Kategorier

Arkiv

Pedofiler hängs ut

Första kapitlet

Hundra pedofiler hängs ut med namn, kontaktuppgifter och domar på en ny svensk internetsajt, skriver AFTONBLADET.

Det är ex-nazisten Mikael som ligger bakom den olagliga sajten. Han vill ha tuffare lagar mot pedofiler och säger: ”I väldigt svåra fall förespråkar vi livstids internering på rättspsykiatrisk klinik.”

OK, livstids internering är säkert klokt, men inte på en rättspsykiatrisk inrättning. Var har de där att göra. Vård funkar inte och då ska inte en vårdinrättnings resurser belastas.

Personligen ställer jag mig bakom livstids internering om det handlar om pedofiler som man vet verkligen är det. Tragiskt nog finns det män vars skrupelfria ex anmäler fäder för pedofili i rent hämndsyfte, vilket ej sällan utan bevis leder till fällande dom. Här saknar uppenbart rättsväsendet kompetens att bedöma när målsägaren har psykopatiska drag eller andra vanliga men grava personlighetsstörningar.

Rättsväsendets bristfällighet beskriver Felväsendet.

Pedofili är en sexuell läggning. Den ändrar man inte på. Sålunda kan jag aldrig fås att bli homosexuell och en homosexuell blir aldrig heterosexuell och en pedofil förblir en pedofil livet ut. Det är bara att acceptera dessa fakta!

Vad ska vi då göra med pedofilerna?

Det finns bara två vägar att gå! Antingen interneras de på livstid eller så varnar man alla i deras omgivning genom att offentligöra dem. Det finns inget att förlora, men allt att vinna på det.

Jag tänker till exempel på alla män som jobbar med barn, antingen i sin profession eller ideellt. Få är pedofiler, men till dessa verksamheter söker sig givetvis pedofilerna och därför är misstänksamheten mot föreningsfolk och personer som yrkesmässigt arbetar med barn sund, men för de seriösa innebär det en fruktansvärd börda att bära. Samtidigt behöver barn inte bara kvinnor i sin omgivning. Här ska också påpekas att pedofili förekommer även bland kvinnor, vilket inte har fått den uppmärksamhet som frågan kräver!

Det finns alltså mycket att vinna och inget att förlora på att spärra in pedofiler på livstid.

Här ger jag med hjärtat min medkänsla till Englas mamma!

Må Anders Eklund aldrig släppas ut!

Jag lägger gärna en länk till sajten som hänger ut pedofilerna, men jag vet inte vilken sajt det är. Tipsa gärna om du vet!

Relevant länk: Kjell-Åke Bjurkvist 

Andra kapitlet

Pedofili är inte bara en fråga om en pervers störning. Det är även fråga om moral. Har man rätt att utnyttja andra för att de är svaga?

Antagligen finns det många pedofiler i samhället som lägger band på sig och inte lever ut sin böjelse av hänsyn till barnen och för risken att dömas. Och, handen på hjärtat, visst är det synd om människor som har en förbjuden och helt oacceptabel böjelse. Det måste vara ett straff i sig. Men finns det pedofiler som håller sig i skinnet och inte ens nyttjar barnporr, då har de all min heder och bör äras för sin stoiska rättrogenhet och rakryggade hållning.

De lägger i så fall band på sig och avstår från att utnyttja de svaga. De är alltså bättre än det borgerskap som svinaktigt lever på andras arbete och som i många länder utförs av barnarbetare och varpå borgarklassen ursprungligen byggde sin rikedom på i Europa och inte sällan än i dag gör i tredje världen.

Finns dessa icke utövande pedofiler, som lägger band på sig, då är de bättre än de flesta kapitalister som ju kastar folk ned i svält, sjukdom och död!

En böjelse kan aldrig botas, men var och en kan lägga band på sig. Och gäller det pedofiler så bör det även gälla borgerskapet!


50 kommentarer on “Pedofiler hängs ut”

 1. Som jag skrivit i min blogg så finns det en kategori som jag anser värre än pedofiler och det är våra kära myndigheter. Det finns en viss ”fördel” att bli utsatt för pedofiler i stället för myndigheter för då finns ju möjligheten att få tillgång till terapi och psykologhjälp. Man får prata av sig om förövaren helt enkelt. Hur ofta har det hänt att man får psykologhjälp när någon, FK som exempel, tvingar människor till förnedring, eller de sociala myndigheterna som borde vara varje persons försvarsadvokat istället för som det allt för ofta är idag, varje persons åklagare…..

  http://blogg.aftonbladet.se/ganusha/2010/09/kan-myndigheter-jamstallas-med-pedofiler

  • skvitt skriver:

   Tumme för det!

