Kategorier

Arkiv

Välfärden, pensionerna och borgerskapet

Kommentarssvar i bild

Vill du arbeta till 75 år?

Ska vi pensioneras vid 75?

Pensionerna, skojarnas marknad.

Det var ju aktiekurserna som skulle …

Jag tror inte på parlamentarismen

att göra upp med en ideologi

Från ett tidigare inlägg:

Man kan ju fråga sig, kommer folkets verkliga önskan fram och förverkligas i ett parlamentaristiskt system.  För handen på hjärtat, är det så här vi har röstat att vi vill ha det:  allting är utsålt! Välfärd, eller snarare att den försvinner, och pensionerna sjunker! Hemlöshet! 

Demagogin om Det nya arbetarpartiet Moderaterna visar ju klart på att vi förs bakom ljuset hela tiden. Är DET demokrati? Och vad har vi för politiker? Låt Ohly utveckla det. Politikerna, jo, de står ovanför lagen och är ett frälse för sig.

Och vi talar om Pressfrihet!

Var det detta vi röstade på i valet och var det så vi ville att det skulle bli och i så fall varför?:

Vi har alltid sett dem.

Vi har alla sett dem!

Sett dessa fattiga människor som tittar i papperskorgarna efter pantflaskor och pantburkar.

Det är ju inget nytt.

Vad var då nytt i dag?

Jo, kvinnan, hon var ny – ny i sin roll!

Hon såg sig omkring. Hon såg sig om – som för att se så att ingen iakttog henne. I handen hade hon en hopvirad plastkasse från livsmedelsaffären.

Med en skygg blick såg hon sig omkring – för hon skämdes för vad hon skulle göra. Hon tittade ned med forskande blick i papperskorgen utan att rota. Respektfullt tittade folk bort, som för att säga henne att de inte såg henne.

Ansiktsuttrycket talade om besvikelse och det gick som ett stygn rakt in i hjärtat på mig, medan kvinna gick till nästa papperskorg, lika tomhänt som innan. Och ingen såg henne.

Kvinnan gick vidare med tunga steg. Hon gick till nästa papperskorg. Hon upprepade samma ritual, såg sig omkring med samma flackande oroliga blick, kikade i papperskorgen med samma förväntan utan att rota och lyfte sitt huvud med samma besvikna blick. Och folk såg respektfullt bort från hennes grå gestalt på trötta ben. I handen hade hon en tom kasse från en livsmedelsaffär.

Hon gick till nästa papperskorg, samma ritual, samma besvikelse, större missmod och ännu tyngre steg, papperskorg efter papperskorg!

Vad var nytt?

Jo, kvinnan var ny. Hon var ny i sin roll som fattig och slängd ut i det utanförskap som Reinfeldt talar så mycket om att bekämpa.

Kvinnans slitna kappa talade sitt tydliga språk. Det var inte just i dag hon hade drabbats av fattigdom, men hennes skam att behöva söka sin utkomst på detta förnedrande sätt sa mig att fattigdomen hade drabbat henne efter att Alliansen hade börjat att regera.

Hon var ny i sin roll!

Hur många nya bröder och systrar har tillkommit efter Alliansens seger? Hur många nya bröder och systrar fick kvinnan i dag och hur många nya får hon i morgon och nästa dag?

Papperskorgarna var tomma.

Konkurrensen börjar synas. Fler av dem som ännu har råd med dryck på flaska och burk tar hand om panten själva och fler letar i papperskorgarna. Snart finns inte ens denna inkomstkälla. Kylan tränger sig på i Sverige.

Det är bistert. Det är bistert att leva under Reinfeldts Allians-regim och bistrare ska det bli.

Var ska hon få pengar till nästa mål mat? Var ska hon få pengar till nästa kappa när den hon nu har är alltför tunnsliten för att värma en mager kropp i ett iskallt samhälle?

Folk såg henne inte, folk ser henne inte och Reinfeldts Alliansen ser henne inte heller.

I handen höll hon krampaktigt en hopvirad kasse. Respektfullt tittade medmänniskorna åt annat håll.” / Skvitt

Var är solidaritetstanken?

Det finns ett mantra, här återgivet med falskhetens och bedrägeriets gröna färg: ”Det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism!”

Och det mantrat uttalas hela tiden av de som verkligen styr! De styr oss bakom kulisser av parlamentarism och de kallar detta för Demokrati.

