trevliga och erbjöd henne t.o.m fast jobb där… Men hon tackade nej!!!

  Kaoskram

  • skvitt skriver:

   Jag har en bra lön och klagar inte.
   Jag har en skrattretande låg hyra och klagar inte.
   Jag har inga underhåll och klagar inte.
   Jag har inga skulder och klagar inte.
   Jag har inga dyra later och klagar inte.
   Jag har inga kostsamma hobbies och klagar inte.

   Sammantaget kan jag därför säga att jag har det gott ställt trots att min inkomst är långt ifrån uppseendeväckande och många tjänar mycket mera än jag. Och många av dessa har ändå svårt att få det att gå ihop, medan jag själv omöjligen kan förbruka min månatliga lön och alltså har ett växande sparande.

   Men så har det inte alltid varit. Och jag vet hur det kan vara för fattigt folk.
   När jag var barn hade vi det inte fett, men vi hade det ändå drägligt. Det var ju tur att vi barn inte såg senaste modet som något att stå efter. Vi krävde inte mycket.

   Nu, när jag kan unna mig precis vad som helst av det jag vill ha, men konstaterar att jag redan har allt, nu inbillar jag mig inte ett smack att jag för den skull står över andra. Jag inbillar mig inte för en sekund att jag hör till borgarklassen. Men tänk så många som tycks tro det, fast de inte klarar att spara ens en bråkdel av vad jag lägger undan bara för att jag inte har bruk för de pengarna.

   Tänk så korkade folk blir bara för att de har kommit lite längre än att behöva kämpa för att hålla näsan över vattenytan!
   Och inte nog med det! En del som ligger där precis vid ytan med sin näsa, kanske till och med under ytan, de tycks tro att de ska få det bättre med en regering som slugt nog lockar med en skattesänkning, av vilken de själva knappt får 100 spänn på ett år, medan allt annat blir dyrare och nettot blir negativt.

   I mina svagaste stunder tänker jag som så: ett basebollträ i deras skallar kan ju knappast göra dem ännu dummare, så om det sker någonting alls med deras träskallar så måste de ju förändras till det bättre!

   Det hade ju varit aningen rimligare om JAG kunde fås att tro på Alliansens lockrop. Men se, det är jag alldeles för politiskt medveten för att gå på.

   Kram!
   /Skvitt

 5. SusSi skriver:

  Mitt i prick, skvitt !! Bravo !

  Kram,
  sussi

 6. skvitt skriver:

  Tackar allra ödmjukast och kram på dig!
  /Skvitt

 7. kao skriver:

  Så jäkla bra!
  Jag klagar heller inte över min ekonomiska situation. Just nu. Men vet att den kommer bli skit om ett par år, riktigt eländigt. Men det är då det.

  Liksom du tänker jag på ANDRA än mej själv och kommer aldrig och har aldrig bytt politisk åsikt pga lön, som t.ex min bror. Han var glödande vpk-are i sin ungdom, men ju mer hans lön steg desto längre högerut gick han politiskt. Nu är han ultrahöger.

  Han tycks helt ha glömt sitt ursprung, han är och förblir i grund och botten ur arbetarklassen. Hur mycket han än skryter och köper skrytgrejor. Hur hög lön han än har.

  Vi umgår inte, kan jag tillägga. Han vill inte, för ‘jag har inte gjort det HAN vill att jag ska / skulle göra’ i livet. Som om jag vore en obändig tonåring eller idiot utan förmåga att själv bestämma över mitt eget liv. Då ska jag straffas. Han, hans fru, deras vuxna barn med respektive firar jul ihop och jag och min dotter får sitta ensamma hemma. Som nu i julas. Men det fungerade bra.

  Han hade t.o.m mage att förra julen bjuda hem min dotter men inte mej på julafton – så jag skulle alltså sitta ensam? Jag sa hon fick göra vad hon ville, men hon sa ”ALDRIG att jag åker till dem och lämnar dej här ensam på julafton! Hur kan de ens fråga en sån sak?”

  Konsensus: Min bror har, vad jag kallar ‘löneglidit’ både politiskt och känslomässigt i takt med sin ökade lön.

  Det var ju det du själv skrev om: Du har så du klarar dej, men står kvar med rötterna i din politiska ideologi och ser att du inte är ensam i samhället….du har empati. Önskar flera var som du.

  Hederskram till dej
  Kao

  • skvitt skriver:

   Tack för den fina illustrationen till det jag ville ha sagt!

   Så länge man säljer sin arbetskraft är man en arbetare. Men vissa tjänar ganska bra och tror därmed att de är något annat. Dem kallar jag idioter.

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s