   Om pedofiloffer inte håller med så har jag dock all förståelse. Det är ett trauma som få kan hantera och som varande ett icke-offer för dem så kan jag inte värdera.

   Kram!
   /Skvitt

   • glamouramamama skriver:

    Det jag vänder mig mot i ditt inlägg är att det
    1. drar alla myndigheter över en kam pga bland annat enskilda anställdas idioti.
    2. det är sekretess för oss, så rapporteringen blir väldigt ensidig i de flesta fall (ibland har vi faktiskt gjort rätt trot eller ej).
    3. det är alltid de som känner sig felbehandlade som skriker högst även om de inte alltid har rätt.

    Tror att du inte riktigt förstod vad jag menade med mitt inlägg. Kanske missförstod även jag dig?
    Jag syftade på att behöver man psykologhjälp så går det att gå någon annanstans. Det går även att byta handläggare. Det går även att överklaga. Vilket jag gjort när jag fått beslut jag ansett felaktiga från FK (och vunnit).
    SOL är en ramlag och skulle behöva fixas i ordning och bli tydligare. BÖR tolkas utav vårt socialkontor som SKA. Men det går att vrida på det om man så önskar. Ofta till klientens fördel.
    Oavsett. Jag har ett bröllop att planera så jag lämnar diskussionen åt er 🙂
    Ha det gott så länge!

    • Glamourmamma, först och främst, något jag skrivit om tidigare, att när man inte kan diskutera sakligt så går man på en person med personliga angrepp, personliga frågeställningar etc, etc, vilket Du gör nu. Jag kommer att besvara Dig denna gång eftersom jag tror inte att Du förstår skillnaden (min bedömning). Kanske gör Du det, kanske inte, jag känner som sagt inte Dig och kan därför inte ha personliga åsikter om Dig, liksom Du inte känner mig och därför inte kan uttala Dig om mig.
     Diskutera gärna blogginlägget sakligt och utifrån hur det är skrivet så kommer jag fortsättningsvis att ta mig tid att besvara de inlägg som är riktade till mig.
     Du skriver att Du vänder Dig emot att jag drar alla myndigheter över en kam. 1. Nej min vän, läs om igen så ser Du att det är formulerat som en fråga för att skapa debatt och lite eftertanke hur det förhåller sig hos merparten av det svenska folket.
     2. Det står att det ska vara sekretess men verkligheten är en annan o många fall. Läs. Sekretessuppgifter hamnade på nätet http://www.corren.se/sport/?articleId=4218664 så ser Du hur det fungerar med sekretessen i verkligheten. Jag kan ta fram många, många fler artiklar så förstår Du kanske att det är rättssäkerhet jag engagerar mig i och har så gjort ett antal år.
     3. Och det är väl självklart att de som blivit felbehandlade skriker högst. Ponera att det var så bra som Du försöker få det att låta så hade det inte funnits en enda felbehandlad. Eller hur? Och hur kommer det sig att närmare hälften får rätt när de klagar mot bl.a. Försäkringskassan? Läs gärna: http://www.sourze.se/F%C3%B6rs%C3%A4kringskassan_missbrukar_v%C3%A5ra_skattemedel_10694670.asp Försäkringskassan missbrukar våra skattemedel och gör en beräkning på de siffror som är angivna. Efter att jag skrivit artikeln så fick jag feedback av många, både professorer, politiker, matematiker och även personer rån FK som samtliga höll med mig att beräkningen stämde ganska bra.
     Det är alltså inte mig personligen som Du ska göra påhopp på utan jag välkomnar att få en objektiv och saklig diskussion.
     4. Det är klart att Du får psykologhjälp om Du behöver men det jag menade är att om en person upplever att han eller hon har blivit psykiskt våldtagen av en handläggare på antingen FK eller Soc så blir det inte med automatik att det väcks ett åtal mot den handläggaren på samma sätt som att det varit en våldtäktsman som gjort en fysisk våldtäkt på en person. Då hade det varit självklart att det lett till en anmälan om man vetat vem förövaren var.
     5. Jag vet att Soc har gjort rätt många gånger men det ursäktar ju inte alla de som gör fel och får människor att må dåligt. Eller hur. Som jag skrev tidigare, ALL HEDER TILL DESSA PERSONER. Men det är ju tyvärr så att kårandan existerar även här. Den person som seriöst försöker göra något bra blir motarbetade av kollegorna för att ingen vågar stå upp för sin åsikt. Det ena är att den som säger ifrån kan få sparken och bli utfryst. DETTA ÄR FAKTA och det finns flera fall då ”Lex-lagarna” kommit till för att en person rapporterat olika felaktigheter.
     Detta får räcka för nu men diskutera gärna sakligt. Ha en fortsatt bra dag.