Västvärldens striktaste kriterier för förtidspension.

”Strikt, läs: ‘sämsta’

Det är Sverige, det! 

Sverige, som har varit så stolt för en politik som utjämnade skillnaderna mellan rika och fattiga och vi sa till och med att vi var världsbäst på det. Det var nu inte alldeles med sanningen överensstämmande, men vi låg bra långt framme om vi nöjer med att jämföra med den rika världen i väst. Med öst kunde vi inte tävla.

Men det var då det. Då låg vi trots allt i täten – i väst, vill säga …” Klicka på länken ovan ovan och läs, mer.

”GOD AFTON!! Nu är det ett ramaskri utan like i media om Reinfeldts utspel om att höja pensionsåldern. Alla hojtar i kör om hur snett ute han är…

Men alla går på bluffen verkar det som. Debatten är nämligen en skendebatt.”

Ett steg i taget!

Friskolornas rekord: omsatte 26 miljarder (AB)

Barnens pengar går till banklån och sparkonton – så gör friskolejätten miljonklipp på skattemedel

Hur har ni mage att anklaga fattiga föräldrar som inte får det att gå ihop?

Utan arbete Ditt eget fel …

Pensionerna sjunker! I inlägget finns video från TV:s ”Dokument innifrån” som förklarar hur det nya pensionssystemet kom till på ett fullkomligt odemokratiskt vis i hemliga möten mellan S, Fp, M, KD och C.

”De ungdomar som inte har kommit in på arbetsmarknaden vid 30 års ålder blir de stora förlorarna i ett system med generellt höjd pensionsålder. Risken är att Sverige kommer att skapa riktig fattigdom, utan att lösa problemet med integriteten och ungdomsarbetslösheten.”

”Det kan vara bra att vidga perspektivet när Göran Hägglund nu lite ensam står vid skampålen.
Visst är Hägglund en svikare. Men det stora sveket mot både dagens och morgondagens pensionärer utfördes
av pensionsöverenskommelsens partier – av S, M, FP, KD och C – som tillsammans och i konsensus sålde ut
solidariteten mellan generationerna.”

Sven tycker: ”Om nu Kristdemokraternas Göran Hägglund misslyckades i regeringsförhandlingarna med att få igenom en sänkning av skatten för pensionärerna så har han lyckats på ett par andra punkter. Nu höjs därför gränsen för frikort inom vården från 900 till 1.100 kronor och gränsen för frikort för läkemedel höjs från 1.800 till 2.200 kronor. Han får väl trösta sig med att ha fått igenom dom höjningarna. Dessutom har han ju lyckats få igenom att vi andra skattebetalare ska stå för en del av rikt folks välgörenhet.” 

” ‘En hel del har hänt inom partipolitiken, men mycket lite har hänt inom den reella sakpolitiken. Kampen mot deninhumana och verklighetsfrånvända sjukförsäkringen fortsätter och måste fortsätta. Kampen mot utnyttjandet av människor i Fas 3 fortsätter och måste fortsätta. Kampen mot främlingsfientligheten fortsätter och måste fortsätta. Arbetsmarknadspolitiken, socialpolitiken och miljöpolitiken måste utvecklas. I slutändan handlar allt om människosyn – och jag har alltid tyckt att Maslows behovshierarki är en relevant modell.’

Det skriver De tystas röst, … ”/ (Skvitt)

Våra pensioner

Pyramidspel med pensionspengarna

Vetenskap stick i stäv med Alliansen

Svenska barn svälter

Barnen i M-Sverige

Den utstuderade stölden

Varför ska mina skattepengar hamna i profitörernas fickor?

Folkets krav: stoppa dem (AB)

Ghost:/Åldringsvård som business

Reinfeldt struntar i gamla och sjuka”1980 fick 62 procent av de över 80 år någon form av omsorg, i dag är den siffran nere på 37 procent.” (AB)

Vem myntade ordet?

I stället för vård – resultatet, varifrån bilden hämtades. Där har du många länkar att följa upp ifall du vill.

”Enligt djurskyddslagen kan den som vanvårdar djur i Sverige dömas till högst två års fängelse. Vanvårdar man människor kan man få bonus i stället.

I går försökte regeringen ta initiativ. Högstämd retorik kombinerades med ett utredningsuppdrag till Skatteverket mot ”tvivelaktiga och aggressiva ränteupplägg”.

