Kategorier

Arkiv

Kapitalismen är döende

I E24 framgår tydligt hur krisen löper amok.

Jag har några klipp här.

Inga av de scenarierna sträcker sig fram över en något längre tid. På sin höjd ett år. Så kortsikt ser man. Och inte ens i det korta perspektivet kan man se klart.

Borgerliga ekonomer kan ingenting om de historiska skeendena. Och det är inte en intressant för dem. De är underhållsarbetar, på sin höjd. De har även till uppgift att blicka in framtiden, vilket dock oftare blir rätt hos Sibylla med kristall-kulan.

Scenaro 1.

Scenario 2.

Senario 3.

Om inget lyckas?

Ja, då kommer det väl nu istället för sen, kapitalismens död!

Det som händer nu i London och som har spridit sig till andra städer är inget som har med Mark Duggan att göra. Han sköts av polisen. Att det skulle utlösa kravaller vill tydligen pressen få att tro, en så vore hade det varit kravaller 365 dagar om året i GB.

Kravallerna har fått sin omfattning av andra skäl, lätta att förstå, men pressen lägger ut sina dimridåer – och sitt fördömande. Och premiärministern är ursinnig.

Se på bilden nedan!

Det är ingenting mot när finanskapitalisterna får hela länder på knä!

Vad vi ser är en fullkomligt bottenlös ilska över nedrustningarna i samhället, allt beroende på finansspekulationerna från ett litet fåtal aktörer. Låt vara att sambanden kanske inte är tydligt för revoltörerna, då hade effekten blivit mycket mer kraftfull.

Sista bilden är från förra inlägget, Den döende kapitalismen, som förklarar vad som verkligen är på gång. Inte så att det ska ske i år, men nu är det nära i tiden, sett i ett historiskt perspektiv.

 


5 kommentarer on “Kapitalismen är döende”

 1. […] 2010  (60) mars 2010  (99) februari 2010  (66) januari 2010  (47) ← Kapitalismen är döende Du måste läsa detta – det är ju du som betalar! […]

 2. mariadesuede skriver:

  Jag studerar just nu Andra Världskriget, det började redan när det första slutade, bestraffningen av Tyskland skapade det andra genom den ekonomiska bestraffningen. Sà vad har vi framför oss?

  Kram

  • skvitt skriver:

   Ja, som jag ser det så är det kapitalismens dödsryckningar vi ser. Men det kan pågå några decennier till och så länge arbetarklassen inte går in och tar över kommer det alltid finnas något för kapitalisterna att sko sig även om de kör samhället ned på stenåldersnivå.

   Vad vi har framför oss i det återstående korta historiska skede vi kan förvänta oss att kapitalisterna ännu utövar sin diktatur är inte helt lätt att förutse. Jag tror dock inte länder spelar den roll att stora världskrig längre är möjliga. De kapitalistiska krafterna har ju vuxit ur de kläder som länder en gång var för dem.

   Kram!
   /Skvitt

 3. […] bara inlägget, med ett klipp från Ghosalive Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv […]

 4. […] Läs också Kapitalismen är döende! […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s