Kategorier

Arkiv

Det aggressiva USA

En kavalkad i aggression

Som alla vet så ockuperades Amerika en gång i tiden av Storbritannien.

Men om Svenskt Näringsliv får som det vill så kommer sådan kunskap inte längre att läras ut och vi kommer att bli totalt historielösa och okunniga om allt som inte gagnar kapitalismen. Vi är ju redan på god väg ditåt med tanke på våra media och TV-programmen.

Landets folk (det amerikanska ursprungsfolket), i dagligt tal reducerade till en enhet och ett folk (indianer) inte ens med namn med anknytning till sin egen världsdel(!) utrotades i det närmaste och de överlevande fördrevs till områden (reservat) där de inte klarade av att försörja sig. Efterhand lade européerna beslag på all deras mark och utropade sig till en egen nation av förenade stater, USA.

”Den 4 juli 1776 utfärdades självständighetsförklaringen som proklamerade deras rätt till självbestämmande och deras etablering som en kooperativ union. De upproriska delstaterna besegrade brittiska imperiet i amerikanska revolutionen, det första lyckade koloniala självständighetskriget” / Wikipedia

Tänk efter! Vad stod det egentligen här ovan?

”… det första lyckade koloniala självständighetskriget”

SÅ indoktrinerade är vi!  

SÅ indoktrinerade  ATT VI INTE REAGERAR på en sådan text! 

OM det hade rört sig om en kolonial frigörelse hade ju européerna inte suttit kvar vid makten. De ursprungliga folken hade regerat.

När den Nordamerikanska kontinenten hade fått sin politiska stabilitet med Kanada i norr, Mexiko i söder och USA däremellan begynte USA vända blickarna mot söder för att utöka sin kontrollerande makt. Latinamerika kom i fokus för de amerikanska företagens intressen. Militärer tog makten i kupper understödda och ledda av USA, med kulmen i mitten av sextiotalet.

”Oftast uppmärksammas militärregimerna för de förföljelser, mord, försvinnanden och den tortyr som de systematiskt utsatt sina landsmän för. Den uppmärksamhet som världsopinionen ägnade åt dessa händelser stannade dock vid det fysiska våldet, och handlade därmed sällan om de politiska eller ekonomiska konsekvenserna av de nya regimernas agerande.

Det fanns dock ett annat slags våld som inte har uppmärksammats lika mycket. Det är våldet som hade sina rötter i statens avvittring och dess bristande förmåga – och vilja – att omfördela landets resurser. Utanförskap, extrem fattigdom, brist på utbildning, hälsovård, arbete och andra grundläggande mänskliga rättigheter utgjorde ett systematiskt förtryck som aldrig hamnade i Amnestys årliga rapporter om brott mot de mänskliga rättigheterna”. / Fria tidningen

(Låter det inte väldigt välbekant för Alliansens Sverige, med utförsäkringar och fas-3 med mera?)

Det i Sverige mest uppmärksammade var ju fallet med Dagmar Hagelin. Mordet på Chiles president Salvador Allende fick också stora rubriker. Även den diktatur som Augusto Pinochet utövade med USA:s fulla stöd och mentor, förutan vilket han aldrig hade kommit till makten, skrev också pressen mycket om. Men det var på den tiden media inte strikt följde direktiven från USA, vilket de ju numera gör och avslöjas tydligt när man läser bloggarna istället. Till exempel, och det är ett bra exempel, den förvrängning av fakta som vi matas med när det gäller Libyen i dag.

Min bild är ett bevis på att det är lätt att manipulera i ett bildbehandlingsprogram som vem som helst kan köpa.

Därefter

(i synnerhet efter andra världskriget) stod resten av världen i tur för den amerikanska expansionspolitik som endast Sovjetunionen förhindrade att den tog sig hejdlöst gränslösa proportioner.

Ett av USA:s få nederlag är vietnamkriget. Om det skrev jag i en kommentar hos Ghost:

” ‘Jag har hört att … ‘ skriver Hemi.

Tänk, det känns inte som många år skiljer mellan Hemi och mig. Ändå räcker det för att inte själv ha några minnen från Vietnamkriget och mediarapporteringen därifrån. Därför finns det ju också en mycket stor del av befolkningen som inte heller minns och inte ens var födda då. Dessa vet kanske inte vilka bilder du menar i kommentaren här ovan.

Flickan ser ni här:

Avrättningen ser ni här i en kort skrift som sammanfattar vietnamkriget:

http://www.runan.info/vietnamkriget-pa-fem-minuter/

Naturligtvis finns det mycket att tillägga om det kriget, som var oerhört orättfärdigt och USA kunde inte i längden dölja det och vilka fruktansvärda plågor de utsatte folket för.
USA försökte att förvränga sanningen som vanligt och i deras lögner handlade kriget om att rädda ett folk från kommunistisk aggression.

