Kategorier

Arkiv

Varning för stark bild i länken!!!

Skvitt vet för lite om det som ni läser i länken nedan, det erkänns, men …

Skvitt tar således inte ställning! 


Skvitt vet att propaganda är ett starkt vapen. Skvitt vet att vi dagligen utsättsätt för sådant.

Man kan också påverkas av att bara få fakta från en sida. Det främjar ingalunda objektiviteten. Och i krig, som ni vet, är sanningen första offret.

Vad är sant, vad är lögn?

 

Vi har en tendens att tro mest på källor som står oss nära. Det är nog mänskligt på samma sätt som att vi har en tendens att vara på vår vakt mot främlingar. Kanske det ligger i våra gener. Kanske vissa främlingsfientliga strömningar spelar på sådana osäkerhetskänslor men bakom finns dolda krafter med hemliga motiv och avsikter.

 

Man måste alltid vara kritisk!

Man måste vara kritisk både mot vad främmat är och vad hemtamt är. Lita alltså inte på pastorn bara för att han döpte dig! Tänk istället själv och tänk kritiskt!

 

När detta nu är sagt, ska Skvitt presentera en text som motbild mot mainstream media. Sen får ni, mina kära läsare själva värdera innehållet. Skvitt har ingen åsikt, men ser innehållet i texten som en tankeväckande motbild till vad vi är vana vid. Och däri ligger värdet. Att man får sig en tankeväckare. Sådant behövs!

 

Alltså: tål du inte att se en grym bild. Klicka då inte på länken!

Motbilden.jpg

Till slut ställer sig Skvitt frågan: varför måste människor förgöra varandra för att det skiljer i tro?

Och Skvitt har även ett svar på frågan: det är inte människors olika tro som får dem att förgöra varandra – det är alltid i botten olika ekonomiska intressen!

 

Tyvärr är det så!

I kampen om ekonomiska fördelar hos samhällets starkaste krafter är liv inget värt. Vi ser det här och just nu i vårt så fredliga Sverige!

Vad är ett liv värt för de som har makten och rikedomen? – Ingenting, och därför offras de svagaste, de sjuka, för att ge de rika än mer. Vi har därför drabbats av regler om utförsäkring, som oftast inte blir mer än en notis! Det är resultatet av den sänkta skatten till fromma för de rikaste i landet Sverige!

 

Om vi aldrig sätter in händelserna i ett samhällsekonomiskt perspektiv med klassbegrepp kommer vi aldrig att förstå någonting! Media rapporterar, men ger oss aldrig en analys. Det är få, dessutom, bland våra reportrar som är skickade att ge oss en sådan!

 

Allt sammantaget: 

Av sådana skäl vill Skvitt att ni, kära läsare, tar del av vad som länkas ovan till, och begrunda: gav detta en annan bild, en motbild, till den du hade?


10 kommentarer on “Varning för stark bild i länken!!!”

 1. Ronnie for President skriver:

  Detta är i stort sett det jag alltid trott det vara. Jag är en cyniker och litar därför inte på folk och i synnerhet inte politiker. Däremot var det intressant att se en del utav det från muslimernas synvinkel. Särskilt om det som upspelades i Indien, det var nytt för mig.

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Otäcka bilder, men ack så viktiga att belysa…Hemikramar

 3. Inger skriver:

  Det är en grym värld och det finns alltid två sidor av myntet. Däremot kan jag inte uppröras över att SVT förespråkar en mer sekulariserad inställning till religion. Oavsett vilken det handlar om. Det tycker jag är bra.

 4. Kristina skriver:

  Hejsan!Hemimamma skriver om otäcka bilder, jag kan inte se ngr bilder alls. Har fått lära mig att inte lita helt o fullt på ngn, inte ens på mig själv. Det sägs att bakom varje ond människa finns ngt gott, fast som utvecklingen i världen ser ut i dag, tvivlar jag emellanåt.Goa varma kramizar!

  • skvitt skriver:

   Man ska vara både kritisk och självkritisk.”Bakom varje ond människa finns det något gott” är en djävla lögn. Ta bara alla dessa psykopater som exempel.Och för den sakens skull, ondskan, så vill jag berätta historien om ayatolla Khomeini som till slut avled utan att bli hemkallad.Ja, ni vet, det finns oönskade barn även i vår Herres hage!Här kommer den:Han, ayatollan, kilade glatt upp för ”stairway to heaven”! Och så bultade han på pärleporten. Och sankte Per öppnade och såg vem som där stod. Det var då som Gud hörde sankte Per svär för första gången: ”Du kan dra åt helvete!”En moloken Khomeni gick chockad ned för alla trapporna och undrade hela tiden ned – vad har jag, gudfruktigast av alla, gjort för fel? Sent på kvällen kom han fram. Han bultade på djävulens port och den öppnades. Där stod Hin Håle och sa: ”Välkommen, välkommen min vän! Välkommen in!” Och bakom den svarta Horn-Pelle-siluetten lyste ett varmt rött fladdrande sken som om det vore det lyxigaste horhus.Khomeini fann sig väl tillrätta och här hade historien gott kunnat sluta om det då inte vore för detta:En vecka senare bultade det på pärleporten som aldrig förr! ”Per, är det jordbävning, eller? Gå och kika!”, sa Gud!Per gick till porten, öppnade och blev helt ställd! Där stod Satan och sa:”Snälla, släpp in mig, snälla! Jag vill ha politisk asyl!”Så kan det gå till i på den andra sidan, dit vi alla en dag ska vandra!Kram på dig!/Skvitt

 5. Arrami skriver:

  …vidrig bild, men så vidrig är människan när hon söker makt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s