Kategorier

Arkiv

Pinsamt vara svensk!

Kunstigt fall.jpg

Konstigt fall, säger pensionerad lagman.

Assange var under fem veckors tid var redo att komma till förhör, men åklagare  Marianne Ny valde att inte kalla honom.

Marianne Ny har inte rätt att begära en internationell arresteringsorder. Bara Rikspolisstyrelsen har den rätten.

Dessutom är ett utlämnande ett brott mot Europakonventionen.

 

”Jag behöver inte lyda minsta vink från människorna i bananrepubliken när de kommer med anklagelser”, säger Julien Asange och tillägger att det finns allvarliga fel i det svenska rättssystemet. Men det hade han ju kunnat fråga nästan varje svensk om för att fått veta det. Det är knappt mer än åklagare som har avvikande uppfattning.

Julien riskerar att utlämnas till USA för spioneri. I USA: en åtalsjury är redan utsedd. Helt klart är att det finns starka krafter som vill spärra in Julien i amerikanskt fängelse. Vissa kräver dödsstraff och andra att han helt enkelt bara mördas. Helt klart finns hoten mot honom och de är minst sagt allvarliga.

Marianne Nys rävspel kan knappast tolkas som något annat än att målet är att oskadliggöra Assange och om möjligt Wikileaks. Hon har sannolikt trätt i USA:s tjänst och med bistånd av svenska underrättelsetjänsten, som i sin tur har ett väl utvecklat samarbete med kollegorna västerut.

I detta tjyv- och rackarspel kan också misstänkas att Anna Ardin har spelat en medveten nyckelroll och varit den person som aktivt arbetat för att sätta igång hela spelet, dock utan erkänna sina motiv. Som den slipade politiker hon är så visar hon endast fram det som passar spelet, så som en pokerspelare inte avslöjar fler kort än nödvändigt.

Till att börja med gick det hennes väg. Sen kom bakslaget och av hönan blev bara en fjäder, om ens det. Det var då  en tredje åklagare, Marianne Ny, åter tog upp ärendet. En sådan gång i spelet tyder ju helt uppenbart på att det handlar om något helt annat än vad åklagaren påstår.

Så vad handlar det egentligen om?

Är det en trasig kondom och i så fall; var i lagen står det att en trasig kondom utgör våldtäkt?

Vad det i grunden handlar om, behöver Skvitt inte skriva i klartext, alla förstår ändå. Och om någon händelsevis inte förstår behöver de inte heller bry sig mera. Det finns en myckenhet av barnböcker för denne någon att låna på biblioteken.

Annonser

4 kommentarer on “Pinsamt vara svensk!”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Knuffar

  • skvitt skriver:

   Knuffa inte på den som redan ligger!Jag har nämligen rullat in under sängen!För:Tänk om en invandrare får se mig!Vad ska jag säga till den?”Nänä, jag är inte svensk, jag lovar!”Man kan ju inte ljuga heller! Så man får ju finna sig i det och skämmas taskorna ur sig, eller hur det nu heter. Pinsamt är det i alla fall. Och det är inte ens förnamnet!Sluta knuffa!/Skvitt

 2. Berlusconi skriver:

  Brita Sundberg Veitman var ”inget objektivt vittne” i sin beskrivning av det svenska domstolsväsendet” menar Peter kadhammar helt chronschougaktigt. Nej, i England fattar de nog att i ett sådant här fall är de som kallas till denna sorts förhandling inte lidelsefritt ‘objektiva’ man drar fram det tyngsta artilleri man har. Det hindrar inte att Sundberg i sak i stort sett har rätt. Synen på sexualbrott är våldsmat ideologiserad i Sverige och en del juristers syn på hur man ska dömaär ittalat revanschistisk.; andra är okunniga om vad lagen faktiskt säger. Och det gäller i än högre grad för mediafolk och en del av opinionen. Assange har all rätt att avfärda Nys arresteringsorder som osaklig förföljelse och en möjlig inledning till ett justitiemord.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s