Kategorier

Arkiv

Lite om våra nötkreatur

Nöt och kreatur

Nedan ser du både nöt och kreatur!

Och videon ser du här!

(Kreaturet ser ut att må bra, men nötet har påsar under ögonen!)

”Medan svenska staten lägger miljoner på att utrota både svenska djurhållare och svenska djur med hjälp av svårt empatistörda inspektörer, fortsätter den miserabla hanteringen av djur i det EU vi röstade för att gå med i, ett medlemskap som sedan förra sommaren är inskrivet i svensk grundlag utan att det aningslösa svenska folket vet det. Om vi verkligen ville att djur skulle ha det bra och behandlas väl skulle våra skattepengar gör bättre nytta på annat håll.

Kor och får körs utan uppehåll i överlastade bilar, utan foder och vatten. Transporterna ställs i solen där temperaturerna inne i bilarna snabbt går upp till över 30 grader. Svaga djur trampas ner av sina olyckskamrater. Djur fastnar, bryter benen och blir hängande mellan våningar och grindar. Vid omlastningar tvingas även svårt skadade djur ombord på lastbilarna, även om de inte ens kan gå själva. Slutligen halalslaktas de i Turkiet dvs de får halsen avskuren utan att först ha gjorts bedövade och medvetslösa. 

Istället för att omhänderta Per-Ola Olssons välmående kreatur i skånska Simrishamn skulle det vara bra mycket vettigare att …” Läs mera på Astrids Miljö och Samhällsblogg!

Astrid är mycket miljöengagerad och jag har följt hennes blogg länge. Hon brukar alltid vara mycket påläst på det hon skriver och hennes omdöme är kanske bättre än hos de flesta. När hon därför tar denna myndighetsfascism har jag fullt förtroende för vad hon skriver. 


23 kommentarer on “Lite om våra nötkreatur”

 1. […] om tveksamheten hos Skvitt!Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 2. Svante Svensson skriver:

  Ska jag döma utifrån videon fanns inte ett enda djur, som motsvarar bedömningen, som inspektörerna gör gällande. Friska, välmatade, trygga, och rena kossor, som trivs med sin skötare, annars står de inte kvar när man försöker klappa dem. Nu är det så i vårt samhälle att om man har stött sig med någon Pamp, så får man lida. Detta gäller inte bara för djurhållare. Får jag berätta en sak som inte har med detta att göra, men fick min dag att bli positiv: Klockan 04.09, 2012-01-15 vandrade ett Lodjur utanför köksfönstret, första gången i mitt liv jag sett en vild lokatt, och det var en upplevelse jag kommer att leva länge på. Nu saknas bara att få se Björn, Järv, och Varg.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Ring genast Länsstyrelsen!
   Djur kan inte få springa lösa på detta oansvariga sätt! Be dem skicka en jägare på momangen, den kan vara svältfödd, ha loppor och löss, eller i vart fall ha gått vilse!

   /Skvitt

 3. Svante Svensson skriver:

  Skulle inte ens komma på den tanken, tack och lov snöade det så pass kraftigt att spåren försvann innan byn vaknade. Skulle inte komma på tanken att berätta om detta här, för här har de gevär, och sån´t. Men det är ju klart att lösspringande vilda djur i naturen är en styggelse.
  Svante

 4. Svante Svensson skriver:

  Så länge vårt elbolag envisas med att köra med Norsk blinkers, fungerer, fingerer icke, vågar jag inte ens starta min stationära dator. Gissar att en liten bärbar med Vista inte duger, för att lägga upp en blogg. Tror att om jag hade haft XP istället hade det varit tryggare. En gång i tiden var jag särbo med en kvinna som hette Dagmar, och vad jag förstått var hon likadan som stormen som drabbade oss i Kårböle.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Genom att du har en bärbar behöver du inte oroa dig för en instabil närtförsörjning, eftersom den automatiskt hoppar över till batteri om när nätet sviktar.