   • skvitt skriver:

    Det är väl Nettan du är i polemik med nu, kan tänka.
    Kram!
    /Skvitt

  • glamouramamama skriver:

   Oj jag blir mörkrädd. Det går att polisanmäla personer inom myndigheter också. Det går utan problem att söka hjälp annorstädes om man mår dåligt över kontakten med myndigheten utan att myndigheten i fråga får reda på det. Inte nog med att vi på soc är hatade för att vi följer lagar och regler och gör vårt jobb. Nu ska vårt jobb även jämställas med pedofila övergrepp? Usch jag blir bara ledsen. Jag är så glad över att jag ska röra mig ifrån att arbeta som socialsekreterare. Varför ska jag stanna när folk har denna synen på en? För mina barns säkerhets skull och för mitt psykes skull väljer jag att gå ifrån offentligt hjälparbete. Jag orkar inte med smutskastningen från klienter, omgivning och samhälle. Klart det finns idioter inom offentliga myndigheter. Men medias rapportering är så ensidig och klienterna är alltid offer! Stora stygga Soctanten kommer och tar dig. Inkvisitionen är här igen och målet är att bränna soctanterna.

   • skvitt skriver:

    Jag tror inte du ska behöva känna dig träffad, men det ligger ändock mycket i vad Nettan skrev. Och att få rätt mot myndigheter är absolut inte lätt. Jag vet av egen erfarenhet.
    Kram!
    /Skvitt

   • Glamormamma, det är självklart att Du kan göra precis hur många anmälningar Du vill men faktum är att det ytterst sällan leder till något.

    Fråga Dig själv hur många det finns inom FK och Soc som skulle fråga sin klient om de skulle vilja ha psykologhjälp för att bearbeta det trauma det är för många att tala med dessa tjänstemän? Kan Du ta fram ett enda exempel så skall den tjänstemannen ha all heder.

    Hur många poliser som slår sina kvinnor skulle gå och göra en ”Lex___-anmälan” eller vad man nu skulle kunna kalla det för?

    Har Du inte hört talas om http://www.corruptio.se tidigare så rekommenderar jag den sajten varmt

   • Glamourmamma! Borde kanske förtydliga mig så det inte blir allt för stora missförstånd. Absolut inte min mening eftersom jag inte känner Dig och således inte heller kan uttala mig om Dig som person.

    Jag har i närmare tjugo års tid engagerat mig med att skriva till regering och riksdag för att få förtydliganden när det gäller formuleringar som kan vara en tolkningsfråga.

    Undrar lite hur Du tänker här?

    1: Varför ska en person som upplever att hon/han blivit utsatt för övergrepp behöva vara annonym när en anmälan görs? En anmälan som leder någon stans och för att vara rättssäker, leda till rättslig process precis på samma sätt som vilken person det månde vara som blivit utsatt för övergrepp oavsett det är fysiskt eller psykiskt.

    2: Du använder Dig av uttrycket att Socialen (OBS inte Dig personligen) följer lagen. Juridiskt korrekt skall vara att socialen gör en tolkning av lagen, alltså inte riktigt samma sak som att följa lagen. Mats Melin, vår nuvarande chefs-JO, var en av de personer som var med och utformade socialtjänstlagen såsom den är utformad idag. Han skrev i en artikel för ett antal år sedan att hade han vetat att ordet ”BÖR” inte tolkas av socialtjänstemän som ”SKA” så hade han inte utformat den såsom den utformades. Detta uttalande kom efter att JO-anmälningarna hade ökat drastiskt.

    Ha en fortsatt bra dag. /Nettan

   • skvitt skriver:

    ”Han skrev i en artikel för ett antal år sedan att hade han vetat att ordet ”BÖR” inte tolkas av socialtjänstemän som ”SKA” så hade han inte utformat den såsom den utformades.”

    Märkligt!
    Varenda jurist måste väl veta att SKA/SKALL är tvingande och BÖR är vägledande. Juristspråket använder konsekvent dessa ord med just den skillnaden i betydelse och det är något av en grundpelare i hur lagar och förordningar formuleras. BÖR förekommer sällan i lag, men oftare i förordning.

    Kram!
    /Skvitt

    PS: antog du skulle ha en 2:a och inte ”32” som det stod i din kommentar. Jag justerade det och gjorde jag fel så ändrar jag tillbaka.

    • Skvitts, naturligtvis vet varenda jurist det självklara i det Du påpekat. JO, liksom andra instanser är inte mycket bättre.

     Jag undrar ibland vem som granskar JO? Hur många gånger friar de inte poliser trots att de (poliserna) gjort sig skyldiga till uppenbara lagöverträdelser.

     Ha en fortsatt bra dag…

   • skvitt skriver:

    Det är väl snarare PAN, polisens ansvarsnämnd dom friar poliserna.

