Kategorier

Arkiv

Mjuka ryggar stödjer tjuvar!

Leifs lilla rosa har i dag en rubrik som lyder ”Uppror mot upphovsrättslagen”.

STORTJYV.jpg

Det är alltså samma ämne som jag själv berörde under rubriken ”Att skilja på ditt och mitt”. 

Två författare, två olika texter, men vi menar samma sak. Läs därför även vad Leif skriver och som han avslutar med dessa ord: 

”Så som CopySwede beter sig så har de spelat ut sin roll, det är fan inte acceptabelt att de får bete sig på detta sätt. Jag kollade på nätet, du kan få en extern 320 GB hårdisk för 389 kr, avgiften på 160 kr motsvarar alltså en prisökning på 43 %. Inte klokt!!!”

Det är bra och informativt som Leif skriver och kan verkligen rekommenderas.

Gustav Adolf.jpg

Jag vill också i detta sammanhang slå ett slag för ett av mina egna andra inlägg. Det berör också detta ämne, men visar hur soprena en del människor är mellan sina öron.

Betala indirekt.jpg

Och med deras stöd kan ju vilka galenskaper som helst klubbas igenom. Det inlägget gav jag rubriken ”2011 års nobelpris i ekonomi”.

 

Förmodligen ligger begåvningen hos den lagstiftande församlingen  på samma nivå som den Sophie tycks ha. Då är det inte märkligt att smarta tjyvar lyckas driva igenom sina önskemål att få stjäla ur din, min och alla andras plånbok med lagen som stöd.

 

Nästa steg blir kanske att en gatumusikant måste betala för att sjunga andras låtar och en polis ska stå bredvid och haffa alla icke döva förbipasserande och avkräva dem avgift därför att de har råkat snappa upp några strofer.

 

Musikindustrin måste inse att vi lever i en helt annan tid i dag. Den har skott sig tillräckligt på artisterna medan tid fanns. Nu uppträder de som sabotörerna som var emot den nya tekniken under industrialismens genombrott. Med sina träskor, på franska ”sabot”, slog de sönder de automatiska vävstolar som hotade att göra dem arbetslösa.

 

Att jurister är ett släkte för sig vet ju alla.

Utan moral, empati och ryggrad kan de driva vilken fråga som helst och ursäkta sig med att lagens bokstav säger si eller så. De kan försvara vilka intressen som helst utan minsta sneglande på logiska sammanhang eller andra hänsyn. Ett sådant exempel är domen mot Pirate Bay.

Som alla vet gick resonemanget ut på att personerna bakom sajten hade tillhandahållit en möjlighet att sprida upphovsrättsskyddat material.

Tillhandahållandet av verktyget var alltså det brottsliga.

Men den logiken haltar för varje sunt tänkande människa, eftersom ingen kommer på tanken att enligt samma logik stämma bilindustrin för sitt tillhandahållande av verktyg för möjlighet till rattfylleri, fortkörning och att undkomma polisen efter ett bankrån. I det fallet skiljer man mellan tillhandahållandet och det olagliga brukandet av verktyget. Inte ens att bilindustrin medvetet framställer en produkt som uppenbart bidrar till miljöförstöring vill man beivra, vilket visar att jurister böjer sina mjuka ryggar för kapitalets intressen. Så alltså även nu inför nöjesindustrin.


Logik är inte vad som styr en jurist.

Frågan är om en jurist ens kan tänka i logiska banor. Att däremot göra drängtjänst åt vem som helst som betalar för det, det rör inte upp några moraliska känslor hos dem. Det har vi sett otaliga exempel på, till exempel när jurister tolkar bokstäver så att handikappade inte får den ersättning som de enligt lagens intension är berättigade till därför att en socialtjänst anser det kosta för mycket.

 

Avslutningsvis citerar jag mig själv:

Man ska således enligt Copyswede betala dem pengar när man köper en hårddisk därför att det går att lagra upphovsrättsligt material på den. Analogt med detta resonemang är det väl lika bra att låta alla bilköpare i samband med köpet betala ett antal fortkörningsböter eftersom köparen antagligen kommer att köra för fort med bilen.”

Mitt och ditt.jpgEn bonuslänk till Leif


20 kommentarer on “Mjuka ryggar stödjer tjuvar!”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Madonnainlägget har blivit nedkladdat av den fallna kvinnan =0) och jag hittade din kommentar… *fniss*Hemikram

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Hora madonna komplexet…. ett skämt… jag hade alltså skrivit Kladdat i inlägget =0)

 3. bentelkalb skriver:

  Hmm, är det inte konsumenten som betalar? Läste den bortförklaringen av Copyswede också. Självklart läggs avgiften direkt på priset. Hela grejen med copySwede är ett luftslott. Hur kan de påstå att de förlorar pengar på om jag spelar in ett tv-program på min dvd-spelare med hårdisk för att se det senare? Det tar de betalt för.Hur kan de påstå att de förlorar pengar när jag lyssnar på spotify i mobilen? etc etc… Tjuvar är vad d är. Det de gör ökar ju knappast respekten för upphovsrätten, tvärtom. Varför ska jag bry mig om den när de klår mig på pengar? Piratebaydomenb är med ett skämt. Då ska de sätta fast posten för knarksmuggling., hur många piller skickas inte genom posten varje dag? De borde sätta fast google för de förmedlar ju sidorna.

