Kategorier

Arkiv

Traktamente för att bo med maken!

Blivande centerledare?

”Jag heter Annie Lööf och vill gärna bli Centerpartiets nästa partiledare. Jag är riksdagsledamot, vice gruppledare i riksdagsgruppen och ekonomisk-politisk talesperson. Jag är en grön, liberal smålänning med en innerlig tro på den enskilda människan, företagsamheten och miljön. Jag bor i Värnamo och bloggar gärna om politik och min vardag.” Det skriver Annie Lööf, 28, på sin sida.

Hon har sedan flera år en attraktiv bostadsrätt i Stockholm, men hon är folkbokförd i Värnamo i en hyresrätt där hennes man tidigare har bott. Enligt grannarna är varken hon eller hennes make nästan aldrig i bostaden där hon är folkbokförd. Det skriver AFTONBLADET.

Det förklarar hon bort med att hon sista året har bott med sina sjuka svärföräldrar, och att hon då har rätt till pengarna. Det luktar äkta mygel må jag säga!

Hon bor alltså inte i sin egen bostadsrätt tillsammans med sin man! Därför har hon fått stora delar av sin avgift, det som annars kallas hyra, för bostadsrätten betalad av skattebetalarna. Hon fick hela avgiften på 4 192 kronor i månaden betald av staten, våra skattemedel.

Hon får genom detta listiga arrangemang traktamente när hon bor tillsammans med sin man, det vill säga i sin egen lägenhet, i sin egen bostadsrätt – i Stockholm!

På detta sätt har hon på mindre än tre år kunnat mygla sig till och kvittera ut över 130 000 kronor skattefritt i kostnadsersättningar från riksdagen. Och denna tärande egoist vill partiledare för Centerpartiet. Frågan är väl om det inte handlar om kriminellt beteende, men i vart fall är det inte hederligt.

Tänk så ofta politiker, särskilt på högerkanten, talar om hur folk utnyttjar bidrag, trots att det är sällsynt och inte görs av vanligt folk utan av bedragare. Men det är klart, man dömer lätt andra efter sig själv.

Och tänk så ofta politiker, särskilt på högerkanten, talar om att man inte ska leva på bidrag. Fast det gäller ju inte en själv, förstås!

Jag kommer osökt att tänka på några rader från Förstå psykopati. Det ska dock inte uppfattas som att jag säger att Lööf och andra politiker på högerkanten, eller politiker i allmänhet, skulle vara psykopater. Men nog finns det anledning att tänka på dessa rader i sammanhanget.

Så här kommenterar Lööf själv ABs artikel.

Bonuslänk


6 kommentarer on “Traktamente för att bo med maken!”

 1. Mavera skriver:

  Mycket bra inlägg!
  Psykopat-beskrivningen passar perfekt, som hand i handsken, på alla som USA, Nato, högerregeringen samt deras lakejer i form av massmedia!
  Kram

  • skvitt skriver:

   Ja, men det krävs en massa mera för en sådan diagnos. Vi får inte göra det allt för lekmannamässigt om vi insisterar på trovärdighet. Vi får inte hemfalla till massmedias ytliga hållning.
   Kram!
   /Skvitt

 2. ghostopinion skriver:

  Det skadar inte med en psykologisk profil som komplement till den politiska analysen…

  • skvitt skriver:

   Det är alldeles sant, men som jag inte känner våra politiker det minsta så kan det ju aldrig bli fråga om annat än att peka på att det tyder på …

   Jag är fullt på det klara med att det inte sällan tyder på drag åt psykopatiskt håll. Det ser man ju. Men om ens någon av dem är äkta psykopater vågar jag inte påstå. Å andra sidan, om de var en normalpopulation borde ca 4% vara psykopater.

   Nu är de ju ingen normalpopulation. Innebär det att det är fler psykopater eller färre i gruppen?

   Det vore intressant att se vad andra tror om det.
   /Skvitt

 3. mariadesuede skriver:

  Är hon folkbokförd i Värnamo dà ska hon leva där, fast annars kan hon lämna lägenheten till folk som behöver lägenheten! Mygel, det är ju högerns honnör!

  örnkramar

  • skvitt skriver:

   Hon menar att hon bara följer bestämmelserna. Det kanske hon gör. Men hade hon haft ett annat jobb, då hade hon folkbokfört sig i Sthlm och flyttat dit för gott.
   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s