Kategorier

Arkiv

Det är knappt en månad sedan …

… men

 

Jag tar det ännu en gång. Jag tycker det är ett av mina bättre inlägg. För så är det, en del är bra och andra mindre bra, tyvärr. 

Så jag tänker på Erik Bergsten på TV på ”Tekniskt magasin”. Och jag tänker på utveckling. Jag tänker på teknisk utveckling vs social utveckling. 

Tänk, den ena utvecklingen går åt sitt håll och den andra utvecklingen går åt ett annat håll. Och man kan ju undra varför.

Nej, men vad skrev jag egentligen?

Här har ni ett citat därifrån: ”Just nu kopierar jag över mina bilder från datorn till en fristående hårddisk med en kapacitet på lagringsutrymme som Erik Bergsten inte ens kunde drömma om på den tiden och med en hastighet som måste ha låtit som ren fantasi för honom och något som en privatperson aldrig någonsin skulle ha resurser att skaffa.

Tänk vad den tekniska utvecklingen ändå har gått fort fram. De bilder jag nu kopierar över hade med den tidens teknologi antagligen tagit flera veckor och ingen normal människa hade haft råd att ta alla dessa bilder.”

Ni kan få ett citat till: ”Min flickvän och jag tog ju till oss den nya tekniken, skaffade oss datorer, mailade varandra och kunde nå varandra på våra mobiltelefoner var vi än befann oss och vi kopierade och brände skivor till varandra. Det var en tid av framsteg.

Nu är hon borta, till min stora sorg och saknad. Men en sak slapp hon att uppleva, …” Läs mera!

Inlägget lades även ut på SOLIDARITETSTANKEN.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s