Kategorier

Arkiv

Eva Rusz rådgivning till gift man

Kanske psykopati?

Jag kikade in till Ghost. Han skriver: ”Bengt, 26, klagar hos Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz över att han känner sig kvävd av sin nyblivna hustru. Hon har planerat allt, vill styra allt och bestämma allt. Han får inte ens träna.”

Jag följde upp Ghosts länk till artikeln.

Sen skrev jag denna kommentar:

Konstigt att Eva Rusz inte känner igen dragen, för även om kvinnan inte är en fullfjädrad psykopat har hon i varje fall vissa misstänkta drag ditåt. Eva borde låtit tankarna gå dithän åtminstone som en liten förmodan med tanke på att hon har skrivit boken ”Är du gift med en psykopat?”
Frågan är om Eva har skrivit om något som hon inte förstår eller varför kommer hon med sådana råd, jag citerar:

”Nej, allt blir inte bra om ni skiljer er. I stället för att fly, borde Bengt ta fajten.”
Att ta en fajt mot en psykopat är lönlöst, de ger sig aldrig. Det värsta de vet är att förlora.

”När någon, som i det här fallet, skapar egna målbilder och gör upp planer för framtiden, utan att diskutera dem med sin partner, kan följderna bli katastrofala.”
Det är just så psykopater gör, men Eva får ingen aha-upplevelse, trots sin bok!

”Man kan inte vara envåldshärskare i en relation. Det handlar om att ge och ta i ett äktenskap.”
Sant, men just det är ju psykopaterna.

”… svekfullt av Bengt att fly utomlands i det här läget.”
Varför skuldbelägga honom, när det är frun som är omöjlig.

Nu måste jag påpeka att jag saknar grund för påståendet att kvinnan är en psykopat, men jag backar inte med mitt påstående att hon har drag dithän. Och därför spär jag på med att kränga denna mening:
> Psykopaters offer brukar alltid få klä skott för vad psykopaterna gör och dessa i sin tur har en fantastisk förmåga att ikläda sig offrens kostym. < (Det är inget citat!)
Det är anmärkningsvärt att det fungerar till och med när Eva inte har annat att gå på än Bengets brev till henne!

”Det är dålig stil. Han ger tillbaka med samma mynt genom att planera framtiden utan att inbegripa sin fru.”
Nu har han inte bara kärringen emot sig utan även Eva! Jag tycker det är skamligt!

”I stället borde de båda arbeta på att förbättra sin kommunikation. De måste bli mer känslomässigt intelligenta i sin relation. Punkt för punkt ska de prata igenom sina olika föreställningar om och förväntningar på hur de ska leva efter bröllopet.”

Som sagt, det första att misstänka hos frun är en lättare personlighetsstörning åt just det psykopatiska hållet och i andra hand en mer uttalad psykopati och i så fall borde Eva veta att det är helt omöjligt att få till stånd en förbättrad kommunikation med sådana och att en sån ska bli mer känslomässigt intelligent är ju svårare än att ta ned månen. Det måste finnas ett känsloliv om något sådant ska lyckas och det saknar psykopaterna.
/Skvitt”

(se fler bilder från samma källa)

Detta ska jag tipsa Genusnytt om, trots att det i första hand inte är en genusfråga. Om kärringen är en psykopat så hade resultat blivit detsamma om hon varit man och Bengt en kvinna, för som jag skriver: ” Psykopaters offer brukar alltid få klä skott för vad psykopaterna gör och dessa i sin tur har en fantastisk förmåga att ikläda sig offrens kostym.”

Det finns berättelser om förhållanden med psykopater. De handlar oftast om manliga psykopater, men det finns säkert precis lika många kvinnliga, men av vissa skäl är färre registrerade, så statistiken slår snett. Orsaken är att psykopater söker aldrig för sin störning. Diagnoserna får de antingen och oftast i en rättspsykiatrisk undersökning eller i fängelset. Beroende på kvinnors annorlunda brottstyp slipper de oftast undan en sådan undersökning, så enkelt är det med den saken och statistiken ljuger alltså.

Det går också att läsa om kvinnliga psykopater, både här och här.

Berättelser om duperandet finns också och om hur myndigheter duperas. Nästan komisk är den här lögnen om ett ”våldtäktsförsök” som visar hur en psykopat tillfälligt helt förvänder synen trots att lögnen borde tyckas uppenbar.

Som sagt, Eva Rusz har skrivit en bok om psykopati, men det tycks vara det sista hon tänker på när hon står inför ett misstänkt konkret fall, konstigt!


3 kommentarer on “Eva Rusz rådgivning till gift man”

 1. […] april 2010  (60) mars 2010  (99) februari 2010  (66) januari 2010  (47) Eva Rusz rådgivning till gift man […]

 2. Kyrksyster skriver:

  Ibland tänker jag att inga relationsexperter och relationsråd och konflikthanteringsgrejer skulle behövas om folk var så vettiga att alla dessa råd skulle funka. Problemet när det blir låst är ju oftast att någon inte funkar normalt… Då hjälper det ju inte om alla andra försöker alla tänkbara metoder…

  • skvitt skriver:

   Jo, det ligger mycket i vad du säger.
   Personlighetsstörningar är något mycket underskattat i samhället. Cirka 4% är psykopater. Lägg därtill de med psykopatiska drag så får vi en ganska stor siffra. Lägger man till andra störningar, såsom narcissism med flera så oj,oj, oj! Hur kan man blunda för sådant i den utsträckning som det faktiskt görs?

   Sådana störningar är roten till mycket ont och tyvärr kan man inte göra något åt det. Man kan inte bota en personlighet.

   Jag såg ditt inlägg om att det var bättre med ett rejält dödsfall. Jag förstår precis! I det sammanhanget är det nog bättre. Det finns något att göra i det läget!
   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s