Kategorier

Arkiv

Våra pensioner

Lurade

Visst, vi blev lurade och tagna på sängen när alla partierna utom (V) i riksbankens slutna rum gjorde upp om att låta våra pensioner vila på börsens uppgång och fall. Beslutet togs helt odemokratiskt eftersom en debatt i riksdagen hade slutat med att man inte hade lyckats rösta igenom otryggheten och ATP-systemet hade kanske bestått.

Det här kom att kallas Novemberrevolutionen. Det bör kallas Novemberkuppen. Kuppen mot demokratin, det svenska folket.

”Nog är det väl lite intressant också att minister Norman, ivrigt försvarade ordningen när han tillfrågades i tv:s nyhetsprogram. Hela världen avundas ju vårt system blev hans svar.

Ja nog måste det väl finnas de som avundas ett system där pensionskapitalet förvandlas till riskkapital, och genom sin konstruktion med PPM-fonder blir en ogenomtränglig och ständigt växande födkrok för alltfler börshajar med alltmer kostsamma kompetenser?” Se länken ovan!

I dag när börserna faller, faller pensionerna med den.

Så var det med den omtalade så kallade demokratin i vårt land! Oftast avslöjas aldrig sanningen bakom förändringarna i vårt samhälle. Se därför detta som ett unikt avslöjande, inte ett unikt sätt att arbeta politiskt.


2 kommentarer on “Våra pensioner”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Bra att du plockar upp detta igen. Det kan inte sägas ofta nog.

  Hemikram

  • skvitt skriver:

   Sant, det måste regelbundet upp i ljuset.Och även om gamla inlägg ligger kvar så är ju blogg lite av färskvara. Ytterst sällan läses gamla inlägg så det är bäst att skriva nytt.

   Tyvärr känns det som att intresset att få veta sanningen om vilka som bestal oss är ringa bland de flesta. Men tänk så upprörda de flesta blir när de ser att deras cykel är stulen! Det är ingen skillnad att vi bestals kollektivt, vi kommer ju ändå att drabbas både individuellt och kollektivt och mycket mycket värre än om en cykel hade stulits.

   Det är som om många inte kan se annat det som är smått, det stora som sker orkar de varken ta in och än mindre reflektera över. Suck!

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s