Kommunisterna var bara en raden av organisationer som stod för folkets frihet och därmed stödde folkets motstånd mot diktaturen i Saigon och den amerikanska inblandning som var diktaturens enda stöd vid sidan av några få korrupta skithögar i vanlig ordning. Med andra ord, det såg ut som det alltid gör när USA griper in för att försvara sina intressen, att lokala förtryckare hänger på och hejar på samt påstår sig vara självaste folket som vill ha frihet.

FNL var en paraplyorganisation som bestod av en uppsjö olika organisationer, till exempel kvinnoorganisationer, organisationer för skola, sociala reformer och socialt stöd, renodlade fredsorganisationer och humanistiska organisationer, religiösa organisationer av olika slag, politiska organisationer som hade olika inriktning och översatt till svenska förhållanden kan liknas vid allt mellan socialdemokrater till folkpartister, plus kommunisternas två huvudriktningar på den tiden – de moskvaorienterade och de pekingorienterade (i dag skulle vi säga bejingorienterade, eller maoister). Till detta kom även nationalistiska krafter, antikolonialister, bonderörelser och så vidare.

 

De som stödde saigonregimen var inhemska kapitalister, gamla byråkrater från fransmännens tid i Vietnam, byråkrater och tjänstemän inom den korrupta statsapparaten, småhandlare som levde på smulorna från den amerikanska arméns soldater, kriminella, smugglare och narkotikahandlare, hallickar, prostituerade som levde på soldaterna, kollaboratörer och godsägare. Kort sagt sådana som gynnades av att folket förtrycktes och representerade en försvinnande lite minoritet av befolkningen.

Det media rapporterade om var övergreppen som USA begick, dödlig tortyr, mord och massakrer, nedbrända byar, avlövad skog, förgiftning av brunnar, sönderbombade risfält, fångar i jordhålor och fångar som kastades ut från helikoptrarna, bombmattorna över hela landsändar osv.

USA begick alla de brott mot mänskligheten som kan räknas upp, alla existerande brott och alla otänkbara brott. Song my (http://svt.se/2.123493/1.2011004/massakern_i_song_my), eller My Lai som byn egentligen heter, var bara en i raden av byar vars invånare brutalt mejades ned av amerikanska soldater, men den enda massaker som fick ett rättsligt efterspel.

Bild från massakern: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSuf-OEi48ui-XjlSHWtPfkgKBmPy21soPcqyUteI7CBjAy7-13Vg

Till alla USA:s förbrytelser i samband med detta krig hör också att utan krigsförklaring angripa både Laos och Kambodja i sina försök att kväsa ett beslutsamt frihetsälskande folk som aldrig har låtit sig erövras och ständigt försvarat sin suveränitet mot allt från Djingis Khan, Kina, Fransmännen och USA. Enda tid när inget motstånd av nämnvärd omfattning har förekommit mot inkräktare var åren 1910-1914.
USA borde ha begripit att man inte kuvar detta folk.”

USA:s politik inriktades på att försvaga och förinta Sovjetunionen eftersom denna union faktiskt stod upp mot kolonialism och imperialism. Ett sådant försvagande kunde inte ske med militära medel då båda staterna förfogade över kärnvapen. Det kalla krigets era inleddes. I det kriget spelade Voice of America en inte obetydlig roll som propagandamaskin mot ”kommunismen”. I dag är detta propagandamaskineri avsevärt utbyggt och avgrundslikt förfinat och effektiviserat.

USA:s politik inriktade sig en tid på att slå vakt om kolonialpolitiken över allt där västliga intressen, och i synnerhet de amerikanska,  hade sina tentakler. Helhjärtat stödde man den sydafrikanska apartheidpolitiken, liksom man stödde Angolas korrupta folkmordsgerilla UNITA, bara för att ta ett par exempel på övergrepps- och folkmordspolitik världen över som vunnit USA:s support.

Här kan inskjutas att UNITA i Angola använde sig systematiskt av stympning och våldtäkt som vapen. Genom att hugga händerna av människor binder man ju upp andra att ta hand om offren som ju också inte kan bidra med samälleliga insatser eller kämpa mot det fascistiska förtycket. Våldtäkterna har som syfte att söndra ett samhälle där kvinnorna har en mycket central roll ur ekonomisk synvinkel och där traditionen fryser ut våldtagna kvinnor ur samhället. Därmed råkar hela samhället in i kaos och stagnation. Båda dessa vidriga övergrepp är såldes ett verksamt fattigmansvapen som inte sällan används i Afrikas konflikter.

Ett av de länder som skickade läkarhjälp till Angola var Kuba, trots den ansträngd ekonomi lande har och hade tack vare USA:s embargo mot landet för att det inte tillåter amerikanska föetag att profitera på dess befolkning.

