Kategorier

Arkiv

Bra med kapitalism!

Mantra

Det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism!

Fast ibland undrar jag om inte till och med Anders Borg borde försöka tänka i andra banor. Nu, till exempel har en hel amerikansk kommun gått i konkurs. Det är den hårt skuldsatta Alabama-kommunen Jefferson County som inte klarade av sin uppgradering av avloppssystemet i mitten av 2000-talet, beroende på att kostnaderna rusade i höjden, vilket i sin tur berodde på utbredd korruption, mutor och bedrägerier. Det är ju sådant som intimt hänger samman med system som grundar sig på att man ska sko sig privat på andras bekostnad, alltså det som kallas kapitalism.

”Beslutet att ansöka om konkurs kommer efter att kommunen misslyckats med att nå en överenskommelse med sina borgenärer – med investmentbanken JP Morgan Chase i spetsen.

För JP Morgan, som inte ville att kommunen skulle lämna in en konkursansökan, kan det här innebära förluster på hundratals miljoner dollar, skriver Bloomberg.

Konkursen kan också komma att leda till ökad oro på biljonmarknaden för amerikanska kommunobligationer.” Det skriver E24

Några har blivit förbannat rika och andra får bära kostnaderna. Sådan är kapitalismen!

Att det kanske inte är så vettigt är ju en sak för sig. De som skor sig är ju de som styr och för dem är det vettigt som fan!

Avsaknad av moral är en förutsättning för varje klassamhälle och i synnerhet för borgerskapets samhälle, det kapitalistiska.

Ibland tänker Anders Borg till och har funderingar om det samhälle han annars är en förkämpe för, men så värst långt sträcker hans tanke sig dock inte. Den stannar vid att man ska byta bank!

Varje förnuftig människa måste väl tänka lite längre inför vad som sker i dag, till exempel nyheter som dessa:
”I sin ansökan om konkursskydd som MF Global Holdings skickade in på måndagen framgår det att bolaget har totala skulder på 39,7 miljarder dollar och tillgångar på 41 miljarder dollar.” / E24

Ändå är det ju småpotatis jämfört med länder som nu är på väg mot konkurs.

 

 


4 kommentarer on “Bra med kapitalism!”

  1. […] Kapitalismens välsignelse Läs på Skvitt! […]

  2. HEMIMAMMA skriver:

    Färdig med mitt nya inlägg nu…

    Hemikram och puss!

  3. […] finns ett mantra: ”Det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det är bra med kapitalism, det […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s