    Det är också så att PAN ofta skriver att en polisman/-kvinna kommer att avskedas om det blir en fällande dom. Tingsrätten tar sedan hänsyn till detta och ger polisen ett mycket milt straff då polisen ju dessutom kommer att bli av med jobbet, varpå PAN anser att eftersom tingsrätten dömde så milt är den fällande domen inte skäl för uppsägning.

    En undersökning som GP (om jag minns rätt) gjorde för några år sedan visade att de flesta dömda polismän inom ett år hade befordrats till krinsp. (kriminalinspektör)!

    Kram!
    /Skvitt

 2. […] Människogrisen i kvadrat! Aftonbladet blogg, AftonbladetBlogg, anders eklund, engla, GAB Läs här! […]

 3. Helena Palena skriver:

  Tror inte Anders Eklund är pedofil. Engla råkade bara komma cyklande. Han råkade bara använda ett barn och sen mörda henne. Vad göra av henne? Tror det mer var en tillfällighet alltså. Stackars Engla som mötte en sån dåre.

  • skvitt skriver:

   Jag vet inte hur jag ska bemöta detta. Han bara råkade! ?

   Råkade vadå?
   Råkade stöta på henne?
   Råkade våldta henne?
   Råkade undra hur han skulle göra sig av med henne?
   Råkade komma på den chicka idén att mörda henne?

   Varför är han inte pedofil?

   Jag bara undrar.
   /Skvitt

   • Helena Palena skriver:

    Eklund körde omkring i sin röda Saab. Så ser han Engla komma cyklande. Lite trafik på den vägen. Han körde efter när hon svängde av på vägen som ledde till hennes hem. Tror du att han planderade att våldta och mörda Engla? Hur länge hade han i så fall hållit på med den missionen? Var det inte bara en tillfällighet. Eklunds drift pockade på och han ville få utlopp för den. Sökte ett objekt och det råkade bli Engla.

    • Helena! Jag undrar…. Måste man verkligen bemöta allt. Jag tycker personligen att ordvalet ”råkade” är illa valt men oavsett vad jag tycker så är det ju en person som använt sig av just detta ordval av en orsak.

     Jag märker ofta att när man diskuterar så har vi en tendens att, istället för att sakligt bemöta frågeställningen, börja varför den eller den personen tycker si eller så. Det är så lätt, att i stället för att fortsätta en seriös diskussion, så blir det personliga påhopp bara för att det personen skriver inte överensstämmer med mina egna värderingar……

   • skvitt skriver:

    Jodå, där är jag helt enig med dig. Men han är en pedofil, annars hade offret varit en vuxen kvinna.
    Var han bög hade offret varit en man eller en pojke!

    Här har du inte varit så briljant som du annars är i andra ämnen, sagt med respekt!
    Jag återger ett inlägg från dig som bevis för min respekt för dig. Detta är mycket bra skrivet:
    http://parnassen.wordpress.com/2011/10/28/khadaffi-sodomiserad-rovknullad-av-en-kniv/

    ”Khadaffi blev dessutom svårt misshandlad och som lik skändligen behandlad. Muammar Khaddafi blev både skjuten, slagen och sodomiserad när han drogs fram ur avloppsröret. Tracy Shelton, journalist på Global Post, säger att det antingen var kniven från änden på ett gevär som libyerna kallar Bicketti, eller ett verktyg känt som Becker Knife and Tool, populärt kallat BKT. Global Post och andra siter visar bilder. Jag vill inte göra det. Ni får kolla själv. Usch!

    Khadaffis efterlevande kommer att anmäla Nato till Internationella brottmålsdomstolen. Det meddelar familjens franske advokat som hävdar att alliansen har begått krigsbrott. Tänker på Sanad som skryter på Youtube att det var han som dödade Khadaffi. Se tidigare inlägg. Han måste ju ligga risigt till om det är sanning i det han säger. Men har han Khadaffis vigselring i sin ägo åker han nog dit. Någon kommer att få sona. Håller med Hans Corell som säger att man inte får behandla människor på detta vis. Och enligt Bibeln och Koranen får man absolut inte sodomisera någon – vare sig man eller kvinna!”

    Här länk som inte visas i kommentaren på annat sätt:
    http://uk.ibtimes.com/articles/237006/20111025/gaddafi-sodomised-by-the-rebels-shocking-video-as-new-abuse-claims-emerge.htm

    Kram!
    /Skvitt

   • skvitt skriver:

    Du ska inte uppfatta detta som ett personligt påhopp, men jag förstår att mitt svar kan uppfattas så. Jag ber om ursäkt. Även jag eftersträvar saklighet. Allt kan diskuteras om man är seriös.
    Än en gång, ursäkta att det jag skrev kan tolkas som påhopp! Det var inte meningen.