Det är för ynkligt.

Sedan 2006 har regeringen systematiskt drivit fram förmånliga regler för fler företag inom välfärden. Det är den politiken som gjort vanvård av äldre till en lönsam affärsidé.” (AB)

”Det man såldes menar från Alliansens håll, främst Moderaterna, är alltså att den som är sjuk utan utsikt till att tillfriskna lika gärna kan dö svältdöden.”

”Alliansens lögner: Skattesänkningar för 33 miljarder är inga ”reformer” utan nedmontering av välfärden och jobben” Läs mer på Nemokrati

Alliansen ljuger om att 140 pers förtidspensioneras varje dag!!! Jag citerar några rader: ”Alliansen trixar med siffrorna … 

räkna samma gubbe flera gånger och ta med de som får aktivitetsstöd och blir tillfälligt sjukskrivna i siffrorna också… Då blir det många

http://resurs.ning.com/forum/topics/140-personer-som?commentId=3026123%3AComment%3A54823

http://ilsemarie.wordpress.com/2009/12/15/sanning-och-konsekvens-for-reinfeldt/

”Det är inte första gången regeringen svajar när det gäller siffror om jobben. Fredrik Reinfeldt hävdade också att det skapats 100 000 fler jobb. Något han senare fick backa på i offentlighetens ljus.” Läs mer om regeringslögnerna.

Moderat riksdagsledamot ljuger om barnfattigdomen

Det sjuka här är att Alliansregeringen ökat mängden koldioxid som miljöbilar får släppa ut samtidigt som de gjort ändringar i miljöbilspremien som premierar de bilar som släpper ut mest.” / Jakob Lundgren

Snacka och dilla medan folk mår illa! Från det inlägget saxar jag detta: 

”Hemimamma är den som inspirerade till detta inlägg, läs därför det hon skrev. Det är ett starkt inlägg. Här är några bland många rader som Hemimamma har saxat:

TYVÄRR JOBBAR JAG PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN och är mycket ledsen och har stor ångest över en hopplös arbetssituation. Jag pratar dagligen med gråtande, förtvivlade och mycket sjuka människor. Jag får tyvärr inte hjälpa dem som jag vill. Jag måste tyvärr lyda orimliga direktiv och order från mina chefer.

Jag är tillsagd att leta mycket noga efter brister och otydligheter i tex läkarutlåtanden så att jag kan neka sjukpenning eller sjukersättning. Om jag hittar något till en kunds fördel ska jag bortse helt från detta.

Jag är beordrad att säga NEJ i nästan alla lägen. Jag ska inte ta hänsyn till något.’

Läs också Hemimammas uppföljare!

Det är skrämmande läsning, eller hur.” 

”Nu visar det sig att också Fredrik Reinfeldt har en kurs i mirakler som han försökt lära svenska folket ända sedan han och hans anhang kom till makten förra valet, och hans lära går ut på detta:

‘tro på skattesänkningar för de rika och mindre välfärd så kommer de sjuka att tillfriskna och de handikappade resa sig upp ur sina rullstolar och sjukhussängar för att rusa iväg till arbetsförmedlingen’. En annan viktig trossats är …” Läs mer!

Allianspolitik – en politik som gör somliga rika och andra så utfattiga att de tar sina liv!

Utförsäkringsreformen (Gott om länkar)

”Alliansen har i sin budget lagt nedskärningar på 12 miljarder för kommuner och landsting nästa år det är en sanning som finns i riksdagsbeslut och i ‘vårproppen’.

Vi kommuner som har gjort budget har tagit hänsyn till detta. I går kom de med braskade rubriker att de ska satsa mer på kommunerna nästa år nämligen 3 miljarder. I verkligheten är det att nedskäringarna blir mindre.” Du läser hela texten här: Alliansens ljuger och trixar med pengarna

Ättestupan

Politisk psykopati

Gunilla: ”Jag kan inte vara tyst längre”

Tag två, betala för en!

Läs mer om det du ser i bilden ovan.

”Mannen på bilden har framkallat många självmord.” Läs.

Låt SVT få mera pengar och sända mer om FAS-3 och om människorna som begår självmord (”Socialtjänstsjälvmordet och Försäkringskassesjälvmordet”) på grund av utförsäkring från försäkringskassan!

Nemokrati | Post ratificationem

Värdig Ålderdom

Reinfeldt, trivs du med fattigdomen?

