Kategorier

Arkiv

AFTONBLADET – KÄNN TRYCKET!

Känn nu trycket, AFTONBLADET

DET HÄR INLÄGGET  VISAR VILKET STÖD SOM FINNS FÖR MORSANS SVAMMEL

bloggen som är allt annat än svammel!

Fortsätt att läsa, ty

jag har mer att säga!

Det som det handlar om är den fruktansvärda sanningen

avslöjad av

morsanssvammel

(Rösta och tyck till här!)

Anledningen till att jag är förlamad från midjan och ner, och i dag är rullstolsbunden, är en olyckshändelse med nervgifter. En olycka som orsakades av saneringsföretaget Anticimex och deras uppdragsgivare försäkringsbolaget SPP. SPP var min hyresvärd. Då det kommit in textilskadedjur i fastigheten jag bodde i, som ägdes av försäkringsbolaget SPP,  Anlitade SPP Anticimex för att sanera bort detta. Saneringen utfördes på ett felaktigt sätt, alldel … Read More

via morsanssvammel 

Det är allt stöd för granskning

som AFTONBLADET måste känna trycket från!

Tidigare inlägg av Skvitt:

Rekommendera tips om granskning (via morsanssvammel)

Obeivrade mord, sjukdomar och övergrepp (via HEMIMAMMA)

Giftig bostad!

Välkommen till världen, du föds och straffas för att dina föräldrar är fattiga! (via Finns mitt Sverige kvar ?)

###

Det är ju naturligtvis många andra förutom hon själv, MORSANS SVAMMEL, som också har skrivit om saken:

http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/09/04/hemimammas-kamp-forgiftad-0/

Ghost:/Sanering som bör granskas

Kristinabloggar rebloggar och ger egna synpunkter: Hemimorsans kamp – Alla MORSOR måste gå ihop och stötta emot detta!! Det gäller ÄVEN våra BARN!! (via HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv)

En het potatis är ett inlägg som visar denna skärmbild och lyfter fram en viktig sak:

 http://ghostopinion.wordpress.com/2011/09/01/ghostni-som-bryr-er-det-minsta-om/

 http://starkskors.wordpress.com/2011/09/02/fruktansvart-las-detta-inlagg-jag-lankar-till/

 http://utlandssvenska.wordpress.com/2011/09/03/valkommen-till-varlden-du-fods-och-straffas-for-att-dina-foraldrar-ar-fattiga/

 http://hallojvarlden.wordpress.com/2011/09/03/nedtystad-giftskandal-i-sverige-mamma-forlamad-och-sonen-skadad/ 

http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/09/04/hemimammas-kamp-forgiftad-0/

Ett väldigt viktigt inlägg var det som HEMIMAMMA publicerade: Hemimorsans kamp – Alla MORSOR måste gå ihop och stötta emot detta!! Det gäller ÄVEN våra BARN!! 

För det fick HEMIMAMMA mycket beröm och så här svarade MORSANSSVAMMEL:

Oj, vilket arbete Du lagt ner!

Permetrin var den kemikalie man började använda som ersättning för DDT ,, då det blev förbjudet. Nu under 2000-talet har även permetrin blivit förbjudet, då det visade sig vara lika skadligt som DDT:

Klorpyrifos användes som krigsvapen under Vietnamkriget mot civilbefolkningen. Deras odlingar sprutades med klorpyi fos, När folk gick omkring bland sina grödor, så togs giftet upp dermalt, alltså via huden på benen. De förlamades sakta och många dog.

Man använder dessa kemikalier utblandat med lösningsmedel som även det är farligt i stora mängder. Lösningsmedlet ökar kemikaliens giftighet upp till 10 ggr.
Jag skall försöka komma ihåg vad dessa lösningsmedel heter.

Tack Hemi för Ditt enorma engagemang. Du har gjort ett fantstiskt jobb. Kontakta mig gärna så kan jag berätta mer fakta både om kemikalierna och vad som hände då det hela inträffade. JAg har ju bara berättat en väldigt liten del av allt.

