Kategorier

Arkiv

Fp, varken – eller

Folkpartiet är ett sådant där parti som är ett varket eller. Det är inget riktigt högerparti och det är inget vänsterparti heller. Det är ett parti som väl vill placera sig lite emellan centerpartiet och högerpartiet moderaterna. Liksom att de inte kan bestämma sig. Som att de inte riktigt vet var de hör hemma och vad de vill.

Det är länge sedan partiena hade ideologier som styrde dem och ideologier som de utvecklade. I dag finns bara ett parti med en levande och kompromisslös ideologi – Moderaterna!

Moderaternas politik kan lätt sammanfattas: Tänk på dig själv och skit i andra!

Moderaternas politik kan sammanfattas på många sätt: Ta från de fattiga och ge till de rika!

Eller så här: Sko dig!

Och så här: Mitt ego – min ledstjärna!

Men folkpartiet, vad vill de? Den frågan ställer sig nästan en hel valmanskår. Eller kanske hela kåren. För de röster de får är från dem som upptäcker att allt inte blir så bra med Centern, eller med Moderaterna. Och så blir det en röst på Fp. Och de som inte ens har så mycket tro på Fp taktikröstar på dem så att de inte faller under strecket med risk för att det inte kan bildas en borgerlig regering. Varför i herrans namn ska ett sådant parti finnas?

De vet de bara själva. Det är för att de som bestämmer, kärnan, ska få fina arvoden och leva gott på att inget göra annat än prata utan något mål att politiskt sikta mot. Det blir hittepåstunder på kammaren för att komma med något som de andra inte redan har sagt. Någon profil blir det aldrig av sådant.

Pannor lades i djupa veck!

Tankar gick genom någon slags knöl på halsen – och resultatet?
Jo, man kom på att moderaterna hade tagit pengarna från de långtidssjuka, men glömt bort de yngre. Oj, då. Då gör vi lika dant med dem. Sagt och gjort! Skriv ett förslag, så har vi ju i alla fall gjort något för att synas.

För, jag menar, inte fanken anser väl Fp att det blir bättre socialförsäkring om det blir svårare att få ut den, att det ska bli svårare än det redan är att få förtidspension? För jag menar, om det är en förbättring, då är ju det ideala att göra det helt omöjligt att få förtidspension. Det är den optimala ”reformen”!

Alltså, ännu en ”reform” som varken är, eller är deras egen idé, genomtänkt eller konsekvent. Alltså ett förslag med äkta Fp-märke!


4 kommentarer on “Fp, varken – eller”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  *LER* snett må jag tillägga, för visst är det så…

  Hemikram ♥

 2. Börje Nilsson skriver:

  Det finns två saker som stör mig där (FP) kan påverka och de är inte frågor man vinner väljare på men inte ofarliga. Medlemskap i Nato är den ena. Försvaret av den Judiska staten Israel den andra. övriga frågor som rör vår välfärd på gott eller ont når dess bättre inte ut till väljarna. Jag tror att Sossarna och SD går starkt fram vid nästa val. Lars Ohly borde gått med Mona.

 3. skvitt skriver:

  OK, jag har inte funderat på det. Vad de gör intresserar mig ju inte.
  Visst skulle de sakfrågorna stämma med deras ideologiska hemvist, men medlemskap i NATO betackar jag mig för och Ahlmarks tröttsamma tramsartade haranger till stöd för en folkmordspolitik hoppas jag aldrig mer få höra.

  Min inställning till Israel är det ska väck! Hur man ska göra med alla inkräktarna är en svårare fråga. Alltså de som har lockats till Israel, till bosättning efter denna kriminella stats bildande.
  Man kommer aldrig förbi att dessa människor med staten Israels hjälp har stulit palestinsk mark, men då Israel är suverän stat så har de stölden, enligt israelisk lag, varit legitim.

  Och ska man ha någon preskriptionstid? Det är svåra frågor. Men jag anser nog att man ska betrakta allt som har skett sedan 1947 som kriminellt ur folkrättslig synpunkt och ta konsekvenserna av det.

  Visst kommer det att leda till mänskligt lidande, men å andra sidan, status quo leder också till det. Frågan är om det är offren som ska behöva lida eller om det är gärningsmännen. För mig är det valet lätt.

  Din spådom om S och SD bör vi ha facit på i sinom tid.

  Vad Ohly beträffar borde han läsa på i de gamla skrifterna, höja en knuten näve och återuppta den revolutionära kampen, samt avslöja parlamentarismen som det värsta hindret för arbetarklassens frammarsch.

  Jag är ganska trött på 100 år av kohandel med klassfienden och de klassförrädare som har gett sig i den kohandeln!

  Jag tror inte du håller med mig och det stör mig inte. Jag respekterar din uppfattning, men det vore intressant om du i alla fall förstår hur jag menar. I grund och botten är inte min inställning inte extrem, den är bara kompromisslös och omfattas av väldigt få, vilket för den skull inte gör den extrem!
  Tänk gärna över min inställning.

  Ha en bra dag!
  /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s