Kategorier

Arkiv

Den råa kapitalismen

Den råa kapitalismen finns över allt. Varhelst den inte tyglas visar den upp sitt fulaste tryne.

Varje dag måste samhället övervaka kapitalisterna så de åtminstone skyler sin nakenhet något lite, något så när så att det inte blir oss alldeles uppenbart vilket monster det är fråga om.

Det här skylandet är olika utbrett i olika delar av världen. I vår del har skylandet nått aldrig tidigare skådade mått. Det är kanske därför västvärdens industrisamhälle hysrer de mest indoktrinerade och godtrogna människorna på planeten. Människor som inte ifrågasätter och människor som till och med försvarar kapitalismen, trots att de själva är offer för den.

I Neapel visar kapitalismen upp sig ganska ogenerat. Där skjuter man folk som står i vägen för dem.

”Sopchefen Michele Orsi jobbade med Neapels mäktiga maffia Camorran – men bytte sida.
För två veckor sedan berättade han om maffians sopmetoder under ett domstolsförhör. 
Det tros ha blivit hans död, med två skott i bröstet och ett i huvudet.
Samtidigt vadar Neapelborna i sopor.” EXPRESSEN

Neapelborna har nu gått till attack mot soporna vilket AB visar som bildspel, men utan att i sin artikel berätta vad som ligger bakom sopproblemet.

”Men herre jösses, det är ju maffian. Det har väl inget med kapitalism att göra!” Nu har jag i sanningens namn inte hört någon uttala de orden, men det är ju bara att diskutera ämnet lite med folk så kommer säkert den meningen att höras. För just så omedvetna är många. Antagligen alla de arbetare som måste ha röstat fram Alliansen. För de är definitivt helt förda bakom ljuset och födda bakom flötet.

Maffia, det är kapitalism och inget annat, men omaskerad kapitalism. Det finns ingenting som maffian gör som inte även andra kapitalister kan göra om inte någon hejdar dem och om de får låta det ske i lönndom, eller låta köpta personer agera i deras ställe och på deras uppdrag. Mord, t. ex. på fackföreningsledare i Latinamerika, beställt av välrenommerade amerikanska multinationella bolag.

Det är bara att vakna upp och se sig omkring. Maffian finns över allt, men inte sällan klädd i pråliga kläder. Neapels råaste maffiakapitalism är inte den värsta kapitalismen i vår värld, den saknar bara de allra starkaste krafterna att dölja vad den sysslar med.

 

Att det trots allt inte ser värre ut i samhället beror på arbetarklassens kamp under förra seklet. Då slogs den för den välfärd som alliansen nu river ned.

Trettiotals-krisen var kapitalismens verk. Läs Vredens druvor och se hur människorna behandlades. Läs Dödsskeppet! Läs böcker, för mainstream media lyfter inte fram verkligheten.

I dag knaprar kapitalismen på välfärden och har börjat att sko sig på vård, omsorg och skola,  medan maffian ägnar sig åt narkotikaaffärer. Den marknaden bedriver de rumseran kapitalisterna en lobbying för att legalisera så att de även där fullt lagligt ska kunna sko sig.

Det finns inget ädelt med kapitalism!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s