Kram!
/Morsan”

Pappan Hasse svarade så här:

”Jag var på ett föredrag av journalisten Johan Brånstad i våras. Han jobbar på SvT’s granskande nyhetsmagasin ”Dokument inifrån”. Han sa att redaktionen vill ha tips om orättfärdigheter i samhället som de kan ta upp. Jag skulle kontakta ”Dokument inifrån” om detta ärende. Redaktionen nås på mailadressen dokumentinifran@svt.se. De kör igång en ny serie program i höst.”

Tankesmedjan hade denna rubrik: SC//Rebloggar Hemimammas inlägg – VIKTIGT

KAO har ett gott råd:
Otroligt hur kvinnan och hennes son blivit behandlade. Förutom att återigen attackera de ansvariga företagen och myndigheterna, borde hon kanske först få med sej övriga drabbade så de blir en grupp. Blir lättare att stämma då.”

Här är ju HEMIMAMMAs svar intressant: ”Mina tankar går åt exakt det hållet, nu när jag hört hennes berättelse i realtid och fått höra om de hot och trakasserier hon utsatts för för att fastighetsbolaget ville skrämma henne till tystnad och vilken form av myndighetsmissbruk som passerat…”

”Hon bor inte kvar där längre (då hade hon varit död) och i tysthet lät fastighetsbolaget/försäkringsbolaget sanera hennes lägenhet inför att en annan skulle flytta in…

Hon har viftats bort på det sättet och deras inhyrda advokat (en av Sveriges främsta på miljö och fastighetsrätt gjorde hemska saker mot henne inkl hota hennes son, för att skrämma henne till tystnad”

MORSANSSVAMMEL har forskat i ämnet och hon bidrar med detta i en kommentar:

”Både Klorpyrifos och Permetrin är starka saker.

I vietnam användes klorpyrifos som stridsvapen under Vietnamkriget. Deras åkrar och plantage sprutades med kemikalien från flygplan, sedan gick Vietnameserna omkring blad sina grödor med bara ben, giftet togs då upp dermalt, dvs via huden. Många blev förlamade och många dog av civilbefolkningen.
Detta används nu i bostäder och hem i Sverige.

Permetrin brukar oftast blandas med lösningsmedel, en naftalat, som hjälper ämnet att djupare tränga in i det man besprutar samt ökar giftets giftighet upp till 10 ggr. Permetrinet i sin tur ökar naftalatets giftighet.”

Starkskör reagerar på det här viset:

”Det är FRUKTANSVÄRT hur de har blivit behandlade och fortfarande blir!!! Är tidningarna så otroligt mesiga att de inte vågar ta upp det där till granskning???? FY SJUTTON!!!!!”

Det är ju just det som är problemet, media tycks inte våga ta upp det. Med mitt inlägg vill jag sätta lite press på AB så de granskar detta, om de vågar, vill säga.

Runor länkar till HEMIMMMA i ett av sina läsvärda inlägg: ”Zlatan Ibrahimovic deppar.”

Lincoln ger sin kärnfulla syn på saken:

”För djävligt! Pengar går före allt. ‘Marknadens’ konstgjorda helgedom står högre än den ‘natur’ den påstås vara sprunden från. Reptilhjärnor utan samvete härskar med blod i mungiporna och inställsamma falska leenden när de hugger varandra i ryggen vid första bästa tillfälle – det påstås vara naturligt – men det är bara psykopatens natur.- de känslomässigt förståndshandikappades natur Människan har blivit ett redskap för penningen när det egentligen borde vara tvärtom – att penningen är ett redskap att verka för människan.

Egentligen är det väl synd om de känsloamputerade psykopater som styr. Hellre skulle jag vara intellektuellt förståndshandikappad än att vara emotionellt förståndshandikappad.I känslorna sitter meningen med livet.