   Bloggandet kräver nästan inget av datorn. Det är uppladdningen, uppströmmande data, som bör fungera, men det behövs inte mycket hastighet till det. Text, nästan ingenting, bilder lite mera.

   Du har alltså inget all skylla på! 🙂
   /Skvitt

 5. Svante Svensson skriver:

  Jorå när man inte ens kan vara säker på att få hem bloggprogrammet på en gång, och sedan Vista, som är en kopia på Millenium i säkerhet. Hoppas elbolaget kan utlova säker försörjning av el så jag kan använda 7 pro, när jag börjar. När strömmen försvinner lägger modemet av, och när strömmen kommer åter dröjer det innan det hittar nätet igen, men så är det när man bor i obygderna. Men ändå jag vill inte tillbaka till Stockholm igen, utan tar olägenheterna.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Det var ju det med modemet som jag inte tänkte på. Så fort jag tänker laptop, tänker jag mobilt bredband och när jag tänker stationär tänker jag på fast bredband. Jag har nämligen båda sorterna och för det mesta kör jag mobilt bredband med laptoparna. Ibland händer det dock att jag använder laptopen även hemma och då kan det hända att jag använder kabel till den.

   Men du kan ju göra så att du skriver i ett ordbehandlingsprogram, klistrar in i bloggen och laddar upp, håller tummarna och hoppas att strömmen inte bryts under tiden.

   Jag har ibland tappat Internetkontakten medan jag har bloggat mobilt och mitt under själva skrivandet när jag har suttit med laptopen där mottagningen är usel. Men jag har oftast inte förlorat någon info eftersom datorn minns vad jag håller på med, till skillnad från mig själv 🙂

   Alltså, med alla dessa påpekanden vill jag peppa dig att börja blogga, men visst, alla vill ju inte det. Du gör som du vill. Och det är alltid trevligt med dina kommentarer, men jag skulle nog gärna vilja läsa en blogg av dig, trots allt.
   /Skvitt

 6. Thomas skriver:

  Problemet med djurhanteringen är, om man tänker efter, att djuren har alltför lågt värde.
  Hade en ko haft ett levandevärde på 50 000 kr så nog hade åtminstone jag transporterat henne väldigt försiktigt, vart hon än skulle.
  Idag har en del kor ett slaktvärde på 3,25 kr per kilo slaktad vikt, d.v.s runt en krona och femtio öre per kilo levande vikt!!
  Om någon skall förflytta sådana djur och kunna plocka ut en timlön alls, plus betala bränslekostnaderna på lastbilen så måste man tränga in djur både på tvären och höjden för att ekvationen skall gå ihop.
  Om ett och annat djur dör så har det ingen ekonomisk betydelse…
  Hur har det kunnat bli på detta vis när bonden kunde köpa en bil för slaktlikviden för 3 tjurar 1970?? Idag kan inte ens 100 tjurars slaktpeng betala en ny bil….

  Så att kontrollera och lagstifta är bara ett försök att hålla liv i en näring som står inför en total förändring, jordbruket och vår livsmedelsförsörjning.
  Men hur och vad kommer istället när alla lagt av….???

  • skvitt skriver:

   Mycket intressant kommentar och mycket du tar upp. Djäklar vad jag går igång i medhåll och synpunkter!

   ”… djuren har alltför lågt värde.
   Hade en ko haft ett levandevärde på 50 000 kr så nog hade åtminstone jag transporterat henne väldigt försiktigt, vart hon än skulle.”
   Den ekonomiska aspekten.

   Tänka sig att vinstintresse går före djurs väl och ve! Men så blir det i ett samhälle med konkurrens och där kapitalintressen styr!

   Men djur har också känslor. Konrad Lorenz (http://sv.wikipedia.org/wiki/Konrad_Lorenz) sa en gång: ”Djur är känslovarelser med mycket litet förstånd.” Det var ett erkännande djuren fick i en tid när inte ens det var självklart. Nu vet vi att de även har ganska gott förstånd. Därför är det så tragiskt att de behandlas som de gör.

