Kategorier

Arkiv

Ghost:/Två barn har dödats av sin mamma… | ghostalive

Socialtjänstmorden 

När ingen annan lösning finns i sikte!

Det är drastiskt. Men i vissa lägen klarar vissa människor inte vad som helst. Långt kan alla drivas, men aldrig hur långt som helst! Till slut kommer alla till en punkt där det inte går att lösa problemen på ett rationellt sätt!

Tragedin är redan fullbordad, tack socialtjänsten för det!

Man får nu bara hoppas att tingsrätten kommer fram till att mammans självanklagelser är straff nog och att åklagaren har tillräckligt med förstånd och empati för att inte överklaga en mild dom. Den enda vettiga domen bör vara friande!

Detta sagt med förbehållet att omständigheterna är sådana som hittills är känt.

Å andra sidan, var fan finns det en åklagare med sådana förmågor som förstånd och empati?

Ghost:/Två barn har dödats av sin mamma… | ghostalive.

Ghost länkar till HEMIMAMMA, men vill du gå direkt dit och se vad hon skrev så ska du klicka här och sedan scrolla ned mot slutet. Dock är hela inlägget läsvärt, så missa inte början.

Mycket bra inlägg har Glamouramama skrivit där hon har en helt annan och tänkvärd uppfattning om saken, varför jag rekommenderar det varmt, men jag har en liten invändning ändå, och den framkommer i min kommentar hos henne.

Till Oisín Cantwells artikel.

Ghost


9 kommentarer on “Ghost:/Två barn har dödats av sin mamma… | ghostalive”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Bra jobbat!

  Hemikram

  • skvitt skriver:

   Inget märkvärdigt alls, men nu uppdaterade jag med att länka även till dig. Fast dit hittar ju var och en ändå om de bara läser Ghost.
   Kram!
   /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Hon skriver bra och jag tycker mina läsare även ska se den aspekten, så jag har nu uppdaterat mitt inlägg med länk till Glamouramamama, samt rekommenderar min kommentar hos henne.

   Det innebär inte att jag i sak backar i min ståndpunkt, fast jag håller med henne i stort. Det jag menar är att samhället har hårdnat och därmed riskeras fler att fallera när den kognitiva förmågan brister i en omöjlig situation. I det aktuella fallet visar det sig, så som Glamouramamama beskriver det, brast det redan genom att kvinnan tog semester fast den inte var beviljad.

   Frågan är om kvinnans kognitiva svårigheter hade uppfattats tidigare ifall kunskapsnivån på detta område var högre bland myndigheter. Man kan ju även kritisera hennes arbetsgivare som inte nöjde sig med mindre än ett avsked. Hade inte vinstintresset var det helt avgörande hade man kanske valt en annan lösning.

   Det finns här, som vanligt, flera bottnar i det verkliga livet.

   Tack för länktipset och kram!
   /Skvitt

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Hon har skrivit ett nytt inlägg som också bör beaktas/kopplas in…

  http://glamouramamama.wordpress.com/2011/09/23/sigtuna-kommun-svarar-pa-kritiken/

  Hemikram

 3. glamouramamama skriver:

  Hade du tänkt likadant om det varit en man som begått brottet? När en 7-åring mördades av sin pappa nyligen var han på en gång ett monster i tidningarna. Varför behandlas kvinnor annorlunda? Jag är numera helt övertygad om att soc inte kunde gjort något i detta fall. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt många tecken att det skulle vara SÅ illa som det var. Som socialsekreterare har jag mött personer som varit betydligt mer illa ute än vad de sa till mig. En av mina klienter mördades av sin man detta året, Till mig sa hon att allt var toppen och att de inte träffades mer. Är det mitt fel att hon dog då?

  Det tragiska i det hela, utöver pojkarnas död självklart, är att folk som läser tidningarna helt tappar förtroende för socialtjänsten. Vem vill/vågar anmäla att barn faktiskt far illa när de via media får ”information” via media om att soc antingen gör för mycket eller gör ingenting?

  En annan intressant situation som fick mycket mediauppmärksamhet var när SJ kastade av en flicka från tåget. SEKO har ju en helt annan historia att berätta om hur det gick till och den historian har HELT försvunnit från medialjuset.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s