Tilläggas kan också att en ivrig tillskyndare till UNITA i Angola var Folkpartiet, som gav dem ekonomiskt bistånd,  liksom de är ivriga tillskyndare av Israels folkmord på palestinierna nu för tiden. Än i dag stödjer man som bekant den israeliska folkmordspoliken.

När kabulregimen i Afghanistan bad Sovjet om bistånd mot de medeltida islamisternas uppror mot demokrati och modernisering av samhället, med lika rättigheter för kvinnorna bland annat, kom Sovjetunionen denna till undsättning och drog in unionen i ett kostsamt krig som snart blev impopulärt bland Sovjets folk, som inte ville offra sina söner i ett krig mot fundamentalister som fick stöd av USA. Skälet till USA:s stöd till dessa bakåtsträvande och djupt odemokratiska folkförtyckande krafter var givetvis att försvaga och destabilisera Sovjetunionen. Det är just sådan amerikansk politik som förklarar varför USA hela tiden växlar fot och ömsom stödjer och ömsom bekämpar vissa grupper och regimer. I dag vän, men i morgon fiende, det är amerikansk politik i ett nötskal.

I dag vän – i morgon fiende.

Det tycks inte finnas någon logik i amerikansk utrikespolitik, såvida man inte förstår denna taktik.

Men om man förstår den, då står allt klart som i det skarpaste dagsljus!

Det handlar om att manöverera sig fram till ett världsomspännande herravälde för dem som tjänar på detta – de amerikanska kapitalistiska företagen. Mot detta börjar nu det amerikanska folket resa protester. Tyvärr har detta amerikanska folk dock ingen egentlig historisk kunskap att kunna formulera sina krav och rikta sin kritik mot det egentliga problemet, kapitalismen.

När USA väl fick Sovjetunionen på fall urartade detta samhälle, Ryssland, till en maffia-ekonomi med en av världens värsta korruption som resultat.

Mycket som sker i världspolitiken döljs av illusioner bortom vilka man måste försöka att se!

Efter USA:s lyckade undermineringsarbete av Sovjetunionen utropades nästa stora krig, vilket skulle vara det mot terrorismen och som en tanke poppade terrorattackerna mot USA upp den 11 september 2001!

Sept 2001 11.jpg

Tänka sig, så bra och lägligt den spådomen föll in!

”Den Gordiska knuten, var enligt legenden en mycket invecklad repknut.

Den förband oket med tistelstången på den heliga vagn, som var placerad i Zeustemplet i staden Gordion i Frykien i Mindre Asien.

Enligt en spådom skulle den som lyckades lösa den gordiska knuten också få herraväldet över Asien.

Alexander den store lyckades inte lösa upp knuten, men med ett svärdshugg, det berömda ”Alexanderhugget”, klarade han att skilja oket från tistelstången.

Uttrycket ”att lösa den gordiska knuten”, betyder numera att finna en förbluffande enkel metod att lösa ett problem.

Alexander den store fick kontroll över Asien, från Egypten i väst till Indien i öst och från Persiska viken i söder till Svarta havet och Kaspiska havet i norr.

George W Bush är vår tids svar på Alexander den store och terrorattackerna i USA var hans Alexanderhugg, som öppnade Asien.”

Läs gärna hela materialet!

Internet är en öppen bok. Det är bara att läsa! Varför då följa våra medias falska uppgifter?

Vietnamkriget och många av USA:s krig vid denna tid handlade om geostrategisk kamp och kontroll av startegiska råvaror. Så är det än i dag. Men i dag är oljan den mest strategiska råvaran av alla i det att USA:s egen olja har sinat och utan olja stannar ju allt maskineri.  I dag är det därför kriget om oljan som förs under namn av kriget mot terrorism! Och offren är som vanligt civila!

Demagogin är samma gamla demagogi, att rädda folken från diktatur och inrätta demokrati. Detta är dock det som det minst av allt handlar om och oftast, för att inte säga alltid, det rent motsatta!

Här ser ni USA:s aggressioner genom åren! 


9 kommentarer on “Det aggressiva USA”

 1. mariadesuede skriver:

  Visst är det sà! Inga kommentarer!

  Örnkramar ♥

 2. […] suverän nation, för att behålla och stärka sitt ekonomiska grepp om världen och dess resurser, som en gång mot Vietnamkriget, pågår på olika ställen, inte bara på Wall Street och man kan fängsla och försöka att tysta […]

 3. […] En kavalkad i aggression. […]

 4. […] Det aggressiva USA « skvitts. […]

 5. […] nation, för att behålla och stärka sitt ekonomiska grepp om världen och dess resurser, som en gång mot Vietnamkriget, pågår på olika ställen, inte bara på Wall Street ochman kan fängsla och försöka att tysta […]

 6. […] Det aggressiva USA […]

 7. […] vän, men i morgon fiende, det är amerikansk politik i ett nötskal.” De raderna skrev jag i detta inlägg om ”En kavalkad i aggression”, som handlar om Det aggressiva USA. Där publicerade jag […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s