Kategorier

Arkiv

Vårdcentralerna

Så självklart!

Den där valfriheten som speciellt Moderaterna hyllar, den gäller ju även de företag som utför tjänster. Dessa företag kan välja vilka de ska satsa på för att kamma hem den största vinsten.

En vårdcentral i privat regi konkurrerar med alla andra vårdcentraler och en dålig ekonomi för en vårcentral kan betyda att den köps upp av en konkurrent. För att inte detta ska ske måste vårdcentralerna suga åt sig de mest vinstgivande patienterna, alltså enkla snabba grejer som banala sjukdomar som klaras av på ett kick.

Det blir ingen kvalité med sådan vård oavsett hur länge Alliansen rabblar sitt mantra. Ska sanningen fram är ordet kvalité inte deras mantra, utan det som de säger så tyst att det aldrig ska höras: ”Pengar till de rika, pengar till de rika, pengar till de rika!”

DET är deras mantra!

Så fort en patient har en åkomma som kostar de privata vårdcentralerna lite extra tid är det bara att ta fram remissblocket och skicka patienten vidare till de landstingsägda sjukhusen, vilka ju en vårdcentral har till uppgift att så långt möjligt avlasta. Därmed faller ju argumentet att ha vårdcentraler.

Helt uppenbart är det alltså en ren samhällsförlust med privata vårdcentraler och det vet alliansen, men den slår endast vakt om möjligheten för krämare att sko sig på våra skatteinbetalningar. Är det svårt att förstå?

Läs artikeln.


2 kommentarer on “Vårdcentralerna”

  1. […] här, och här! Share this:TwitterFacebookStumbleUponRedditLinkedInDiggSkriv utLike this:GillaBli först att gilla […]

  2. […] Socialistisk vårdcentral […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s