Kategorier

Arkiv

Trakasserande myndighet

En kräftas egenskaper?

Kanske finns det folk som har förmåga att få sina förlorade extremiteter återskapade, så som kräftor kan. I vart fall tycks det finnas en myndighet som tror det. Kanske den myndigheten har blivit av med hjärnan? Och det ser inte ut som att det organet kan återskapas hos denna myndighet i vart fall.

metro

Nåja, skämt åsido, men det finns allvarliga aspekter att lägga i detta.

Först och främst handlar det om vilka personer som anställs hos myndigheten. För visst är det väl skrämmande att man anställer folk som kan fatta vilka beslut som helst. Och att man kan anställa personer som saknar de mest grundläggande och allmänna kunskaper om människans förmåga till läkning. Det är väl ändå allmänt känt att våra förlorade lemmar aldrig kan växa ut igen.

Men tydligen finns det i vart fall någon som tycks tro det.

Utöver detta högst anmärkningsvärda faktum att myndigheten har minst en person som lever i en annan värld och utifrån detta tillåts att fatta fullkomligt galna beslut, så upptas myndighetens tid till rena gallimatiasärenden. Jag antar att detta inte är det enda galna beslut som denne person fattar under betald skattefinansierad arbetstid. Frågan är om den här personen tillför mera skada än nytta i organisationen. Ja, jag säger ”den här personen” eftersom denna person knappast kan vara representativ för myndigheten. Den är väl förhoppningsvis unik.

Anmärkningsvärt är att personen tillåts att fatta samma beslut om och om igen. Vad är det för chef över denna person?

Till detta kommer det besvär den här personen helt i onödan vållar Fredrik regelbundet i det att han måste förnya sitt intyg.

Allvarligast är kanske trots allt att en läkare måste avsätta tid till att skriva ett intyg om något som säkert kan läsas i en hundra år gammal lärobok för folkskolan.

Mycket dumt har jag läst och hört talas om när det gäller olika myndigheters handläggare och deras bristande förståndsgåvor, men det här tar nog trots allt priset.


2 kommentarer on “Trakasserande myndighet”

  1. ghostopinion skriver:

    Idiotin rebloggad hos mig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s