Bra initiativ, Hemimamma! Grymt jobbat med research! Jag stöder det fullt ut! Vi lever i en kemisk soppa som ingen vill ta ansvar för – på något sätt har folk blivit itutade att religionen ‘marknaden’ tar hand om det den själv skapar. Kan det bli tydligare att ‘marknaden’ inte är ‘naturlig’ utan en reptil, en psykopat, en emotionellt ‘living dead’ där blodspengar går före vårdande av livet.”

Finns mitt Sverige kvar skriver ett inlägg som länkar till HEMIMAMMA: Välkommen till världen, du föds och straffas för att dina föräldrar är fattiga!

Den respons av kommentatorerna som MORSANSSVAMMEL har fått är gedigen. 

LennartMan undrar ju om SPP hanterar andra försäkringsärenden på samma sätt…”
skvitt: ”Klart det ska granskas. Intressant nog så tänkte jag medan jag läste i texten att detta är ju något för AB.”
HEMIMAMMA: ”Jag har klickat och skickat in detta på alla sidor på Facebook som jag förestår eller är involverad i och jag ber nu om tillstånd att få göra ett inlägg på min blogg om detta som jag kommer att vidarebefordra till diverse politiker och makthavare på facebook som jag har kontakt med.

Har jag din tillåtelse?”

Känn trycket AFTONBLADET!

MORSANSSVAMMEL: ”Hej Hemimamma!

Du är fantastisk, en sådan support!

Ja, Du har mitt medgivande till att vidarebefordra till dem Du nämner.
Go for it, Hemi! :D

Tack snälla Du för uppbackning och support! Det är ovärderligt!

Kramar i mängder till Dig!”

HEMIMAMMA: ”Jag har även lagt in detta RSS flöde som widget på min sida med kommentarerna till ditt fall:

http://granskningaftonbladetse.disqus.com/sorterades_bort/latest.rss

Detta måste granskas och jag tänker göra vad jag kan för att det ska bli så.”

Känn trycket AFTONBLADET!

Inger: ”Fruktansvärt! Detta borde verkligen fram i ljuset och granskas. Ska genast följa länken…”
golfnerden”Det är bedrövligt hur de betett sig och jag hoppas verkligen det går vägen.

Lyssnar inte aftonbladet hoppas jag du orkar att skriva till andra tidningar.”

Känn trycket AFTONBLADET! 
 
kramgoaullis: ”Och jag blir mycket illa berörd utav att läsa om det du råkat ut för,och hur illa du har blivit bemött efteråt..Ryser av obehag.”
Halloj världen! /Inger”I går skickade jag din länk vidare på Twitter till Emanuel Karlsten som jobbar med granskningen på Aftonbladet. Jag fick respons på att han sett fallet och var glad att det var inskickat så kanske blir det något ändå…

Som utbildad miljöingenjör blir jag mycket upprörd av det som drabbat dig.

Vet du säkert vilka kemikalier som användes? Är det de som nämns i kommentaren till ditt granskningsförslag på AB och som Hemmimamma tagit reda på mer om? Vet du varför de använde för mycket? (Spill, okunnig personal eller annan orsak)

Har du äldre inlägg där du beskrivit vad som hände?

Jag tycker att om inte gammelmedia vill ta i detta så får vi bloggare hjälpas åt att granska och sprida detta!”

MORSANSSVAMMEL: ”Tack för Ditt stöd!

Kemikalierna som användes är Permetrin, Klorpyrifos blandat med alifatnafta, ett lösningsmedel som dels hjälper kemikalierna att tränga längre in i besprutat materiel, dels ökar kemikaliernas giftighet upp till 10 ggr. Permetrinet ökar även lösningsmedlets giftighet.
Även en tredje kemikalie användes vars märke heter Responsar. Minns i skrivande stund ej vilket det aktiva ämnet är.
Det finns inga kunskaper om vilken typ av kemisk reaktion som kan uppstå då dessa kemikalier blandas, och hur detta kan påverka t.ex. människa.

