Kategorier

Arkiv

Stamrådet i Libyen förklarar Nato krig! (via Maverablogg)

Libyen: stamrådet i Libyen har förklarat Nato krig! På uppdrag av hela 2000 stammar i Libyen har deras högsta råd gett ut ett manifest, som undertecknades av majoriteten bland stamhövdingarna i östra Libyen. Med detta uttalande från ett extraordinärt afrikanskt toppmöte i Addis Abeba bekräftar stamledarna från den östra delen av det stora Jamahiriya sitt fullständiga förkastande av den så kallade övergångsregeringen NTC i Benghazi, som inte var godkänd av stamrepresentanter och istället represente … Read More

via Maverablogg 

Det finns många sätt att göra livet surt för en ockupationsmakts marionettregim. Civil olydnad, om den organiseras väl, kan helt omöjliggöra en sådan regims ställning. Det enda den kan svara med är absolut repression. Det betyder att allra minsta misstanke till kritik mot regimen innebär polisingripande, anhållande, fängslande utan egentliga anklagelser. Det sistnämnda följer per automatik på de diffusa skäl och grund som gripanden skerpå.

Vad som antagligen kommer framöver i Libyen om en marionettregim kommer till makten är ett fullkomligt rättslöst samhälle. Naturligtvis kommer väst att kalla det demokrati och grunda detta påstående på att man låter en del tidningar att tryckas, varav några utger sig för att stå i opposition, och några olika partier att bildas. Polityren ser då fin ut, men i botten råder ett skräckvälde. Vi kommer att höra allehanda förklaringar om vi alls får höra något om vad som sker i landet.

Jag hoppas jag får helt fel, men jag sätter inte någonting på det, tyvärr.


7 kommentarer on “Stamrådet i Libyen förklarar Nato krig! (via Maverablogg)”

 1. Mavera skriver:

  Allt det goda, som man hade i Gaddafis Jamahirya, kommer att försvinna. Vilka är nu vid makten i Libyen? En svag marionettregering, som gör vad Nato och Al-Qaida vill. Sen har vi ju själva Al-Qaida, som har den verkliga makten, men vems intresse kanske inte går precis hand i hand med USA:s. Men, kanske väst och terrorister kommer överens – väst får olja, Al-Qaida får islamistiskt samhälle. Om Al-Qaida får bestämma (och det gör de redan) kommer det libyska samhället ta flera steg tillbaka till medeltiden med sharialagar som officiellt lagsystem. Det pågår en etnisk rensning redan och rebeller utrotar alla svarta. Det som är så sjukt att västerländsk allmänhet, i synnerhet svensk, befinner sig i någon slags eufori och tror på demokrati i Libyen.

  • skvitt skriver:

   Den analysen har god bärkraft. Du vet vad du talar om och därför känns det stimulerande att läsa dig, medan våra medias skriverier står mig så långt upp i halsen att jag inte kommer längre än till att se deras rubriker.

   Kram!
   /Skvitt

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Och man propagerar fortfarande för västmedias bild…

  • skvitt skriver:

   Med slutna ögon och med örontratten rakt in i Vita Huset kan ingen objektivitet uppbringas. Man är då helt lost och utlämnad till sagans värld!
   Kram!
   /Skvitt

 3. […] hoppas jag får helt fel, men jag sätter inte någonting på det, tyvärr.” / Skvitt Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaBli först […]

 4. portolanseglaren skriver:

  – Vi kommer att få ett nytt Irak i Libyen. Jag anser som du i övrigt, bortsett ifrån att jag inte känner till så mycket om Jamahirya. Jag förstår att den inte löst motsättningar i Libyen, att Kadaffi varit maktfullkomlig, vilket passar Västs intressen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s