Kategorier

Arkiv

Sila mygg och svälja elefanter

Tänk vad en tillsynsmyndighet kan hitta på att hinna med att göra!

Spån under hösens nattpinnar hos hobbyhönshållaren, det är viktigt det!

Kan det vara för att skiten ska landa mjukt?

En hönas största glädje är att ha en sittpinne att sova på. Det har forskarna kommit fram till. Mer än så önskar de sig inte. Ja, just så är det och det är inget konstigt alls med det. Gå själv ut i skymningen och se var andra fåglar sitter i ute i naturen eller i parken. Eller har du sett några sitta på marken?

Fåglar är fåglar och sitter helst högt och gäller alla flygkunniga fåglar. Självklart går de heller inte ner på marken om de har en sittpinne.

Vad ska då spånen fylla för funktion om inte för att skiten ska landa mjukt?

För inspektörerna är det alltså, kan man läsa hos Astrid, tydligen väldigt viktigt med med spån för skiten! De lägger sin tid på att inspektera att det finns spån under sittpinnarna, hemma hos hobby- och husbehovshönshållare. Men inom den kommersiella industriella hönshållningen där finns inga sittpinnar alls för en inspektör att kolla upp under. Och finns inga pinnar så finns inga spånkrav, tycks de resonera!

Det enda en höna begär av livet är att få en pinne att sova på, med eller utan spån under. Spån – det skiter hon i (eller på).

Inspektörerna har nu fullt upp med att titta in hos hobbyuppfödarna för att se efter hur det står till. Och eftersom deras höns har sittpinnar så ska det också finnas spån därunder! De här inspektörerna kan ju lägga sig under sittpinnarna själva i så fall, om det fattas spån – ty; spån som spån!

Under tiden spånen inspekterar spånen dör 10.000 kycklingar för att det blev för varmt och inspektörerna nöjer sig med svaret från industrin, att det är lite inkörningsproblem.

Frågan är om det är denna sorts inspektörer som behövs om det finns andra spån.


One Comment on “Sila mygg och svälja elefanter”

  1. […] Sila mygg och svälja elefanter Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s