Jag har inte skrivit om detta förut någonstans på nätet. Med tanke på allt jag utsattes för av de ansvariga, så försökte jag istället glömma och gå vidare. Dock när jag såg Aftonbladets uppmaning om tips på saker som bör granskas kände jag att detta var ett angeläget ämne, då flera i Sverige drabbats men det har aldrig kommit till allmänhetens kännedom.”

skvitt: ”Jag har lagt den RSS som Hemi talar om högst upp i min marginal.”
Känn trycket AFTONBLADET!  
 
sjokvist *agnetha*: ”När jag läste …  helt chockad, trodde i min enfald att sånt inte händer i vårt land. Synd jag inte är rik för vore jag det skulle jag ge dig pengar till advokat som kunde nita dit dom som förstört livet för dig. Det är en sån skandal att man inte har ord för det. …  detta är ju en miljökatastrof stora mått i folks hem.”
Inger”Jag ser här bland dina kommentarer att ‘Kalla fakta’ har varit på fallet men droppat det. Du skriver att de inte redogjort för varför.”
MORSANSSVAMEL: ”Det var TV4 som under en kort stund följde saken strax efter det inträffat. Minns inte om deras granskningsprogram heter ‘Uppdrag granskning’ eller ‘Kalla fakta’.

Har inte fått någon förklaring till varför de hoppade av granskningen. “Vi har kommit fram till att detta inte är något vi skall utreda. Det är inte riktigt vår ‘grej’ Nåt i den stilen svarade tjejen/journalisten som jag hade kontakt med.

Vill inte spekulera i varför de hoppade av.

Inger: ”… det är ju meningen att de ska vara giftiga också. För insekter. De kan mycket riktigt vara allergiframkallande (som du ju beskriver) och ge nervskador (exakt vilken typ har jag [ännu] inte hittat beskrivet). Vilka myndigheter har du varit i kontakt med gällande ditt fall?”
MORSANSSVAMMEL: ”Oj, jag kontaktade så många ställen i min kamp att få hjälp, men hänvisades bara runt runt till andra myndigheter. Min mesta energi och tid lade jag på att försöka ordna en beboelig bostad till mig o sonen samt att försöka få rätt sjukvård och hjälp i form av nödvändiga handikapphjälpmedel. Bara detta tog alla min kraft och tid.

Bl.a. Miljökontoret vände jag mig till. De satt på ärendet under tid, men gjorde just inget. I alla fall lyckades jag inte förstå vad de höll på med när jag hade kontakt med dem.

Både kemikalierna i sig och de aktuella skadedjuren är astma- och allergiframkallande. (Djuren heter Anthrenus Verbasci. Även kallad mattbagge, en släkting till pälsänger.Vet inte om detta eg. är relevant men lika bra jag nämner det).”

Inger: ”Möjligen kan det vara så att försäkringsbolaget skyller på de här allergiframkallande krypen och att det blir svårt för både journalister och myndigheter att motbevisa. Men man blir knappast förlamad av insekter!”
MORSANSSVAMMEL: ”Kemikalieinspektionen var till enorm hjälp, dem hade jag tät kontakt med. Liksom en läkare på FoA i Ursvik, som forskade på dessa kemikalier och brukade hjälpa KI med att ta fram faktablad till olika kemikalier.

Han bekräftade att samtliga av mina o grabbens symtom var typiska för överexponering av dels klorpyrifos, dels Permetrin, dels lösningsmedel. Tydligen är det dels ischiasnerven som skadas på sätt att gångförmågan blir sämre. Dels orsakar en av kemikalierna nåt som kallas Kolinesterasrubbning. Funktionen med signalsubstanser i hjärnan skadas, så att receptorerna som tar emot signalen i hjärnan om att benen skall röra sig, går sönder.”

