Kategorier

Arkiv

Historielöshetens tillskyndare

Borgarklassen

Nog för att borgarklassen är en liten priviligierad grupp i samhället med all egentlig makt och som gör allt för att behålla den genom exempelvis att göra oss alla historielösa, men nu var Arkelsten lite väl tidigt ute. Än får vi vänta några år på att Svenskt näringsliv får som det vill, att de som vill läsa samhällsvetenskapliga ämnen får bekosta de studierna utan studiemedel.

Än så länge finns det de som faktiskt vet hur det gamla högerpartiet motsatte sig allmän rösträtt med näbbar ock klor. Det var på den tiden man ännu inte hade förstått att den allmänna rösträtten kunde användas till att ta loven av den revolt som den undertryckta arbetarklassen var mitt uppe i. I dag vet vi dock att denna allmänna rösträtt blev klassamhällets allra bästa försvar för dess fortbestånd.

Nu har denna reform glorifierats och upphöjts till en ”demokrati” som icke får ifrågasättas. Och Arkelsten tycks tro att vi har blivit så indoktrinerade och historielösa att vi inte längre har en susning om högerns kraftfulla motstånd mot införandet av allas rätt att rösta. Det ligger helt i tiden att tro att vi inget längre vet och förstår, men så långt har borgarklassen ännu inte lyckats sänka oss. Vi är visserligen snart där, det inser var och en som hört Moderaterna utropa sig till det nya arbetarpartiet och sett hur många arbetare som faktiskt gick på det.

Det går att dra vissa slutsatser, men …

Ghost

 

 


11 kommentarer on “Historielöshetens tillskyndare”

 1. peterlarson skriver:

  Skvitt, jag utnyttjar din blogg lite för att sprida följande budskap till dig och alla dina läsare:

  Bloggtoppen har blivit hackad förra veckan och alla lösenord till inloggning på den sidan är ute på drift så alla som har samma lösenord till andra sidor som till Bloggtoppen skall omedelbart ändra dessa till något annat.

  • skvitt skriver:

   Visst får du föra ut ditt budskap hos mig, så klart.

   Gör ett standardmeddelande och kommentera sedan på alla de bloggar jag har i mitt länkfält och med en uppmaning att sprida det vidare till alla de själva har i deras egna länkfält så kommer budskapet snart att nå varenda bloggare!

   Det blir som ett kjedjebrev. Man måste hjälps åt solidriskt.

   Jag gör en grej på det så att det syns bättre än din kommentar gör här!

   /Skvitt

   • peterlarson skriver:

    Bra jobbat och snyggt bildjobb. Jag tror det nu har nått till de flesta eftersom det ligger som huvudnyhet på de allra flesta tidningar på nätet. Men innan det hann så långt ville jag föra ut det så gott det gick och har skickat det till alla bloggar jag orkat. Nu blir jag tvungen att ägna mig åt annat resten av kvällen, men som sagt tack för att du inte tog illa upp och tack för snyggt bildjobb.
    Trots att de som hackat hittills mest ägnat sig åt att sabotera för SD (ett inte direkt negativt mål) så kan lösenorden komma i fula händer och ställa till stor skada för många, många.

   • skvitt skriver:

    Tack för infon. Jag var just i färd att sprida det vidare, men då kan jag lägga ned den saken!
    Må gott!
    /Skvitt

 2. […] den politiken till och med om att vi ska bli korkade, obildade och omedvetna, […]

 3. kao skriver:

  Inser inte (M) hur pinsamma de är, inte bara av historielöshet utan också med sina rena plagiat från (S)? Tydligen inte. ”Sveriges Riktiga Arbetarparti” etc.

  Man kan ju hoppas att folk ser detta som ett skamgrepp, men tyvärr tror jag de skiter i det. Bara rycker på axlarna och tittar vidare på fotboll eller ‘Idol’ med chipspåsen och bärsen i nävarna.

  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s