Kategorier

Arkiv

Camilla Henemark

Ett kändisreportage

Tänka sig, Skvitt skriva om en kändis! Inte likt honom!

Men varför inte?

Det handlar om att ”Hon är fortfarande en diva, om än ovanligt ödmjuk.

… Fallet inleddes etappvis. Redan 2002 började hon självmedicinera sin då ännu odiagnosticerade adhd-problematik med alkohol och droger. Två år senare kokar Aftonbladets nöjesreporter Daniel Nylén soppa på tunn spik.

… Till en början hade hon bara skrattat åt kvällstidningarnas löp. Men drevet blev till slut för mycket. I kombination med PMD – premenstruell dysfori, en mycket svår form av PMS – som utlöstes när hon slutade med p-piller, blev de psykiska påfrestningarna övermäktiga.

… För en stolt kvinna av La Camillas kaliber var det svårt att tumma på integriteten och sova på vänners soffor. Hennes funktionshinder gjorde inte saken lättare.

… Hon satsar på sakfrågorna hemlöshet och psykisk ohälsa – två områden som går hand i hand. Camilla tycker inte att den forskning som finns tillämpas och menar att bostad först-modellen måste vara vägledande. Den innebär att hemlösa missbrukare måste få kontrakt på en bostad utan att först lova att sluta knarka eller supa.
– Jag har tryckt upp Anders Borg i sminket på TV4. Jag ville få honom att tänka till. Det kostar mer att låta folk leva kvar i hemlöshet och psykisk sjukdom än att hjälpa dem till ett bättre liv.”

Läs mer om denna kvinna, ni ångrar inte det och så får nu ögonen för de hemlösas tidning i Göteborg: FAKTUM.

Hemlös, det kan alla bli om det vill sig illa. Det finns ingen anledning att bara strunta i att alla inte har rätt till ett eget krypin. Det kan alltså hända bå dig och mig. Det kunde ju hända Camilla.

Socialstyrelsen har gjort en nationell kartläggning av hemlösheten i Sverige.

”Hemlöshet förekommer i alla län samt i 288 av landets 290 kommuner. Flest hemlösa finns i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. … 2011 vräktes 663 barn från sina bostäder. Det innebär att vräkningarna av barn ökade med nästan 5 procent, jämfört med föregående år, visar ny statistik från Kronofogden. 

Att barn vräks i Sverige i dag är helt förkastligt. Vräkningarna ökar dessutom, trots att regeringen i senaste hemlöshetsstrategi har som högsta mål att inga barn ska vräkas.” Det skriver Expressen.

Ja, ja, denna regering! Vad gör den egentligen åt problemet? Det är ju kommunerna som får fixa boendefrågan, medan regeringen inte lägger två strån i kors. Istället har den sett till att allt flera lägenheter blir bostadsrätter. Med dagens priser på ca en miljon för en etta är det få som har en chans den vägen.

”Regeringen valdes en gång för att den lovade att minska utanförskapet. I stället har det blivit precis tvärtom, arbetslösa har blivit hemlösa.

Det är Kristdemokraterna som får administrera den sociala utslagningen I Kristdemokraternas Sverige ökar hemlösheten.  Närmare 2 000 barn har vräkts. I många kommuner har vräkningarna av barn ökat, trots att barnminister Maria Larsson aviserade nolltolerans. 

2010 tillsatte hon en expertgrupp som presenterade en rad förslag som kunde ha skyddat barnen: en förstärkning av social­tjänstlagen med starkare barnrättsperspektiv och en särskild vräknings­bestämmelse var bara några av dem.

Men Maria Larsson körde över sina experter. Nu skickar hon i stället ut den kristdemokratiske hemlöshetssamordnaren Michael Anefur som ska tala kommunerna till rätta. De kan behöva ”stöd och hjälp”, som Maria Larsson uttrycker det i Ekot.

Hon tror alltså att Anefur kan prata bort orättvisor, fattigdom och den yttersta form av social utslagning som hemlösheten faktiskt är.” Läs resten på AFTONBLADET Ledare!


6 kommentarer on “Camilla Henemark”

 1. […] Kändisreportage Aftonbladet blogg, AftonbladetBlogg, Camilla Henemark, GAB Camilla Henemark, läs på Skvitts. […]

 2. Martin skriver:

  Om samhällsproblem lät sig snackas bort skulle den här regeringen inte ha några som helst problem. Tyvärr går det inte att snacka bort samhällsproblemen, hur mycket man än försöker.

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Jag vet precis vad hemlöshet vill säga… =0(

  Hemikram

  • skvitt skriver:

   Så dock inte våra politiker, de besuttna och knappast heller det stora folkflertalet. Se på folks fördomar och snack som ”de har sig själva att skylla!”
   Kram!
   /Skvitt

 4. […] Man kan ju fråga sig, kommer folkets verkliga önskan fram och förverkligas i ett parlamentaristiskt system.  För handen på hjärtat, är det så här vi har röstat att vi vill ha det:  allting är utsålt! Välfärd, eller snarare att den försvinner, och pensionerna sjunker! Hemlöshet!  […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s