Inger: ”Ja då verkar du ju ha varit i kontakt med rätt myndigheter i sammanhanget. Lämnade du vidare uppgifterna från KEMI och FoA till Miljö- och Hälsa? Kan tycka att det är märkligt att de inte agerade om de hade tillgång till de här uppgifterna. Vet du om ditt “ärende” hos Miljö- och Hälsa är formellt nedlagt? När gjorde de i så fall det? Begär ut alla handlingar i ditt ärende om du inte har gjort det! (Även om jag själv jobbar i kommunal sektor kan jag inte arkiveringsreglerna “by hart” men jag tror att de papper de har om ditt ärende borde finnas kvar i något centralarkiv. Tyvärr kan det vara så att om ni tagit allt på telefon kan de ha struntat i att upprätta tjänsteskrivelser och då finns kanske inget på papper? Men skicka ett mail, vet jag, och begär ut kopia på allt i ditt ärende!”
 
MORSANSSVAMMEL: ”Ärendet är nedlagt. Själva händelsen inträffade i oktober 1999. 12 år sedan snart alltså. Miljökontoret var inblandade nån gång runt 2000-2001. Kontakt skedde både per telefon och via skrift.

Bolagen har inte försökt skylla allergi och astma på djuren. Men likväl var det värdens sak att se till att fastigheten var djurfri, och de gjorde de inte trots återkommande påringningar om saken under lång tid, innan de slutligen agerade. Så de var ju ansvariga för att det blev en sådan spridning som det blev.
Hur som helst så sitter jag i rullstol och som Du påpekar, man får inte nervskador och blir rullstolsbunden av skadedjur.

De sprutade 4 olika kemikalier på varandra. Ingen vet vilken kemisk reaktion som uppstår av det. Har kollat på KIs sida, och samtliga medel utom Responsar har under 2000-talet förbjudits i Sverige. Dock har KI fått in 2 rapporter om förgiftning då Responsar blandats med annan kemikalie.”

Inger: ”Det är ju bra att medlen (utom ett) nu är förbjudna.

Men det som hänt dig har ändå hänt och det känns som att du borde fått någonslags upprättelse och ersättning för att detta drabbade dig.

Vilket trauma det måste ha varit för dig och din lille kille att gå igenom allt detta!

Förstår att du velat gå vidare och släppa. Men kan man verkligen det? Helt och hållet?

Ja, det är 12 år sedan. Men det hände inte på 60-talet. Detta är i modern tid. Och ändå har detta inte kommit upp i dagens ljus i media. Och du har blivit utan ursäkt och ersättning. Jo, jag tycker verkligen att det ÄR en skandal som borde kunna tas upp av media.”

MORSANSSVAMMEL: ”Jag hörde att en av kemikalierna som förbjudits i Sverige, men nu genom EU blivit tillåtet här igen. Detta oroar mig då jag fått erfara och vet hur farligt det är och vilka skador det kan orsaka.

Flera i Sverige har ju drabbats redan innan det förbjöds.

Läste någonstans att man i USA misstänker att denna kemikalie kan vara en av orsakerna till ADHD hos barn. Därmed är det vansinne att man åter börjat tillåta det. Det måste ju utredas ordentligt först, innan man tillåter användning av det igen.”

starkskör: ”Hej! Hittade hit genom Hemi, den outtröttliga ridderskan!!

Det är fruktansvärt vad ni har fått och fortfarande går igenom!! Det är sånt HÄR journalisterna ska gräva i!!! Inte skriva massa ordbajs om väder eller fylla tidningarna med kändisskvaller…

Jag har klickat på rekommendationen nu och har skrivit ett inlägg som länkar till dig. Ska skicka till andra också, utanför bloggen, så att de också klickar i!

Nu håller vi tummarna stenhårt för dig!

Kram!”

Känn trycket AFTONBLADET!

mariadesued: ”Jag har kontakter i Parti Socialiste, i Bruxelles, känner nàgra framstàende Socialdemokrater fràn min tid som som styrelseledamot hos S… Jag skulle kunna fràga om vad EU har att säga om saken… Det màste ju ha skett i de flesta europeiska länderna, tyvärr! 
örnkramar”

Känn trycket AFTONBLADET!

MORSANSSVAMMEL: ”Ja, det vore intressant att veta hur EU resonerar.