Här ett utdrag:Sverige är rikare än någonsin. Vi har mer resurser än någonsin. Men för en allt större grupp svenskar spelar det här ingen roll.

…. Sverige. Där jag trodde jag skulle se ett land som mådde bra, såg jag ett land där risken för att hamna i fattigdom hade ökat i alla sjutton kategorier under de senaste fem åren.

Under din tid vid makten, Fredrik Reinfeldt, har andelen svenskar som riskerar att hamna i fattigdom ökat från 9,5 till 12 procent i hela befolkningen. Antalet lågutbildade som riskerar fattigdom har fördubblats. Andelen pensionärer som riskerar fattigdom har ökat från 10 till 15,5 procent. Bland utomeuropeiska invandrare är risken 45 procent. Grupp efter grupp är mer utsatt. Är man ung, pensionär, invandrare, lågutbildad, glesbygdsbo, småstadsbo, ensamstående förälder, familj med fler än tre barn, deltidsanställd eller arbetslös – då är risken större i dag än för fem år sedan att man ramlar över gränsen. Kanske kommer du att svara: dessa människor arbetar inte – vi står för en politik där det ska löna sig att arbeta. Men det stämmer inte. Även för gruppen anställda har risken för att hamna i fattigdom ökat under din tid vid makten.

 Dessa studier visar att klyftor i samhället skapar otrygghet, brottslighet, hälsoproblem och ökade samhälleliga kostnader. Denna fattigdom är skadlig och i Sverige – helt onödig.”

ETT HELT INLÄGG, RAKT AV:

Det är finansparasiterna som har makten

EU:s politiker vill vinna marknadens förtroende

Kan vi få ett tydligare bevis för att det är ‘marknaden’, alltså finansprofitörerna, som bestämmer?

Det är alltså inte ‘marknaden’ som ska vinna politikernas förtroende som det borde vara om politikerna hade makten. De politiker som medborgarna i val har utsett till sina förtroendemän och -kvinnor måste i stället krypa och åbäka sig för att tillfredsställa finansprofitörernas önskemål och krav.

Det är avslöjande för vilka maktförhållanden som råder!”

Samme författare: Kapitalisternas verkställande utskottReformer då och nu

TEXTER AV KAJSA EKIS EKMAN

http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2012/02/08/hemimammas-tankar-gar-du-ocksa-pa-reinfeldts-bluff-eller-har-du-ocksa-en-mammas-instinkt/

Bild funnen hos KAO

Regeringens politik straffar ut de sjuka

Borgarna slopar kollektivtrafik

Utvalda inlägg från SOLIDARTITETSTANKEN:

Minns ni detta?

Ut med det gamla – in med det nya!

Staten

I detta land är en häst mer värd än en människa och det är inte mitt hemland längre…

Ingen åsikt!

Moderat riksdagsman har upptäckt klassamhället!

Så skriver vi historia

Pottekuleproblemet

Tillbaka till träskon igen

Det kommer en dag när inga …

SOLIDARITETSTANKEN via ETT HJÄRTA RÖTT – Politiska olagligheter, misstag, mutor och bedrägerier

Fåvälde och folkstyre

Välkommen till nya Försäkringskassan!

Ghost:/Halverad krogmoms dyrt trams

Vår tids opium för folket

Kapitalism eller socialism, vilken väg att välja?

Du ÄR en arbetare, tro inget annat!

Hyllning till kapitalismen!

Ägarfest i storbankerna

”Finansmarknaden driver politikerna framför sig”

Motstånd mot EU-diktaturen!

Förmiddagsfunderingar en 1 maj

Kapa trygghetssystemet för finansparasiterna istället!

DEBATTÖRERNA får svar på tal

”Verklighetens folk är heterosexuella, kristna svenskar och höginkomsttagare som nästan aldrig blir sjuka, deprimerade eller arbetslösa och ifall de blir det så är det deras eget fel och deras eget ansvar att göra något åt. Verklighetens folk sitter hemma i sina stora villor och knyter näven i byxfickan över att behöva dela med sig av sin förmögenhet till alla snyltande handikappade, sjuka och arbetslösa och inte minst till tiggande Zigenare och dylika grupper som enligt dem inte har någon rätt att komma hit. Jesus menade väl ändå inte att vi ska älska ALLA människor, även dem som inte är kristna?” Läs gärna lite till om ”Verklighetens folk”.

