Kategorier

Arkiv

Vänförfrågan

Den obehagliga sanningen

Två länkar:
1.

2.

 


12 kommentarer on “Vänförfrågan”

 1. Anna skriver:

  På vilket sätt vill ovan nämnda politiker sätta gränser för kärleken?

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Jag tyckte den var hissnande rolig jag när jag fann den på Fejjan… =0)

  Hemikramar ♥

  • skvitt skriver:

   Jo den är rolig och korrekt. Det där med gränser förstår inte jag heller såvida inte någon av de uppräknade är öppet emot homoäktenskap. Ursäkta min okunskap, men varför snöa in på vad dessa ynkedomens människor kastar ur från dag till dag. Jag vill hellre höra dem fisa!
   Effekten är dessutom mycket angenämare då.

   Kram!
   /Skvitt

 3. Anna skriver:

  Jag ska njuta och visst kan jag det till viss del (förutom att regeringen är för homoäktenskap och att det var under deras mandatperiod som detta genomfördes och inte under sossarnas, så vitt jag förstår. Så därmed är inte ”allt korrekt” som du skriver) men anta att samma meddelande hade skickats av ”Juholt, Ohly och Språkrören” med samma budskap (för samma budkskap var tyvärr också alltför sant när sossarna var vid makten, inget försvar för regeringens sjukvårdspolitik för det) – hade du själv njutit lika mycket då? Ge mig gärna ett ärligt svar, tack!

  Du skriver till mig att man ska vara vaksam mot propaganda – hur vaksam är du själv när du anser att detta meddelande är ”korrekt” när det inte är det? Hade du accepterat ett meddelande från ”högern” med liknande budskap och där det dessutom förekom felaktigheter – hade du bara ”njutit av humorn” då med?
  Jag vet inte ditt svar, jag ställer frågan.
  Till Hemi vill jag säga att detta inte är ett angrepp på dig alls utan att jag bara är nyfiken på hur Skvitt resonerar här.

  Själv röstade jag INTE på Aliiansen vid det senaste valet, men ej heller på de rödgröna. Jag kände mig alltför vilsen för att rösta något annat än blankt.

  • skvitt skriver:

   Jag skrev, som du ju ser: ”Det där med gränser förstår inte jag heller såvida inte någon av de uppräknade är öppet emot homoäktenskap.”

   Det har alltså inte med partilinjen att göra utan personernas privata inställning. Det finns ju många som är emot homoäktenskap, men låter läpparna bekänna något annat; det politiskt korrekta eller det partiboken säger. Det fenomenet finns bland politiker av alla valörer. Jag tror alla är medvetna om det.

   När man påstår något så ska det vara sant, eller att man tillägger att man ”tror” och liknande. Ju mer seriös man är dess viktigare, men om man skämtar så har man betydligt friare tyglar. Om folk inte förstår att det är ett skämt så har man varit otydlig. Om någon enstaka inte förstår att man skämtar så får man acceptera det. En del människor har sämre fattningsgåvor än andra beroende på olika omständigheter som inte nödvändigtvis måste ha med intelligens att göra.

   Vad gäller att rösta så gör jag det inte. Jag röstar inte ens blankt. Orsaken är att jag är motståndare till parlamentarismen och kan därför inte legitimera den, vilken en valsedel gör oavsett om den är blank eller inte.

   Kram!
   /Skvitt

   • fgggmf skriver:

    Nu blev jag nyfiken på Skvitt.

    Du skriver att du är motståndare till parlamentarismen.

    Jag undrar då vad är du för?

   • skvitt skriver:

    Jag är för ett folkvälde. Det innebär att folkflertalet ska styra och flertalet är ju vi som producerar allt genom att arbeta och tillföra samhället värden.

    Vi som utför arbetet säljer i dag vår arbetskraft till arbetskraftsköparna som äger produktionsmedlen och även, tack vare det, makten i samhället. Vi kan vara utan dessa ägare och låta alla produktionsmedel ägas av oss andra gemensamt. Det är då som vi kan utöva en sann demokrati.

    Nu har vi ett klassamhälle och den härskande klassen behåller sin makt genom det parlamentariska systemet. Det måste därför krossas.
    Sann demokrati utövas enbart i kollektiv!

    /Skvitt

    PS, har nu gjort ett inlägg för att förtydliga:
    https://skvitts.wordpress.com/2011/09/20/parlamentarism/
    DS

 4. Anna skriver:

  Ok. Men vad har diskussionen med vilka som förstår om man skämtar med detta att göra?: ) Att det var ett skämt är nog f ö uppenbart i det här fallet för det flesta, men det är OCKSÅ uppenbart en form av vänsterpropaganda och jag sätter ca en miljon, eller i alla fall hundra kronor på, att samma som röstar till vänster och skrattar i dag INTE skulle göra det om personerna byttes ut mot högerpolitiker. Ja jävlar i min lilla låda, som det heter nuförtiden, vad jag är säker på det! Eller vad tror du?

  Fö, en annan ska, och ursäkta att jag ställer frågan: Vilket kön är du? Jag trodde från början att du var man, men något den senaste tiden har fått mig att tro annurlunda. Och det är jävligt viktigt att man kan placera in folk i rätt grupp där de hör hemma, som du vet!

  • skvitt skriver:

   Jag dömer alla politiker som ställer upp i valen. Alla fyller samma funktion, de ger legitimitet åt det parlamentariska systemet, vilket borgar för klassamhällets fortbestånd. Jag är nog fel person att tillfråga.

   Frågan om mitt kön har jag fått förr. Att det tycks vara svårt att könsbestämma mig talar väl för att det inte kan vara viktigt.

   Kram!
   /Skvitt

 5. Anna skriver:

  Då fick jag svaret på min fråga: du är kvinna: : )


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s