Läste att en av de använda kemikalierna som förbjöds i Sverige, nu genom EU blivit tillåtet att använda här igen. Minns ej om det var permetrin eller klorpyrifos.Men om det är så är det förskräckligt. Har man en gång konstaterat att ett ämne är för hälsovådligt att använda, så skall de ju inte börja tillåta det igen efter att man konstaterat så många skador.

Jag tror att permetrin i dag är tillåtet igen inom skogsindustrin. Man besprutar barrträd med det.vilket får till följd att närliggande vattentäkter förgiftas och all fisk dör, då det går vidare från träden till vatten.

Kramar!”

Inger: ”Nu har jag gjort en länkning i en bloggpost också.”

Känn trycket AFTONBLADET!

###

Kommetarer

I skrivande stund har HEMIMAMMA 84 kommentarer på sitt inlägg, vilket är mycket i bloggsammanhang, inklusive hennes svar.

MORSANSSVAMMEL har, inklusive egna svar, 83 kommentarer på sitt inlägg just i denna skrivande stund.

Kommentatorerna

På HEMIMAMMAs inlägg kommenterar följande personer:

Andromeda

alvfe

Grevinnan Blåst

ghostopinion 

helene ekman

Islandsmamman

Jag

kao 

kickie

kloktok

kramgoaullis 

Lincoln

mariadesuede

Mavera

 mogi

morsanssvammel

Pappan Hasse 

pluppa

sanna 

sjokvist *agnetha*

skvitt 

starkskör

suttecity 

svorskan

Tant Otto 

vildvaeder

Följande pingbacks förekommer hos HEMIMAMMA i skrivande stund:

Pingback: SC//Rebloggar Hemimammas inlägg – VIKTIGT! « TANKESMEDJAN

Pingback: Obeivrade mord, sjukdomar och övergrepp (via HEMIMAMMA) « skvitts

Pingback: En het potatis « Unik blogg

Pingback: Hemimorsans kamp – Alla MORSOR måste gå ihop och stötta emot detta!! Det gäller ÄVEN våra BARN!! (via HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv) « kristinabloggar

Pingback: Giftig bostad! « skvitts

Pingback: ”Zlatan Ibrahimovic deppar.” | runor

Pingback: Välkommen till världen, du föds och straffas för att dina föräldrar är fattiga! « Finns mitt Sverige kvar ?

Pingback: Välkommen till världen, du föds och straffas för att dina föräldrar är fattiga! (via Finns mitt Sverige kvar ?) « skvitts

Pingback: Välkommen till världen, du föds och straffas för att dina föräldrar är fattiga! (via Finns mitt Sverige kvar ?) « skvitts

 

Pingback: Hemimammas kamp – FÖRGIFTAD =0( « HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv 

Pingback: AFTONBLADET – KÄNN TRYCKET! « skvitts

###

MORSANS SVAMMEL inlägg kommenterar följande personer:

alvfe

BeBest 

ghostopinion 

golfnerden

Halloj världen! /Inger 

HEMIMAMMA

Inger 

imsy

Islin 

 Jag 

kickie

 kramgoaullis 

Lennart

mariadesuede 

sjokvist *agnetha* 

skvitt 

starkskör 

Följande pingbacks förekommer hos MORSANS SVAMMEL i skrivande stund:

Rekommendera tips om granskning (via morsanssvammel) « skvitts

Ghost:/Sanering som bör granskas | ghostalive

Hemimorsans kamp – Alla MORSOR måste gå ihop och stötta emot detta!! Det gäller ÄVEN våra BARN!! « HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv

En het potatis « Unik blogg

Ghost:/Ni som bryr er det minsta om… | ghostalive

Hemimorsans kamp – Alla MORSOR måste gå ihop och stötta emot detta!! Det gäller ÄVEN våra BARN!! (via HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv) « kristinabloggar

Giftig bostad! « skvitts

Fruktansvärt!!! Läs detta inlägg jag länkar till!! « min egen resa

Välkommen till världen, du föds och straffas för att dina föräldrar är fattiga! « Finns mitt Sverige kvar ?

