Kategorier

Arkiv

Ylva Johanssons attack mot

Juholt

Nu sågas partiledaren Håkan Juholt av förra ministern Ylva Johansson.

Det kan ni läsa här i AB, EXPRESSEN, DN och där hon på bloggen skriver: ”Förtroende är en färskvara som kan raderas på nolltid men som det tar en evighet att bygga upp. Mitt parti når nu, i mätning efter mätning, inte högre än 25 % av partisympatierna. Ett allvarligt underkännande av socialdemokratin och av vår partiordförande. Förtroendet för Håkan Juholt var nere i katastrofala 16 % strax före jul. Vårt usla läge och låga förtroende kan inte skyllas på någon annan.”

Här kommer ett gått råd, börja tala klasspolitik!

Det är liksom där skon klämmer!

Man kan inte vinna arbetarklassens röster med att inte tala klarspråk och föra en tydlig och kompromisslös klasspolitik som tar avstamp i arbetarklassens intresse! Som det nu är ser folket ingen klar och tydlig politisk skillnad mellan sossar och moderater.

Sossarna kan inte ens höja sin röst när Alliansen rustar ned välfärden, hur ska de då kunna räkna med arbetarklassens röster. De flesta ser det som att välja mellan pest och kolera!

Det handlar inte om personer vid rodret! Men när man fjärmat sig tillräckligt från arbetarklassen och från folket genom feta löner och livsstil som vanligt folk bara kan drömma om, då börjar man tro på sin egen förträfflighet, ofattbara storhet och obeskrivliga betydelse! Narcissismen börjar frodas! Partiets framgång hänger på ledarens karisma, tycks vara den enda tänkbara lösningen i en sådan tankevärld som florerar i partitoppen.

Var är ideologin?

Var står Socialdemokratin i dag?

”Hvad vilja Socialdemokratin?” frågade en gång August Palm. Det är dags för sossarna att börja ställa den frågan igen!


17 kommentarer on “Ylva Johanssons attack mot”

 1. […] Läs på Skvitts blogg! […]

 2. […] april 2010  (60) mars 2010  (95) februari 2010  (61) januari 2010  (47) Ylva Johanssons attack mot […]

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Lånar bilden till kommande inlägg.

 4. […] Välfärden monteras ned bit för bit, men i rask takt. Hörs det några protester från socialdemokratin? Inte som jag har hört i varje fall. Är det så konstigt att sossarnas opinionssiffror dalar? Nej, då är det märkligare att det tror att det beror på partiledarpersonen! […]

 5. kao skriver:

  Varför bedriver inte sossarna oppositionspolitik? Nu har det varit öppet mål mot Alliansen i flera frågor, men sossarna bara bråkar internt. Det är fruktansvärt att se hur partiet tappar kraft och sjunker som en gråsten. Trots att jag inte själv är sosse tycker jag det är hemskt att se hur personlig prestige och avundsjuka tycks förgifta det parti som en gång byggde upp vårt välstånd.

  Att göra som Ylva Johansson har gjort är fruktansvärt. Hennes personliga vendetta mot Juholt tycks vara viktigare än att föra och visa en stark oppositionspolitik. Självklart flyr då väljarna ett sånt parti. De vet inte längre vad partiet vill.

  Hade Margot Wallström tagit över som partiordförande, eller om Mona Sahlin varit starkare och fört POLITIK, så hade partiet legat i topp. Palme och Erlander måste vrida sej i sina gravar….

  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   jag håller med Kao helt!

  • skvitt skriver:

   De vet ju inte själva vad de vill. De har aldrig fått lära sig ideologins grunder och ursprungliga teori. Därför har de bara ett allmänt tyckande som rättesnöre och är lika påverkbara av all borgerskapets demagogi och propaganda. som alla andra.
   Det enda som skiljer sossarna från allianspartierna är att de i allmänhet har ett annat rättvisepatos, men de som har kommit upp sig i smöret inom partiet lever ju ett liv helt skilt från folket och deras behov, tankar och vedermödor kan de inte föreställa sig. Hur ska då dessa politruker kunna föra en vänsterpolitik eller se det orättvisa i Alliansens politik.

   Då blir det så att de inte har några invändningar mot det som nu sker och har man inget annat som skiljer gäller det ju att ha den mest publikdragande ledaren.

   De enda vi ser av sossepolitiker i media är de som har gått hela vägen genom SSU och inte fått minsta ideologiska skolning om de inte själva klurat ut att läsa en och annan marxistisk bok.
   När de har visat framfötterna inom SSU ett tag har de fått gå på kurs i Bommersvik. Där lyste ideologiska frågor med sin frånvaro, men de fick öva sig i demagogi och att uppträda framför kamera.

   Man får vad man skapar och vi ser resultatet nu!

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s