    Kram!
    /Skvitt

   • Helena Palena skriver:

    Råkade kan kanske uppfattas som positivt för Eklund. Det var inte min mening. Men om en man använder både vuxna kvinnor och barn – är man pedofil då? Eklund har ju mördat och våldtagit Pernilla också – säkert flera kvinnor. Vad kallas man då?

  • skvitt skriver:

   Normal-pedofil?
   🙂

   Nej, men allvarligt talat, Det ena har inget ord och det andra är pedofili. Även pedofiler kan ha relationer med personer i vuxen ålder OCKSÅ. Det finns otaliga uppgifter om den saken.

   Kram!
   /Skvitt

 4. glamouramamama skriver:

  Sajten heter ”stoppa pedofilerna”.

 5. mariadesuede skriver:

  Är man verkligen säker pà att de är pedofiler sà kan man varna allmänheten för dem, men finns det minsta tvivel om det sà ska man undvika detta. Det är tvetydigt, men i vissa fall sà är det osäkert och vissa har faktiskt blivit oskyldigt dömda som är precis lika illa!

  Det värsta är nog det som Vatikanen gjorde, skyllde pà de homosexuella och försvarade de skyldiga!

  Sen finns det pedofiler som ber om att fà vara inspârrade, det borde ju kunna gà att skapa slutna samhällen där pedofiler kunde leva ett normalt liv làngt fràn barn, som mànga önskar…

  Örnkramar fràn en sjuk Örnöga

 6. Benny skriver:

  Hat och hat och hat. Sjuka människor ska väl ha vård. En pedofil har en gång varit en liten söt 3-åring. Hur blev denne sådan? Vi måste förstå för att kunna upptäcka i tid och förhindra. En skada ska sonas, och det är riktigt. Snälla, jag hoppas inte alla som kommenterat på siten tror att det finns medfödd ondska.

  • skvitt skriver:

   Hej Benny!

   Det hedra dig att du inte ser allt i svart och vitt. Jag hoppas jag inte heller gör det, men andra får bedöma den saken. Jag vet bara att jag strävar åt att försöka se på saker och ting ur flera perspektiv.

   Nu till saken.

   Sjuka människor ska givetvis få vård. Tyvärr blir det i vårt kalla samhälle av i dag en allt större bristvara.

   När det kommer till pedofili måste påpekas att det inte är en sjukdom hur mycket vi än tycker att det de gör är hur sjukt som helst.

   All vård inbegriper någon form av terapi som vårdtagaren förväntas att svara positivt på. Tyvärr är sexuell läggning lika lite behandlingsbart som personlighetsstörningar är. Jämför med att ”bota” homosexualitet, det går inte! Därmed är vård meningslös. Till och med KBT, kognitiv beteendeterapi.
   Om vård är meningslös finns heller inget skäl att vårda. Det är den krassa verkligheten och den får vi inte blunda för. Alltså återstår bara att skydda barnen genom att inte låta pedofiler ränna runt fritt i samhället. Alternativ saknas om barnens bästa ska stå i centrum.

   Pedofili är medfött, liksom personlighet och störda personligheter. Det sistnämnda är något som är iakttagbart även bland så kallade lågt stående djur. Till och med hos flugor har varierande individuella beteenden iakttagits och tolkats som en slags personlighet. Det här innebär att pedofili sannolikt kan upptäckas mycket tidigt hos barn, men likväl skulle vi aldrig kunna förebygga det. Frågan är då vad man ska använda en sådan kunskap till. Skall man till exempel spärra in dessa människor redan innan de har begått övergrepp? Det vill nog varken du eller jag. Antag att man kan vara pedofil utan att begå övergrepp eller utan att konsumera barnpornografi, som ju inte kan skapas utan att övergrepp begås. Sådana pedofiler har ju verkligan samma rätt som vi andra att leva ett fritt liv ute i samhället. Det är ju inte läggningen som är kriminell utan handlingen och så måste det vara och förbli.

   Pedofili är inte ondska, men konsekvenserna blir ondska när dessa perverterade individer lever ut sin böjelse eftersom det sker på sätt som skadar barnen med ofta livslångt trauma.

   Psykopati, däremot, är ondska. Och psykopati ÄR medfött och kan iakttagas från cirka tre års ålder. Jag är övertygad om att med ny forskning och förfinade metoder kan denna personlighetsstörning även iakttagas redan från spädbarnsåldern, till exempel genom barnets ointresse för ögonkontakt, ömhet och moderskärlek. Sådana studier pågår redan och frågan är vilka resultat vetenskapen kommer fram till.

   Alltså, det FINNS medfödd ondska, även fast vi helst inte vill acceptera det!