” … i denna bok så målar Reinfeldt upp en dystopisk framtidsvision av Sverige styrt av illvilliga socialister som förslavar folket genom en matrix liknande välfärdsapparat som tvingar folk att sitta hemma hela dagarna och kolla på tv och leva på bidrag. Den här typen av roande propaganda har tidigare nästan varit helt exklusiv för USAs republikaner som skriker socialism så fort någon är för någon typ av reform som kan gynna låginkomsttagare, fattiga och sjuka, med Obamas sjukvårdsreform som det senaste exemplet.” OmDet sovande folket”.

Propaganda styr vad folk tycker, inte sanningen!

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2013/07/sommarbetraktelse-arbetslos-nej-du.html


21 kommentarer on “Välfärden, pensionerna och borgerskapet”

 1. Familjebloggen skriver:

  Mycket bra skrivet.
  / Urban

  • skvitt skriver:

   Jag har ju inte skrivit så mycket själv utan mest sammanställt material och länkar. Men jag gillar uppskattningen och visst, det är ett arbete att samla länkar också.
   Det finns däremot på min sida en hel del andra inlägg där jag är den egentlige författaren.

   /Skvitt

 2. Familjebloggen skriver:

  Jo jag vet och far runt och läser det mesta.
  Ibland lägger jag en kommentar och främst då det berör. Fastnade på texten om den där kvinnan, sorgligt men bra formulerat.
  Ha det bra skvitt 🙂

 3. Helena Palena skriver:

  Bra att samla allt på ett ställe! Har delat på Facebook! Ska ta witter också! Keep up!

  • skvitt skriver:

   Just därför som inlägget blev så överväldigande stort att det säker avskräcker många att läsa. Ja, jag dömer efter mig själv!
   Och jag tänkte över saken medan jag jobbade med det. Skulle jag dela upp det i en rad kortare inlägg, eller låta det bli så här omfattande?

   Jag valde att, så som du formulerar det, ”samla allt på ett ställe”. Sen kan ju folk ta en länk i taget att följa upp i den takt de vill. Länkarna går ju till andra sidor som i sin tur har länkar. Man blir därför aldrig klar om man vill läsa allt. Det är en fördel, samtidigt som det är en nackdel med alla länkar och de möjligheter som Internet har.

   Tack för att du delade det!
   Kram!
   /Skvitt

 4. kickie skriver:

  Jättebra skrivet. Visst finns det de som tigger pengar för att de har dåligt ställt, men i en del fall ligger även ligor bakom som håvar in det mesta av stålarna. Idioti med höjd pensionsålder.

  Ha de gött!

  • skvitt skriver:

   Jo, det är så sant, men de som tar den största delen från oss är inte tiggarna och ligorna utan det är kapitalägarna. Deras kapital, miljoner och miljarder, det har en gång kommit ifrån oss som arbetar.

   Deras kapital, miljoner och miljarder, det ökar varenda sekund utan att de utför något produktivt arbete.

   Deras kapital förökar sig både dag och natt och alla dygnets timmar därför att vi tillåter dem att ta ifrån oss det vi producerar. För handen på hjärtat, mina lära läsare, om ni har jobbat hela veckan tillsammans med era arbetskamrater och under veckans gång byggt ihop en bil, fick ni ta den med er hem på fredag eftermiddag? Eller fick ni en lön som räckte att köpa bilen?

   Sen vill jag fråga alla läsare: Har ni kommunism i era familjer?
   http://solidaritetstanken.wordpress.com/2012/02/10/tillverkningsindustrins-forutsattningar/

   Kram, Kickie!
   /Skvitt

 5. Familjebloggen skriver:

  Syftade på hon som letade i papperskorgarna.
  Läste en annan blogg idag:

  Forskarna med rättssociologen Håkan Hydén och hans kolleger i Lund har visat hur systemskiften introduceras, lever och dör genom att titta tillbaka några hundra år i mänsklighetens historia.
  Så här går det till enligt forskarna: Inledningsvis börjar några udda, lite originella människor – AKTÖRERNA – att tänka i nya, revolutionerande banor och de möts som regel av etablissemangets munterhet och förakt. Småningom inser nästa grupp av mer förändringsbenägna människor –
  ENTREPRENÖRENA – att aktörernas idéer möjligen är sanna och ganska smarta och borde följas upp bättre. När entreprenörena blivit tillräckligt många och allmänhetens förtroende för dom har vuxit, kliver nästa grupp in på banan –
  ADMINISTRATÖRERNA. Nu blir nytänkandet allmänt accepterat och de nya tankarna har utvecklats från att ha setts som dåliga skämt till att bli den enda rätta vägen till frälsning. Nu går det undan. Nästa grupp väntar i farstun –
  PROFITÖRERNA – som ser vinsterna torna upp sig och plånböckerna att växa. När den sista gruppen kliver in på banan –
  ROFFARNA – har den nya modellen redan börjat förlora sin glans; den ideologiska baksmällan slår till och sammanbrottet närmar sig.