   Ny forskning visar att till och med reptiler har en viss tankeverksamhet och än mer förvånande är kanske att även hajar kan tänka. I vart fall vithajen. Dels känner den igen sina artfränder och dels kan den samarbeta med dem i planlagda attacker mot till exempel sälar och fiskstim!

   Här vill jag faktiskt också inskjuta att jag ivrigt protesterar mot att kalla dem fiskar eftersom de skiljer sig så radikalt från benfiskar att det är helt galet att föra dem till samma ordning.

   Om djurens intelligens vill jag ju nämna att en pensionerad psykolog i USA funderade på vad han skulle göra härnäst. Han fick för sig att ta reda på hur många ord man kunde få en hund att förstå och köpte sig en valp. Var jag läste detta minns jag inte, det var ett år sedan. Hur många ord hunden i dag begriper skulle vara intressant att veta, men då kunde hunden 3500 ord och visste vad de betydde, kunde hantera dem och handla därefter!

   Kolla ögonen på våra mest domesticerade djur! Nog fan ser man att de tänker! Se gärna också detta klipp: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14212758.ab

   Se också denna video, (http://www.youtube.com/watch?v=-IG4kceZBWA), som dock inte är den jag hade velat visa, för den hittar jag inte just nu. Men i den video jag hade velat visa tycks, liksom här, en liten gnagare trivas med en orm och vice versa. Vad som sägs i videon ovan lyckas jag inte höra just nu eftersom jag sitter med laptopen på en krog och utan hörlurar och ljudet i filmen är lågt inspelat. Ska bli intressant att lyssna på ljudet när jag sen kommer hem.

   Vidare skriver du:
   ”Om ett och annat djur dör så har det ingen ekonomisk betydelse…”
   Det får mig att tänka på transporten av slavar över Atlanten på den tiden det begav sig. Då hade man samma synsätt. Ju fler som dog dess högre pris åsattes de överlevande. Man förlorade såldes inget på döda slavar!
   Samma matematik gäller även dagens smuggelaffärer, till exempel narkotikahandeln. Ju mer som förloras i tullen och genom polisens beslag, ju högre sätts priset och då all narkotika är förbjuden så spelar inte beslagen någon roll, till skillnad från om myndigheternas framgång var betydande mycket bättre avseende smuggel av sådant som ändå är legalt.

   Det nyss nämnda följer bara rena naturlagar!

   Mycket mera finns att säga om det du skriver och kanske jag gör ett separat inlägg om saken!

   Tack för din intressanta kommentar!

   /Skvitt

   • Thomas skriver:

    Likaväl som slavarna var arbetskraft, så är våra tamdjur en del i vår livsmedelskedja.
    Att djur kan tänka är självklart. Varje djur/varelse har den tankeförmåga som den behöver för att överleva och föröka sig…
    Driver man detta längre än idag så finns det ingen möjlighet att producera mat annat än i laboratorier…
    Eller att vi blir fundamentalistiska vegetarianer allihop. En kort period tills vi svälter ihjäl…
    Alternativet är att vi åter betalar för vad maten är värd.
    Eller ordnar det själv.
    Som man hanterar det nu är bara en återvändsgränd. Man måste vända åter till ett vettigare system..
    Vill man inte leva på naturens villkor så får man avstå.

   • skvitt skriver:

    Mycket insiktsfullt sagt!

    Förhoppningsvis kommer vi inom kort att kunna producera syntetiskt kött. Forskning pågår ju.

