Kategorier

Arkiv

Halva pension väck!

Ja, den risken skriver AFTONBLADET om.

Men var det något nytt?

Det var alla riksdagspartierna som satt i riksbanken och kokade ihop detta. Ja, bortsett från Vänsterpartiet. Det fick inte vara med. Det fick inte ha insyn. Risken var ju att de inyte skulle hålla käft.

I slutna rum utan insyn diskuterade de hur de skulle göra för att få ned kostnaderna i ATP-systemet. Och man kom fram till att skrota det och göra alla svenskar till aktieägare. På så sätt kom sparandet att bli tillgängligt som riskkapital för kapitalisterna!

Och alla svenskar blev aktieägare!

Pension 3.jpg

Huvuddrivkraften var dock att få ned pensionskostnaderna och då måste man vara väldigt obegåvad om man tror att det kan bli mera i pension om kostnaderna ska ned!

 

Men även om detta är lätt att fatta så krävs det ju att man skänker det en tanke. Innan dess funderar man ju inte på saken.

 

Sossarna (Läs Kjell-Olof Feldt) var faktiskt bland de drivande i det här ATP-skrotandet! Ge sossarna en rå röd spark i röven, men rösta för allt i världen inte höger för den sakens skull! 

Skit i parlamentarismen eftersom parlametarikerna själva skiter i parlamentarismen när känsliga frågor ska avhandlas och beslut fattas som pressar tillbaka välfärden radikalt!

Det är dags för utomparlamentarisk kamp. Se på Tunisien och Egypten. Se på Jemen! Härma deras kamp!


4 kommentarer on “Halva pension väck!”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  det du säger blir mer rimligt för varje dag…. =0(

  • skvitt skriver:

   När parlamentarismen infördes fick folk vara med och spela, men spelets regler fick de aldrig vara med om att utforma. Vem gagnas av reglerna? Du vet, jag vet, men vem brukar tänka i dessa banor?Arbetarklassens befrielse måste vara utompalamentarisk. Så lyder våra egna spelregler. Och spelet den här gången heter inte Monopol! Kanske det heter ”Solidaritet”? Eller vad är det för fel på ”Kommunism”?, alltså ”Gemenskap”!Kram!/Skvitt

 2. StefanN skriver:

  Jag vet! Sant du säger!Stefan Nord…

  • skvitt skriver:

   Jag betraktade det ju inte heller som en nyhet. Men då tidningen skrev om det tänkte jag att det nog finns de som inte vet och i så fall …/Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s