Kategorier

Arkiv

Sverige ut ur Libyen!

Fakta mot Sveriges krig!

Den svenska pressen skriver nu inte längre särskilt mycket om situationen i Libyen. De har plikttroget fyllt sin propagandafunktion till stöd för att försöka störta Gadaffi. De skriver ju oftast det USA och andra starka krafter vill att de ska skiva. Borta från de stora tidningsdrakarna är den ifrågasättande journalistiken sedan länge.

Nu letar sig information fram som visar hur fel mainstream-media har vinklat hela konflikten och hur de har fört fram en helt falsk bild av det libyska styret och konflikten som ledde fram till kriget.

Kanske är det det som gör att den breda pressen nu tiger. Risken att beslås med lögn har ju blivit uppenbart överhängande. Nu kan de väl inte av prestigeskäl plötsligt svänga i sin inställning om de skulle vilja presentera sanningen i avslöjande reportage.

Själva uppdraget är också slutfört i stort sett för våra mainstream-media i och med att USA fick som det ville. Det kan ju också vara så att USA inte längre betalar för att få ut sin propaganda, vilket ju är mer regel än undantag.

Det är ju trots allt intäkterna som räknas för våra tidningsägare.

Men information finns att tillgå, som här t.ex.

”Nyligen massakrerades 120 personer som demonstrerade till stöd för Gadaffi i rebellernas huvudstad Benghazi. Sverige måste fördöma dessa metoder. Och dra tillbaka Jas-planen från landet.” (Björn Blomberg skriver om internationella frågor för en rad tidningar.)

En annan välinformerad skribent är Mavera.

Hennes källkritiska inställning ger hon uttryck för i en kommentar: ”Jag försöker granska mina källor så noga det går och skriver inte något som är bara taget ur luften.” Det är min bestämda uppfattning att hon alltid har väl på fötter i det hon skriver.

Därför uttrycker hon sig så här försiktigt (längst ned i inlägget): ”Dessa ord kommer från en initierad källa vars information har varit korrekt alla gånger, enligt James P. Tucker Jr” Och ”dessa ord” som hon syftar på är följande: ”Notera vad Bilderbergaren Henry Kissinger säger: ”Amerikanerna köper krig som barn äter godis … Naturligtvis, Baracky (president Obama) måste vara offentligt sett ovillig att gå i krig, men vi litar på honom.”

(Mer om Bilderberggruppen! Bilderberggruppen och Libyen.)

Nu ska jag lätta upp texten med en bild!

Med ovan presentation av Mavera borde det stå klart att även en bloggare kan vara en pålitlig källa. Och just för att Mavera har skrivit så många väl underbyggda inlägg om Libyen just nu är det hennes inlägg nästan hela denna text bygger på. Allt har sin förklaring.

Mavera konstaterar 23/6 2011Tre månader av kontinuerliga bombningar av civila libyska städer, som innebär mer än tio tusen genomförda flygattacker, tusentals ton av nedsläppta bomber, dussintals av skjutningar med missiler ”Tomahawk” gav inte så lysande resultat för den västerländska koalitionen.

Det dåliga resultatet har kanske en förklaring. Folket kanske verkligen står på Gadaffis sida! För om det inte är så, hur vågar han då beväpna sin civila befolkning! Eller är ”folket” några få regimtrogna och det verkliga folket de som kallas rebeller?

Vilka är de som bor i de städer som rebellerna håller? 

Är alla Gadaffi-motståndare? Ja, om man ska tro den bild media i allmänhet har förmedlat. Även om det inte (?) har sagts rent ut, så har bilden varit att folket har rest sig mot Gadaffis grymma diktatur. Då är det lätt att tro att de har har rest sig närmast som en man!

Här är ett av de grövsta exemplen på hur försök har gjorts för att få oss att tro på den officiella ”sanningen”.

Bilden (även publicerad i EXPRESSEN och en rad andra tidningar och SVT) kan mycket väl vara fejkad, vilket jag skrev om i ett tidigare inlägg (Bilden ljuger inte!). Det kan alltså vara en bild manipulerad i rent propagandasyfte.

I inlägget visade jag en bild som jag själv fejkade för att visa hur enkelt det är. För tydlighets skull lade jag in två fejk i bilden. Texten till höger illustrerar vad kanske några tror; det är svårt att fejka så ögat inte avslöjar det. Men till vänster, kan du se att den texten är manipulerad?

Min bild är ett bevis på att det är lätt att manipulera i ett bildbehandlingsprogram som vem som helst kan köpa.

Hur ser verkligheten egentligen ut?

Vilka är rebellerna och hur rebelltrogna är människorna i de städer som pressen säger har rest sig mot Gadaffis diktatur? Några (de kursiverade) rader från DN:

Medan rebellernas interimregering består av yrkesverksamma akademiker, affärsmän och jurister, varav många utbildat sig eller arbetat länge i Västeuropa och USA, så är det unga hetsiga frivilliga milismän som har hand om ordningsfrågorna.

Ovan nämnda grupper är givetvis en liten skara människor och vad resten av befolkningen i rebellområdena tycker i frågan är inget som de bryr sig så mycket om, bara de inte opponerar sig! Det är alltså inte alls osannolikt att de är nöjda med Gadaffi. Det är som vi snart ska se även det mest troliga, men vad ska de göra?

Flera tidningar och tv-bolag i östra Libyen har under de senaste dagarna rapporterat om brutal behandling av misstänkta krigsfångar och gästarbetare …

Det är uppenbart att civilbefolkningen lider samma kval där som på alla andra håll där krig pågår. De flesta vill bara leva sina liv som vanligt och slippa att bli indragna i strider och offer för de stridandes godtyckliga våld.

