Kategorier

Arkiv

Hyllning till kapitalismen!

Eller – vem styr?

Fredrik Reinfeldt, han gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har han väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han i starka ordalag.

Anders Borg, han gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har han väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han i starka ordalag.

Det finns hur många politiker som helst med vars namn ovanstående meningar kan inledas, Sten Tolgfors och Sofia Arkelsten, för att nämna några andra kända moderater. Jan Björklund, för att nämna den enda kända folkpartisten vid sidan om Nyamko Sabuni till exempel, gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Maud Olofsson, Fredrick Federley, Andreas Carlgren, som ju är centerpartister, de gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Här finns en lista över ett antal Kristdemokrater som gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Sverigedemokraterna gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Även Socialdemokraterna tycks gilla kapitalismen, fast det säger de ju inte rent ut. De talar hellre om socialism, men väldigt tyst. Ja, mycket tyst. De föredrar att tala om solidaritet. Men vilket samhällssystem vill de egentligen ha?

Socialism är ju ett steg på vägen mot kommunism, men den tar de avstånd ifrån. Visst är det luddigt! När ska de tala ur skägget? Och vad skulle de säga om de skulle göra det? Jo, om de kunde vara så ärliga alltså, då skulle de bekräfta att de gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Lars Ohly har gillat kommunismen, men nu har han ju ångrat sig så man kan ju förmoda att han gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har han väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han, om än inte i starka ordalag.

Gudrun Schyman skiter i vilket, bara det inte är någon stake i politiken, så man kan förmoda att hon gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har hon väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer hon, om än inte i så starka ordalag.

Tänk, när så många betydande människor gillar kapitalismen och inte vill ha ett återtåg till den gamla feodalismen och fördömer kommunismen i starka ordalag, då måste ju kapitalismen vara något väldigt bra!

Vad säger finansminister Anders Borg, som ju gillar kapitalismen? Ett återtåg till den gamla feodalismen har han aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han i starka ordalag.

Jo: ”Vi får se över tillväxtprognoserna, men vi kan redan nu säga att det handlar om en påtaglig nedrevidering. Jag vill inte bidra till spekulationer om vilka åtgärder som ska vidtas. Vi ska nu göra en grundlig genomgång av offentliga finanserna, sen får vi återkomma.”

Tänk, jag som trodde att en minister var en person som bestämde. Och att en minister som är vald av folket är en minister i ett demokratiskt land och är den minister som bestämmer hur det ska vara. Och om det då är en finansminsister så bestämmer han över finanser och budget. Är det inte så, då har jag ju fått allt om bakfoten!

Vad säger självaste statsministern, som ju gillar kapitalismen? Ett återtåg till den gamla feodalismen har han aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han ju i starka ordalag.

Jo: ”Vilket genomslag det får på våra offentliga finanser vet vi ännu inte.”

Tänk, jag som trodde att en minister var en person som bestämde. Och att en minister som är vald av folket är en minister i ett demokratiskt land och är den minister som bestämmer hur det ska vara. Och om det då är en statsminister så bestämmer han över hela politiken i landet.

Är det inte så, då har jag ju fått allt om bakfoten!

Tänk, jag trodde alltså att en minister är en person som faktiskt bestämmer och att en minister som är vald av folket är en minister i ett sant demokratiskt land, att det är den som bestämmer hur det faktiskt ska vara och att en statsminister är en person som verkligen bestämmer över hela hela politiken i det demokratiska landet!

Men det verkar som jag har fått allt om bakfoten!

Och om jag har fått allt om bakfoten, vem är det som bestämmer om det inte är någon som jag har röstat på i ett demokratiskt land?

???

Tänk, vi som har så kloka politiker!

Tänk att vi har så många kloka politiker utefter hela skala från höger till vänster som gillar kapitalismen och som anser att ett återtåg till den gamla feodalismen inte är att tänka på och som fördömer kommunismen i starka ordalag.

Tänk, då kan det ju inte vara något fel på kapitalismen!

Men ändå, varför går det så dåligt nu i denna, den bästa av världar, där alla våra politiker är demokratiskt valda för att skapa den bästa av världar för oss som röstar på dem?

”Det är tydligt att vi kommer att få göra en påtaglig nedrevidering av den bedömning vi gjorde i våras”, sade finansminister Anders Borg.

Tänk, det verkar nästan som att det är någon annan än vår folkvalde finansminister som bestämmer över våra finanser!

Tänk, det verkar nästan som att det är någon annan än vår folkvalde statsminister som bestämmer över vårt samhälle!

Tänk, det verkar nästan som att de vi valde i demokratisk ordning inte är de som verkligen bestämmer!

Tänk, jag trodde ju vi hade demokrati! 

Tänk så fel man kan ha!

Läs också Kapitalismen är döende!

Och fotbollen dras in i finanskrisen!

 

 


4 kommentarer on “Hyllning till kapitalismen!”

 1. Mavera skriver:

  Mycket bra inlägg! Tänk om människorna hade resonerat som Du! Om de bara kunnat fatta att kapitalismen är INTE bra för den vanliga lilla människan som går och jobbar för sin lön. Det verkar att folk tror att om de har ett jobb, hus, bil o s v , då är de på något sätt automatiskt tillhör den borgerliga sida. Så fel de har! Om man inte äger någon form av kapital utan istället är en vanlig LÖNETAGARE, blir man ALDRIG gynnad av högerpolitik. Det är så tråkigt, till och med tragiskt, att även de vänsterorienterade politikerna har svikit deras ursprungliga politik och försöker anpassa sig till vad folk förväntas tycka och tro, istället för att hålla fast vid sina värderingar och UPPLYSA folket! Det känns att arbetarrörelsen håller på att suddas ut och upplösas. Vad ska man luta sig mot? Vart ska man hålla kursen? Var finns socialismens och kommunismens högborg idag?
  Kram.

  • skvitt skriver:

   Kärnfrågan förbigår de allesammans. De är inget annat än kapitalisternas administratörer. Ideologi är inte en bristvara – det är något som inte ens existerar!

   För övrigt vill jag tillägga att du har ett svar som väntar för jag har ännu inte hunnit skriva det färdigt. Men det kommer, kamrat!

   Kram!
   /Skvitt

 2. […] till detta inlägg kom från Skvitts eminenta inlägg samt det som händer i världen just nu. USA står på bankruttens rand, Grekland, […]

 3. […] till detta inlägg kom från Skvitts eminenta inlägg samt det som händer i världen just nu. USA står på bankruttens rand, Grekland, […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s