Kategorier

Arkiv

Pension åt helvete

”Ingvar Karlsson, 79, känner sig lurad. Han har fått veta att hans sänkta pension kanske inte kan återställas förrän om tio år – och har inte förstått att den svenska ekonomin skulle vara så dålig. – Regeringen säger ju att vi har det så bra. Det här stämmer dåligt överens med vad de lovade inför valet, säger han bestört.”

 Du kan själv läsa det här.

 

Nu är det ju trots allt det beslut, som togs av en socialdemokratisk regering, som ger dessa effekter! 

Det var ett beslut fattat helt utanför det parlamentariska systemet, i riksbanken – utan demokratisk insyn. (V) fick inte vara med, man befarade att de skulle tjalla för folket! 

 

”Börsfallet och ungdomsarbetslösheten 2008 orsakade en brist på pengar i pensionssystemet och efter det har pensionerna sänkts – i år med 4,3 procent.” Det skriver AFTONBLADET.

Läs gärna även här!

 

Och visst är det så.

Kopplas pensionen till hur det går på börsen så blir ju detta resulattet! Det är ju lätt att fatta. Och det var precis det som Kjell Olof Feldt ville uppnå! Han ansåg att pensionerna tenderade att bi för dyra på tugohundratalet om vi hade kvar ATP-systemet.

 

Om pensionssystemet blir billigare så finns det de som får mindre att dela på, enkelt, eller hur!?

 

Dessutom: våra pensioners storlek blir med nuvarande pensionssystem avhängigt hur mycket vi låter oss utnyttjas av våra kapitalister. Vill vi slava häcken av oss så går företagen bättre och vår pension blir därefter. Fast det är bara halva sanningen. Hela sanningen är att de största börshajarna skapar kriserna för sina egna syften. Är det någon som tror att dessa syften är att göra dem själva fattigare?

Ja, eller nej?

Svara på den frågan!

 

Börshajarna skor sig på nedgången på börsen! Och de skor sig på uppgången på börsen! De styr allt för sin egen vinnings skull och de är alltid vinnare!

Där det finns vinnare finns det alltid också förlorare. Det är du och jag som är förlorare! Nu och som pensionärer!

Vill VI ha det så?

Vill DU ha det så?

JA?

eller

NEJ?

Ung arg! rika-fattiga.jpg

Svarade du ”JA”, då är du en idiot!

Svarade du ”NEJ”, vad gör du åt det? Backar du upp kapitalismen? I så fall är du också en idiot!

 

Frågan är inte OM det finns pengar utan HUR de fördelas! Det är alltid så, har alltid varit så och kommer alltid att vara så! Hur vårt ojämlika fördelningssytem uppstod kan du följa i denna serie.

 

Riv upp pensionssystemet och återinför ett tryggt system där man får det som man har tjänat in under sin livstid.

Eller ännu rättvisare, ge åt alla en skälig pension att leva på, men inte ett överflöd bara för att man har varit höginkomstagare medan man arbetade! Lika pension till alla! Det kan ju knappast vara mer än rätt och rättvist. Varför ska vissa vältra sig i pengar medan andra måste vända på slantarna som kommer från samma kassa?

Svar, de besuttna bestämmer spelreglerna! Demokratin är en chimär! Vår ”demokrati”, den är en chimär! Sann demokrti blir vi itutade vara en diktatur! De besuttna bestämmer spelreglerna!

 


 

”Ej sällan talas det om vårt samhälle som ett tjuvsamhälle.

Många ser det så – just som ett tjuvsamhälle. Många ser på samhället, ser på orättvisorna, dömer ut samhället och önskar sig ett mindre otrevligt och mer rättvist samhälle.

Tyvärr finns det också många som ser samhället just så, men utan att det leder till större reflektion än ett konstaterande att vissa roffar åt sig oskäligt mycket.

De inser alltså att de offrar sin del till de som tar för sig oskäligt mycket av kakan, men det stannar vid detta därför att de inte vet hur de ska förändra.” Skvitt på SOLIDARITETSTANKEN

 

Kolla bonuslänken!


One Comment on “Pension åt helvete”

  1. HEMIMAMMA skriver:

    Tumme! och knuffar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s