Kategorier

Arkiv

Politiker och politiker

Ohly har ordet

 

”Medan vänsterpartister avstår från delar av sina arvoden tycker andra partier att deras toppolitiker tjänar för lite. Därför fyller centern på sin partiledares magra statsrådslön om 115 000 kronor i månaden med cirka 50 000 kronor till. Därför betalar Sverigedemokraterna sin partiledare nästan 40 000 kronor utöver riksdagsarvodet. Därför betalar Socialdemokraterna mellanskillnaden mellan riksdagslönen och statsministerarvodet för sin partiledare.

Resultatet blir att vi får fartblinda politiker av samma slag som de direktörer som tillskansat sig förmåner i mångmiljonklassen. Men det är ett ännu större problem när det handlar om folkvalda eftersom detta göder ett demokratiförakt och ökar avståndet mellan väljare och valda.

Nu är det dags för sänkta arvoden och minskad girighet bland de folkvalda.” / Lars Ohly

Läs också i slutet på detta inlägg som jag har skrivit.


3 kommentarer on “Politiker och politiker”

 1. BS Jag tror det, även om de inte tänker låta honom gå förrän det lagt sig lite, så kommer han att bli fotad så småningom.

  Kramelikramas

  • skvitt skriver:

   Det enda kloka de kan göra i partiet är att tillsätta en interimstyrelse i avvaktan på att finna en ny ledare. Allt annat blir en belastning för partiet!
   Kram!
   /Skvitt

 2. […] förs bakom ljuset hela tiden. Är DET demokrati? Och vad har vi för politiker? Låt Ohly utveckla det. Politikerna, jo, de står ovanför lagen och är ett frälse för […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s