Kategorier

Arkiv

Sjuk

På Facebook

Där kan man läsa: ”Jag tog upp frågan om neuroborrelia med min husläkare, som genast skrev en remiss till infektion på Huddinge sjukhus för ryggmärgsprov och att undersöka om jag har det.
I går ringde husläkaren och berättade att Huddinge avvisat min remiss och vägrar undersöka mig. Får det gå till så? Får ett sjukhus vägra ta emot en remiss och vägra göra en undersökning?”

Det är för djävligt! En anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd borde kännas fullkomligt självklar.

Läs mera här!

”Min mamma var frisk till i söndags då hon svimmade av okänd anledning och skickades akut till SÖS, sedan dess är hon sängliggande och allvarligt sjuk. Läkarna har inte hittat något svar ännu, men idag (fredag) klockan 10 på morgonen ringer dom mig på jobbet och vill att jag kommer dit för att hämta hem henne för att spara pengar. Dom vill alltså skicka hem en gravt sjuk gammal människa som inte kan bre en smörgås själv utan hemhjälp, utan några svar på vad som har hänt och utan …” Läs mera här!


6 kommentarer on “Sjuk”

 1. morsanssvammel skriver:

  Bra att Du uppmärksammar om sånt här Skvitt!

  Måtte det snart ske en förändring inom sjukvården beträffande bl.a. borrelia.

  Kram!
  /Morsan

  • skvitt skriver:

   Hoppas kan man ju. Det verkar faktiskt som att det händer något. Om det beror på Hemimammas kamp låter jag vara osagt, det kan ju slumpa sig så att det hade börjat ske förändringar ändå. Men det är fullt möjligt att Hemimammas kamp börjar ge resultat.

   Kram!
   /Skvitt

 2. morsanssvammel skriver:

  Ja, Hemimamma är fantastisk som orkar och klarar att kämpa på som hon gör, med detta. Att å ena sidan själv vara sjuk, trött och slut och samtidigt själv få slita så och kämpa så för att få komma tillrätta med och bemötas på rätt sätt med sina besvär och symtom är ju en omänsklig situation. Det suger verkligen märgen ur en människa.

  Jag tror att hennes arbete och ambitioner nog påverkar mycket om detta.

  Kram!
  /Morsan

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Tack till er båda för varma och stödjande kommentarer, det betyder massor sådana här dagar, som varit idag när jag sovit nästan ett dygn i streck jag som alltid sovit för lite…

  Så sjukdomen har progresserat och blivit allvarligare för mig… och orken tryter väldigt fort med konstant enorm smärta i buken och svår huvudvärk emellanåt…

  Min husläkare är förvånad att min depression inte svarar på de ssri-mediciner jag får..

  Men är det så konstigt?? om depressionen är ett symptom på och framkallad av Borrelian?

  Hemikramar ♥

 4. skvitt skriver:

  Nytt ord för mig: progressera.

  Jag tänkte, det måste vara fel. Så heter det inte. Men det var jag som hade fel.
  Att Hemi är språkbegåvad var inget nytt för mig, men även den bästa kan ju ta fel ibland.

  Hur som helst, jag sökte på ordet och det FINNS.

  Progrediera, finns också. Det var det ordet jag trodde Hemi menade (f’låt mig Hemi!) och då det var det enda av de två orden jag kände till så hade jag en stark lust att rätta henne, inte för att vara impertinent utan av ren upplysningsvurm, men även för att jag inte vill att hon ska gå omkring och säga fel hela tiden. Å andra sidan, Gunnar Sträng hittade på nya ord hela tiden, och han blev som bekant finansminister. På den posten skulle Hemi vara bra mycket bättre än Anders Borg, till exempel.

  Nu blev det inte så. Jag hade inget att upplysa henne om. Det var Hemi som upplyste mig!

  Saxat ur FASS ordlista om: ”Progrediera. Används inom medicinen för att beskriva något som utvecklas, tillväxer eller framåtskrider. En sjukdom kan exempelvis ha ett progredierande förlopp.”

  Kram Hemi, vila och hämta krafter! Var positiv, bot finns, men bara utomlands, kanske för att Anders Borg har ett finger med i spelet.

  /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s