  🙂

  • skvitt skriver:

   Tyvärr är beskrivningen falsk, om man med systemskifte menar att en klass tar makten från en annan klass. DET systemskiftet kommer när produktivkrafterna inte kan utvecklas ytterligare inom ett givet klassamhälles ramar.

   /Skvitt

 6. kao skriver:

  Att förändra ords innebörd är ett effektivt sätt att trycka ner folk. Se bara hur ordet solidaritet nu närmast räknas som fånigt. Ett skällsord.

  Bra skrivet.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Du har rätt.

   Här får du fler ord vars innebörd har skrivits om av borgarklassen:

   Samhällsklass
   Demokrati
   Kommunism
   Marknad
   Värde
   Pris
   Mervärde
   Arbetsköpare
   Arbetssäljare
   Revolution

   Alla dessa ord är, om de används rätt, rent revolutionärt sprängstoff, men i bourgeoisiens omtolkning av betydelsen så blir det harmlösa ord utan praktisk användbarhet.

   Kram!
   /Skvitt

 7. kao skriver:

  Har läst ”Det sovande folket” på Alliansfrittsverige.nu. Man kan tror den är skriven av en 12-åring – inte av en då 28-årig moderat riksdagsman…..

  Kao

 8. kao skriver:

  Kan inte följa din blogg på Bloglovin’ , som jag vill göra. ”Båda mailadresserna finns redan”, står det. Men vad jag har för lösenord minns jag inte.

 9. kao skriver:

  Det står att båda mina mailadresser är upptagna – förmodligen av mej själv…:-) fast jag har alltså glömt lösenordet/n.

  Får be min dotter hjälpa mej att skaffa ett par nya mailadresser.

  Kao

 10. kao skriver:

  Å! Tack för hjälpen med tekniken (länkarna). Får väl se om jag ens klarar av det….
  ——–
  Har du läst någon av mina gamla ”Balkongbloggar”? Där berättar jag flera gånger om en luggsliten äldre man jag har sett plocka tomburkar i skydd av natten i åratal. Det är väl det som väntar oss med låg pension/förtidspension.

  Men jag ska lura de jävlarna i regeringen med deras förnedrande beslut för de som har det sämst! UTAN att för den skull göra något brottsligt.

  Just nu klarar jag mej hyfsat, var t.o.m på SriLanka/Maldiverna nu i dec-11 för att ensam fira min mycket jämna födelsedag. Det tycker jag att jag var värd 🙂 efter allt slit i livet och sparande och det kostade inte så mycket, jag åker ju inte charter….Det är också en fråga om val i livet emelllanåt. Ny soffa eller några veckor med otroliga upplevelser?

  Men om ett par år kommer jag vara en fattig förtidspensionär.(Det är då det. Jag tänker mer ”Carpe Diem”, utan att för den skull vara ansvarslös.

  Då jag skulle resa frågade den förnumstige (missunnsamme?): ”Varför åkte du bort då?” Då ger jag den personen fingret. För det gäller inte bara att överleva – man måste LEVA också. Minnen finns kvar för alltid, men inte en jävla soffa. Det är min åsikt.

  Kram
  Kao

 11. skvitt skriver:

  Nej tyvärr och nu sökte jag på ”Balkongbloggar”. Jag får söka där ett tag inser jag. Hoppas jag inte glömmer att göra det senare.

  Jo, du gjorde rätt om du kände det rätt. Och då finns inget att ångra även om man får avstå en soffa.

  Kram!
  /Skvitt

 12. […] Det kan handla om allt från borrelia och giftskandaler till försäkringskassesjälvmord och välfärd, pensioner och borgerskap.  Och det handlar om vad som verkligen hände och händer i Libyen och vad som nu sker i […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s