   Jag rekommenderar FÖRSTÅ PSYKOPATI: http://www.psykopati.se/

   /Skvitt

 7. Psykologen skriver:

  Är du så jävla dum eller spelar du?! Orkar inte kommentera alla felaktigheter du skriver men en sak kan jag inte låta bli: MEDFÖTT?!? Svar: NEJ! Det ÄR en störning (kom inte med nån jävla jämförelse med flugor- jag är ingen fluga, men du kanske är det med tanke på din förkärlek för skit, så mycket dynga du sprider omkring dig…) Du har ju ingen som helst kunskap på området- sluta smälla i folk osanningar. Om det nu skulle vara biologiskt- hur kommer det då sig att en stor andel av de som har pedofila störningar själva utsatts för sexuella övergrepp som barn? Är det bara en slump eller? Uttala dig inte i saker du inte begriper, gå hem och läs på!

  • skvitt skriver:

   Denna motsägelsefulla kommentar låter jag stå oemotsagd till allas förnöjelse.

   (”MEDFÖTT?!? … Det ÄR en störning … Om det nu skulle vara biologiskt … Uttala dig inte i saker du inte begriper, gå hem och läs på!”)

   🙂 🙂 🙂
   (kom inte med nån jävla jämförelse med flugor- jag är ingen fluga,..)

   🙂 🙂 🙂

   Så roligt har jag inte haft sedan de …
   /Skvitt

 8. Tuija skriver:

  Jag gillar verkligen när folk agerar. Och det gör man om man t ex skapar en sida som http://www.stoppa-pedofilerna.se/

  Jag fullständigt skiter i att man får inte hänga ut namn tillsammans med personnummer. Kunde den äckliga jävla pedofilen skada unga människor, så ska h*n fan få betala för det. Få betala genom att bli kastad, utsparkad, hånad av vettigt folk.

  Jag blir så upprörd när folk försvarar pedofiler. Hur fan kan man göra det? *suckar*.

  Försvarar förgripare gör även en hyrevärd: Enköpings hyresbostäder (EHB). Enligt dom så lutar dom sig till sekretesslagen och därmed tillåter psykiskt störd som är dömd för grovt barnpornografibrott (http://www.stoppa-pedofilerna.se/landskap/uppland/ulf-tage-lennart-johansson.aspx)
  Den här idioten bor bland barnfamiljer. Helt jävla obegripligt gjort av EHB.

  • skvitt skriver:

   Jo, ilska är helt sunt att känna.
   /Skvitt

  • Antingen ska man hänga ut alla som begår övergreppa av vilket slag det månde vara eller så hänger man inte ut någon (föredrar det senare)
   Häng ut poliser som begår övergrepp av något slag. http://www.expressen.se/nyheter/1.1027708/polis-misshandlade-sin-gravida-sambo
   Häng ut de domare och lagmän som förgriper sig på barn http://www.radioman.se/hd.html
   Häng ut de läkare och sköterskor som är vållande till någons död. http://www.radioman.se/hd.html
   Pedofiler är ändå sjuka människor men de tre yrkeskategorier, läkare, poliser, domare inom rättsväsendet, är (ska i alla fall vara) friska människor.
   Jag undrar ofta hur stort mörkertalet är inom dessa yrkeskategorier på dolt missbruk eftersom de begår sådana ”brott”. När något händer som skadar enskild person borde med automatik tas ett drogtest. Kan inte tänka mig att en odrogad person skulle begå sådana vidrigheter oavsett det ”bara” är ett misstag.

   • skvitt skriver:

    Det finns mycket att tycka kring detta och vad som är rätt eller fel vågar jag inte ha en tvärsäker uppfattning om.

    Tvärsäker är jag däremot på att pedofiler inte är sjuka utan de är störda. Det spelar ingen roll att man tycker att deras gärningar är hur sjuka som helst, men sjukdom är det inte fråga om.
    Det är också just av det skälet de inte går att bota. På det följer att man inte heller kan straffa bort beteendet och just det faktumet leder till att det kanske kan vara befogat att hänga ut dem för barnens skull, alternativt låsa in dem på livstid.

    Under alla omständigheter måste debatten kring hur de ska behandlas så barnen går trygga hållas levande.