Välkommen till världen, du föds och straffas för att dina föräldrar är fattiga! (via Finns mitt Sverige kvar ?) « skvitts

Nedtystad giftskandal i Sverige: Mamma förlamad och sonen skadad. | Halloj världen! 

# # # 

Försäkringsbolag har ju förvisso vissa gemensamma intressen, även fast de konkurrerar med varandra. Man kanske ska tänka så långt!


16 kommentarer on “AFTONBLADET – KÄNN TRYCKET!”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Bra jobbat Skvitt!! Fast jag har faktiskt 84 kommentarer nu och jag har skrivit ett nytt inlägg med kopplingar till ovan inlägg…

  Jag hoppas att du förutom rättelse av kommentars-statistk vill kopiera samma inlägg i ST? =0)

  Hemikramar ♥

  • skvitt skriver:

   Kanske skriva ett annat som passar ST bättre. Sen kunde jag ju länka hit istället.
   Just nu blir det i alla fall inte. Men jag ska uppdatera antalet kommentarer i all fall.
   Kram!
   /Skvitt

 2. morsanssvammel skriver:

  Fantastiskt jobb Du har gjort, Skvitt! Du och Hemimamma är enastående!

  Tack för Ditt engagemang och Ditt stöd. Det värmer skall Du veta, särskilt som jag själv är för sjuk att orka eller klara att göra något.

  Kramar!
  /Morsan

  • skvitt skriver:

   Tack, Morsan!
   Det är ju bara så att man vill att pressen tar upp saken. När stor slår liten är det ju naturligt att reagera.

   Men det är väl så att stor är så stor att till och med AFTONBLADET är liten och helt enkelt inte vågar stå upp för rättvisa.Det var nog den rädslan som fick TV4 att backa ur utan att ha någon bra ursäkt.

   Nu hoppas vi ju att det blir något den här gången, men det ser mörkt ut. Men man får inte ge sig med en gång.
   Kram!
   /Skvitt

 3. […] kommentarer skvitt till MärkligtAFTONBLADET – … till En het potatisHEMIMAMMA till MärkligtHemimammas kamp … till En […]

 4. imsy skriver:

  Buss på dom bara! KÄNN TRYCKET, Aftonbladet!!!

 5. Inga skriver:

  Hej!
  Nu är jag här igen! Bra inlägg.

  Eftersom det var så många länkar hos dig så valde jag ditt inlägg att referera till när jag ville uppmärksamma skandalen. Jag vill verkligen att tidningen tar upp detta, men jag tror inte de vågar. Blir de stämda har de väl mera pengar att luta sig tillbaka mot och då vinner de.
  Det var nog så TV4 tänkte.
  Spekulanten-tanten

  • skvitt skriver:

   Hej!

   Din kommentar har jag tyvärr helt missat och jag ber om ursäkt för det.

   Som det ser ut så tar inte tidningen upp det, nej. Och det kan ju bero på det du misstänker, att de inte vågar.

   Kram!
   /Skvitt

 6. […] AFTONBLADET, känn trycket! Nej, antagligen blir det ingen reaktion. Ändå handlar det, för den som inte vet, om gifter som allvarligt har skadat människor utan att det har fått rättsliga följder eller bevakats av pressen. Antagligen för att pressen är skrämd av att utmana starka ekonomiska krafter. Och i så fall kan man förmoda att det styrt även vårt rättsväsendes passivitet! […]

  • skvitt skriver:

   Man hoppas ju att de ska göra det så småning om!
   Hur är ställningen nu på deras uppdrags-omröstnings-sida. Fan vilka långa ord jag kan!
   🙂
   /Skvitt

 7. Inga skriver:

  Jag skrev om saken och kommenterade det här, men det verkar inte kommit med.
  Bra inlägg annars, så klart.
  Spekulanten-tanten

 8. Pater Meduza skriver:

  Synd att det inte togs upp. Det är ju faktiskt angeläget, mycket angeläget!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s