En hel del av dessa människor är bara gästarbetare och de behöver inte bryr sig särskilt mycket om Gadaffis styre, bara de tjänar pengar. Ändå behandlas även de illa och godtyckligt av rebellernas milismän.

Oppositionens fångvaktare … visar upp enskilda fångar för världspressen. Under en av dessa pressvisningar som skedde i onsdags fick 55 skräckslagna fångar från Tchad, Ghana, Mali, Niger och Sudan paradera framför ett pressuppbåd i Benghazi. … Fångar proklamerade desperat sin oskuld och ropade på hjälp. En ung man från Ghana i handklovar skrek på engelska till reportrarna och fotograferna: ”Jag är inte en soldat. Jag arbetar för ett byggföretag i Benghazi. De rövade bort mig från mitt hus.”

En fångvaktare som förde bort honom fastslog: ”Mannen från Ghana är en legosoldat.”

Vanliga människor vill bara få vara i fred, där som på alla andra ställen. Det är inte libyern i gemen som gör motstånd mot Gadaffi!

… flera tidningar berättar om hur fruktan både för Khaddafianhängare och rebellerna spridit sig i oppositionens huvudstad, vilket gjort att vanliga medborgare helst undvikit att röra sig utanför sina stadsdelar.

Men ingen går säker i denna skräckens rebellregion!

… fängelser har nu fyllts med gästarbetare och invandrare som bestämt förnekar att de kämpat för Khaddafi.*

 … en lista på 8.000 så kallade fiender till revolutionen, varav flera gripits under våldsamma nattliga räder.

Människorättsorganisationen Human right whatch har kritiserat oppositionen för att de gripit en mängd personer misstänkta för att tillhöra Khaddafis legosoldater och säger att tusentals människor i östra Libyen har drivits från sina hem och blivit slagna samt arresterade på lösa grunder.

Röd text från källan DN. (*Gadaffis namn stavas som bekant lite olika av västerländska skribenter)

Man kan ju undra varför folket gillar Gadaffi, om de nu gör det? Vill vi ha något som styrker detta påstående? Hur har folket det i Gadaffis Libyen?

Är det för att han faktiskt har en för folket bra inrikespolitik? Mavera har undersökt den saken och återges här (Slutorden i hennes inlägg kan läsas här!):

Här är lite fakta om Libyen, hur har det varit fram tills nu.

Siffror talar för sig själva.

    * BNP per capita – $ 14 192.
    * För varje familjemedlem betalar staten en subvention på $ 1000 per år.
    * Arbetslöshetsbidrag – 730 $.
    * Sjuksköterskas lön  – $ 1000.
    * För varje nyfödd betalar staten $ 7.000.
    * Nygifta får $ 64.000 för att köpa en lägenhet.
    * Vid öppnandet av privata företag betalar staten engångsfinansiellt stöd – 20 000 $.
    * Större skatter och avgifter är förbjudna.
    * Utbildning och medicin är gratis.
    * Utbildning och praktik utomlands – på bekostnad av staten
    * Det finns butikskedjor avsedda för stora familjer med symboliska priser på baslivsmedel.
    * För försäljning av varor som har passerat ”bäst före” datum – stora böter.
    * Vissa apotek har gratis utlämning av mediciner.
    * För förfalskning av läkemedel – dödsstraff.
    * Hyra (för bostad) – existerar inte.
    * El är gratis.
    * Försäljning och användning av alkohol är förbjuden.
    * Lån för att köpa en bil och en lägenhet – räntefritt.
    * Vid köp av en bil, upp till 50% av beloppet betalas av staten.
    * Bensin är billigare än vatten. 1 liter bensin kostar $ 0,14.

Nu ska libyerna förlora allt detta till förmån för amerikansk ”demokrati”.

Kan krigets förklaring ligga i något så enkelt som att fylla ut ett maktvakuum: ”Tidigare, innan Sovjetunionens fall, ledde den sovjetiska politiken till att Sovjetunionen med stöd av Kuba och Östtyskland hade en ledande position på den afrikanska kontinenten. Efter Sovjetunionens fall blev det ett geopolitiskt vakuum, vilket naturligtvis inte kunde kvarstå länge. I dagsläget förutom USA, som kämpar för att härska över Afrikas resurser har Kina blivit en mycket aktiv aktör.” Eller att bara fortsätta på gammal politik, att USA ”bygger sina ‘bensinstationer’ runt hela världen”, för att citera Mavera.

Men det finns ett skäl till. Pappersdollarn!

Om bara några av världens starkare ekonomier slutade göra affärer i dollar, då skulle USA:s ekonomi falla ihop som ett korthus, och därmed också deras makt.

Så talet om att Gadaffi skjuter på sitt eget folk och därför måste elimineras av humanitära skäl, det är inget annat än svepskäl!

Därför är det inte inte heller så konstigt att NATO tycks köra fast.

Mavera skriver”Det går bra för översten Gadaffi och hans trogna. Regeringstrupper har vunnit en annan stor seger över rebellerna. Enligt NTV har regeringsstyrkor lyckats tränga ut rebellerna från staden Zintan. Hittills har pro-amerikanska ”revolutionärer” försökte inta Zintan och hoppades för första gången på en stor seger. Men i dag var de tvungna att retirera.”

Slutsats: Sverige måste omedelbart dra sig ur detta smutsiga orättfärdiga krig!


4 kommentarer on “Sverige ut ur Libyen!”

  1. Mavera skriver:

    Mycket bra sammanställning, Skvitt!
    Kram

  2. […] tydligt när man läser bloggarna istället. Till exempel, och det är ett bra exempel, den förvrängning av fakta som vi matas med när det gäller Libyen i […]

  3. […] Sverige ut ur Libyen! […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s