    Kram!
    /Skvitt

   • skvitt skriver:

    När jag klickar på ditt namn ser jag att jag kommer till en gammal blogg på AFTONBLADET: http://blogg.aftonbladet.se/ganusha/2010/10/varfor-vagar-jag-inte-langre-tanka-som-en-fri-och-sjalvstandig-varelse
    Då undrar jag om du upphörde att blogga helt. Bloggen är ju avslutad mer än ett halvår innan AB stängde sin bloggfunktion.
    Borde du inte börja skriva igen?
    Jo, du borde det, tycker jag!
    Kram!
    /Skvitt

    • Tack min vän, det där behövde (behöver) jag höra. Har haft ett litet uppehåll som Du säkert förstår. Har inte ens orkat besvara bloggar och artiklar som jag vanligtvis gör. Har redan skrivit ett litet utkast på den första på ett tag nu. Mer har det inte hunnit bli för jag har åkt runt lite här och var i ärenden jag inte kunde välja bort. Helgen var det i alla fall Gamla Stan i Stockholm och ett litet shoppingrace tillsammans med min väninna. I morse, måndag, åter hem till Norrping, I morgon Stockholm igen, åter samma kväll och sedan lite inbokade möten här i stan på onsdag. Det är inte bara det att jag fått skrivtorka. Nu är jag på banan igen och skriver för fulla muggar. Kör så det ryker…. brukar vara ett av mina favoritcitat. Kram och ha det så gott

   • skvitt skriver:

    Bra!
    Jag kikar in!
    Kram!
    /Skvitt

 9. kao skriver:

  Medfött tror jag inte ett skit på! Det är helt klart förvärvat under uppväxt – av en sjuk farsa, morsA, släkting. Idrottstränare?

  Varför man blir så störd är en fråga som kan diskuteras, och har också gjorts i åratal på AB-bloggen, om du minns. Skrev massor om detta på AB-bloggen i ‘kristiderna’, men nu finns inget kvar eftersom jag ej lyckades exportera mina skrifter därifrån..

  Men Låt os ta upp ämnet igen, och du kommer få folk som kryllar av obehag på din blogg…
  Senast fick vi pedofilerna i polisfällen. Det var tillfredsställande.

  Kao

  • skvitt skriver:

   Jag hävdar fortfarande att det är en störning och därmed är den medfödd. Låt vara att personlighetsförändringar kan uppstå vid hjärnskador, men då ska de inte klassas som störning.

   Spelar det så stor roll vilket det är? Jo, jag anser det! För om det är förvärvat och man blir pedofil för att man själv utsattes som barn, då skulle det kanske kunna förebyggas om dessa barn illa kvickt uppmärksammades.

   Många barn har utsatts, men inte själva blivit pedofiler. Det talar emot.

   Tänk dig rättegångar mot pedofiler. Vad ska de skylla på för att få en förmildrad dom? Jo, barndomen! Och precis så gör psykopaterna också. Ändå finns det inga bevis på att psykopater blir psykopater på grund av uppväxtförhållanden, men eftersom alla snackar lika dant så tycks det bli en allmän uppfattning att psykopater har haft en traumatisk uppväxt!

   Att ha dragning till barn ÄR medfött, på samma sätt som att jag dras till det motsatta könet och homosexuella till samma kön! Det är inget konstigt med det!

   Detta säger jag inte som försvar för pedofilerna, men jag kan tycka synd om dem att de har en läggning som är och måste vara både oacceptabel och kriminell. Jag säger det därför att mot den vetskapen bör vi behandla den och det inte går att bota ska de låsas in livet ut!

   Om det hade med uppväxten att göra skulle man kunna komma i vart fall en liten bit på vägen med terapi och i gynnsamma fall riktigt långt, kanske till och med bota dem. Men det går inte därför att det är en störning och som sådan också medfödd!

   Har vi inte detta klart för oss så kan vi inte hantera problemet och precis så är det. Samhället har inte detta klart för sig kan således inte hantera problemet, utan man låser in dem för ett eller ett par år och sedan går de ut och är lika störda och farliga som innan. Med andra ord, samhället kan inte hantera dessa missfoster bättre än de hanterar psykopaterna, Det är ett totalt haveri och misslyckande från samhällets sida!

   Kram!
   /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Du kan fortfarande exportera dina inlägg. De finns kvar, bara att exportera dem!

   Kram!
   /Skvitt

 10. skvitt skriver:

  Jag tror att problemet med detta medfödda är att man tänker att de inte kan hjälpa det. Och det är sant. Läggningen och störningen kan de inte hjälpa, men de får ta mig fan ta ansvar för sina handlingar!

  Det är inget förmildrande med att det är medfött och inget ursäktligt med det!

  Vi får inte falla i en sådan fälla!

  /Skvitt

 11. kao skriver:

  Intressant, detta.

  Ja, pedofili är en störning och får absolut inte blandas ihop med ”läggning” som många tenderar att göra. För i så fall skulle en pedofil få rätt att våldföra sej på barn (gud bevare mej). Sexuella läggningar är ju inte förbjudet och jag märkte själv hur personer på bloggen (pedofiler) ville ha det till att vara just en läggning (som s/m, bajsfetischism, gruppsex, bisexualitet etc etc är).

