Kategorier

Arkiv

Ghost:/Därför har journalister inte en susning

Ett bra inlägg

Som vanligt är Ghost intressant att läsa. Ibland vansinnigt rolig och däremellan mycket seriös, men oavsett vilket, alltid lika läsvärd.

Nu skrev han ”Därför har journalister inte en susning.” Det ska ni läsa! det är bra!

Själv tillfogade jag en kommentar som jag saxar några rader ur. För att läsa hela måste ni alltså klicka på länken till Ghost ovan.

Om Annika Östberg skrev jag bland annat:

”Jo, hon var värd frigivning och vet man hennes bakgrund så måste ju sägas att hennes liv blev oförtjänt tragiskt. Hennes mamma gifte sig i USA med en man som inte gillade Annika och Annika mådde milt sagt pyton av att bli behandlad som något katten burit hem. Hennes mamma förmådde inte kompensera för det och Annika rymde tidigt hemifrån. De enda som tog hand om henne var torskar och narkomaner som utnyttjade henne sexuellt.” Resten läser ni som sagt hos Ghost.

Om Carl Bildt skrev jag bland annat:

”Vore det nåt bevänt med SVT så skulle den mannen vara portförbjuden i alla sammanhang utom möjligen i en dokumentär om hans ansvarsdel i folkmordet i Dafur genom sitt ägande av värdepapper i Lundin Petroleum och delaktighet i Östesjö-pipelinen där han var jävig i egenskap av ägare i det ryska oljebolaget Vostok Nafta, samt styrelseledamot i företaget.” Jag lade också till en länk i min kommentar och gå nu till Ghost och läs hans inlägg, min kommentar och klicka på den länk jag där lade ut.

Den länken går till BLOGGREGERINGEN som skriver: ”

Och det finns ingen anledning för Bildt att hålla fast vid några oljevärdepapper som kan omsättas på en marknad. Värdepappren är värda precis vad de ska enligt marknaden, och undersökningar har visat att en pilkastande apa placerar lika bra som en investerare. Det innebär att Bildt inte kan hoppas på att just “hans” värdepapper klarar sig bättre i framtiden än om han satt pengarna i en fond.

Det finns dock undantag, och det är om man själv aktivt kan påverka företaget eller har förhandsinformation. Det skulle vara enda anledningen att hålla fast vid dem.” Det sista kommenterar jag inte hos Ghost, men gör det här: Det var just både förhandsinformation och möjlighet att som minister påverka företaget på ett positivt sätt han hade. däri låg hans jävsituation. Han har krävts på svar i frågan utan lämna något så är långt, vad jag vet. Det är stor skam! Och den största skammen är att han inte har tvingats till det.

Sanningen om Ryssland är att det är ett av världens mest korrumperade länder sedan unionens fall och därmed extra intressant att investera i för en så skrupelfri person som Carl Bildt.

Några rader ur Affärsvärlden 24 – 10 – 2006: ”Kreml med president Vladimir Putin i spetsen fokuserar sin energipolitik på att få upp aktiekursen i gasjätten Gazprom, snarare än på att öka Rysslands makt. – Orsaken är att hela den ryska eliten är aktieägare i Gazprom, säger Rysslandsexperten Anders Åslund, tidigare styrelsekollega med Carl Bildt i Vostok Nafta och själv optionsmiljonär i bolaget.

Vostok Naftas tillgångar består till 90 procent av aktier i Gazprom. 

Den ryska gasjätten har planer på en ny gasledning från Ryssland till Tyskland som kommer att passera tätt utanför Gotland. Frågan kommer inom kort att hamna på regeringens bord.”


4 kommentarer on “Ghost:/Därför har journalister inte en susning”

  1. ghostopinion skriver:

    Rodnar nästan av ditt beröm men slickar självklart i mig. Och tackar. En kommentar till ”ibland vansinnigt rolig men däremellan mycket seriös”: Rolighet och seriositet hör ihop. Utan en seriös klangbotten ekar skämten tomma. Se på den svenska ”humoreliten”. Nåt tristare får man leta efter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s