    /Skvitt

 7. Svante Svensson skriver:

  Tack för peppningen men jag tror jag väntar med uppladdningen av Word Press tills min stationära känns säker. I Kårböle finns bara uppkoppling via telenätet upp till 24 mbit/sek. Jag kör min bärbara med en Thomson gateway trådlöst till den bärbara, och tråd till den stationära, och så länge strömmen finns så funkar det mesta bra. Sedan finns ett problem till, som jag måste lösa på något vis, jag betalar aldrig något via internet.
  Svante
  Ps. Den där Thomas har en poäng Ds.

  • skvitt skriver:

   24 mbit/sek. är ju 1½ ggr bättre än mitt mobila. Och det funkar utmärkt! På mitt fasta har jag 100, vilket är mera än jag behöver.

   Jag skaffade mig ett VISA-kort enbart för att kunna betala för en del program till datorn. Andra sätt funkade inte. Sen drog ju bankerna ned sin service, posten stängde och det blev svårt att få ut pengar. Nu betalar jag nästan allt med mitt kort.

   Nu mera gör jag alla mina betalningar över nätet, konstaterar att det är mera smidigt och har aldrig haft problem. Jag tror risken är liten. Och jag tror man ska jämföra med andra risker i livet som man utsätter sig för, som att till exempel gå över gatan, vara ute en sen kväll, köra bil, flyga till ett semestermål etc.

   Livet är en sexuellt överförd åkomma med 100%s dödlig utgång, har någon sagt.

   Vissa risker måst man utsätta sig för.

   /Skvitt

 8. petra skriver:

  Det värsta med svenskt djurskydd är att själva djurskyddet försummas. Tänker på mitt egna ärende som liknar detta. Tänker på alla pengar ärendet kostat staten och all tid som gått åt till ingen nytta alls. Man konstaterade till och med att djuren inte farit illa men jag hade i det fallet inte följt ett vite som vunnit laga kraft och plötsligt är djurskyddsfrågan ovidkommande. Och någon annan inspektör får man såklart inte ut. Däremot så har min inspektör bytt jobb efter mitt ärende.
  Det är bra att det här kommer upp till ytan och att människor vågar kämpa även om de förlorar. Jag tror att långsiktigt så är det en vinst. Jakten på svenska djurhållare är bisarr just när man kopplar det till det som sedan köps in från andra länder. Det är klart att djur ska ha det bra och att vi måste ha ett djurskydd men då är det som sagt djuren som ska skyddas, inte inspektörernas stolthet.

 9. skvitt skriver:

  Tack för detta!
  Jag håller helt med dig. Och jag har ett inlägg på gång som säger mera än så! Jag jobbar på det och tackar hiskeligt mycket för din kommentar.
  Har du besökt Astrid?
  http://forysta.bloggspace.se/

  Kram!
  /Skvitt

 10. […] Läs även här och här. […]

 11. […] (Djurskyddsinspektörerna, Lite om våra kreatur) Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 12. […] Lite om våra nötkreatur […]

 13. […] Lite om våra nötkreatur […]

 14. john.tray skriver:

  Naturligtvis får man inte hitta på onödiga och grundlösa djurskyddsärenden.
  Som många djurägare känner att dom drabbas av.
  Det är heller ej tillåtet att hitta på vanvårdsfall eller andra brott.
  Detta är inte tillåtet.
  Det är heller inte tillåtet för djurskyddsinspektörer att ljuga i djurskyddsärenden.
  Osant intygande är ett brott.
  Vi är många som vet att djurägare är rättslösa och chanslösa i djurskyddsärenden.
  Detta är ett systemfel och det är också fel att djurägare och LST ej slåss på lika villkor.
  Utan det är LST med alla sina jurister och alla sina pengar som oftast vinner.
  Miljoner dom fått av Regering.
  Här säger lagen tydligt ifrån.
  Alla skall ha en chans i Domstol,och alla skall kunna Höras.
  För att säkerställa Rättsäkerhet.
  Men ändå händer inget.
  Sveriges Djurskydd liknar mest godtyckliga utrotningar.
  En sorglig historia som pågått alldeles för länge…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s