  Då skulle ju peddosarna kunna hävda att deras missgärningar skulle tillåtas eftersom alla andra sexuella läggningar är tillåtna. Och då är vi verkligen ute på MYCKET hal is.

  Ofta är störningen (som de flesta störningar) förvärvade i tidiga livet, ca 2-4-årsåldern. Att det skulle vara medfött,som vissa vill göra gällande här, är inte sant. Svåra psykiska sjukdomar såsom manodrppression, schizofreni och andra psykossjukdomar är förvärvade i ännu tidigare ålder och har oftast med svåra fel i anknytningsprocessen att göra..

  Sen har vi ”den regredierade” pedofilen och ”den fixerade”. En rätt stor skillnad. Enda likheten är just att de begår det mest vidriga brott man kan begå mot en annan människa: de förgriper sej (och ibland även mördar) våra barn. Märkligt nog kan de inte heller ‘hålla sej till’ ett eller två barn, utan måste tydligen doppa i så många som möjligt…..förstöra framtiden för så många som möjligt.

  Kanske ska jag återigen skriva om skillnaden mellan den fixerade och den regredierade pedofilen på min blogg? Kunskap kan man ju aldrig få för mycket av, så länge den är korrekt. Anser jag.

  Detta ämne är bra att det kommer upp på bloggen med jämna mellanrum. Det blir alltid långa diskussioner och de flesta verkar ju överens. Det är endast i mindre detaljer skillnaderna finns.

  Yours sincerely 🙂
  Kao

  • skvitt skriver:

   Om det avskyvärda och oförlåtliga i när pedofiler lever ut sina behov är vi fullkomligt överens om, så klart. Även om de nöjer sig med att se på bilder och själva aldrig rör några barn. Trots allt har ju någon annan kränkt de barn som finns på bilderna. Något löjligt blev det dock när en tecknad serie anmäldes som barnporr. Sedan kan man ju starkt ifrågasätta sådana teckningar i och för sig.

   Jag tror inte något väsentligt skiljer oss åt vad gäller vår syn på pedofiler och pedofili. Ändå har jag invändningar.

   Jag menar att om man kallar pedofili för en läggning kan detta ändå aldrig tas som försvar för pedofili. Man kan inte säga att den ena läggningen är lika legitim som den andra. Nekrofili är likskändning, till exempel och det kan vi inte acceptera. Ändå har jag svårt att tänka mig att liket lider. Och vi kan självklart inte acceptera lustmord.

   I det sista fallet handlar det om att mörda människor och det räcker för att förbjuda en sådan läggning. Ingen kan säga att den ska respekteras som alla andra mindre normala läggningar.
   Det samma gäller pedofili. Där handlar det om att kränka barn. Det kan vi inte acceptera. Det handlar dessutom om att misshandla barn, såväl fysiskt som psykiskt. Det kan vi heller aldrig acceptera oavsett i vilket syfte det sker. Därför räcker det som skäl att inte tillåta läggningen – misshandel är kriminellt och pedofilhandlingar är misshandel.

   Jag ser alltså inget problem med att kalla pedofili för en läggning.

   Men, vad jag menar, så är pedofili ÄVEN en störning. Det är alltså både ock, både läggning och störning.

   När det gäller pedofilins etiologi vill jag hävda att eftersom det är en störning så är den medfödd. Det är därför den är så terapiresistent. Vore det förvärvat skull man ju i vart fall kunna uppvisa ett enda fall som har kunnat botas. Och med bota menar jag inte att kunna få en pedofil att avstå från handling, utan att få en pedofil att inte längre känna lust till och behov av barn.

   Bota dem, det säger jag än gång till, det går inte. Och av den kunskapen måste man dra den enda slutsats som är rimlig, röj bort dem från samhället så att barnen kan vara trygga. Alltså, lås in dem så länge de lever. Går det att bevisa att en pedofil aldrig mera kommer att begå ett sådant brott igen, ja, då kan man börja tänka på frigivning. Det ska inte vara som det är i dag att de får tidsbestämt straff och sedan tillåts komma ut i samhället igen med samhällets vetskap om att de kommer att begå nya brott.

   Störning och sjukdom är två vitt skilda ting. Jag ser att du inte blandar samman det. Jag vill bara invända mot det du skriver om sjukdomarnas debut, eller som du kanske menar, när de grundläggs.
   Psykisk sjukdom kan både grundas och debutera närhelst i livet man befinner sig. Och orsakerna varierar efter vilken sjukdom det handlar om. Ofta är orsaken inte ens känd, vare sig i det enskilda fallet eller generellt.

   Till sist: Jag tycker absolut att du ska skriva om pedofiler igen. Ämnet är alltid, och kommer alltid, att vara lika aktuellt.

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s