  • skvitt skriver:

   Javisst är det så!Och Google gör sig väl skyldiga till barnpornografibrott antar jag. Jag söker aldrig på sådana sidor, men jag antar att de inte är bortfiltrerade bara för att jag använder deras sökmotor.Så där kan man hålla på att räkna upp exempel i det närmaste i det oändliga!/Skvitt

 4. bentelkalb skriver:

  Och det slog mig just att CopySwede tar nästan lika mycket betalt av mig för hårdisken som tillverkaren och försäljaren TILLSAMMANS.

  • skvitt skriver:

   Och ovanpå det kommer momsen!Frågan är vad man ska göra åt saken?Kan man stämma staten för medhjälp till brott. För stöld är det! Inte tu tal om den saken!/Skvitt

 5. - Winch - skriver:

  Svitt, jag har flyttat.Vill du ha bilder i framtiden från min andra blogg så samma regler gäller för dig där. Du är fri att ta om du hittar något nu eller i framtiden. http://www.nattstad.se/malmöstreetmed ökram / W

  • skvitt skriver:

   Tack Winch!Jag kommer inte att ta något utan att tala om varifrån det kommer.Vill du ta bilder från mig, så är det fritt. Någon copyright kan jag knappast hävda juridiskt eftersom det i praktiken inte är lätt. Och även om så vore lätt, så är de gratis för dig!Kram, min vän!/Skvitt

 6. Mycket bra att du tar upp detta!Jag gjorde en kortis om det och till dig:http://spekulanten-tanten.blogs.se/2011/01/14/tjuvarnas-marknad-10363224/ Detta borde alla sprida så mycket som möjligt! Jag ska göra vad jag kan!

  • skvitt skriver:

   Ja, jag har kollat det. Tack för länken!Saken är sjuk, helt klart, men många känner redan till det. Jag tror inte jag spiller mera tid på det, såvida inte något helt nytt framkommer. Men jag håller med om att alla som kan ändå bör sprida ut saken så den når de ännu omedvetna, samt protestera för att ändring ska ske. Det är trots allt stöld, eftersom man tar betalt för något man inte har sålt. Det är så omoraliskt att det borde ge en fribiljett i förta klass till det eviga Jehenna när den dagen kommer! Och då ska man komma ihåg att vanliga psykopater bara får åka andraklass på sin resa dit!/Skvitt

 7. Gunnar skriver:

  Jag håller helt med!Jag är så förbannad så jag skälver!Detta är stöld! Stöld och inget annat än stöld! Stöld! Stöld! Stöld! Jens of Sweden kämpar emot. Skitbra!De vill inte att man ska behöva betala någonting alls. Ändå är det bara 6:-/mp3-spelare. Men på hårddiskarna är det ju mycket mera pengar det rör sig om. Jens of Sweden menar att det handlar om att Copyswede är musikbranchens lakejer och det håller jag helt med om! Det är tjyvafasoner och ingenting annat som packet sysslar med! Tjyvafasoner! Tjyvafasoner! Tjyvafasoner!”Lagstiftningen säger att ”sådana anordningar som är särskilt ägnade” omfattas av det här.” http://www.idg.se/2.1085/1.29635En hårddisk är INTE ”särskilt ägnad” åt att rymma illegalt nedladdat material, eller piratkopierat sådant. Men det är möjligt att använda så! Allt går att missbruka. Det får man väl ta itu med på laglig väg i så fall.Med Copyswienernas sätt att snacka kanske alla män ska betala till brottsofferjouren för att de har en kuk som vissa män använder för att våldta kvinnor med! Alla män ska kanske bötfällas också för just att en del män våldtar kvinnor. Alla män ska kanske även sitta inne ett antal år bara för att det finns våldtäktsmän.Vi kan ju ta något halvår även för misshandel av kvinnor, några månader för misshandel av män, några år för mord, stöld, bedrägeri, hembränning, spionage, mordbrand och på den prickade linjen kan Copyswedeasen fortsätta att fylla i bäst fan de vill: …………………………………………………Vem fan ska försörja alla som sitter inne i så fall, bara för att man kan begå brott OM man vill? Nån djävla rim och reson får det väl för fan vara!Jag går upp i atomer! Djävla satans förbannade Copyswine! Bara för det ska jag fylla nästa hårddisk med piratkopierat material. Det ska bli en hårddisk på 2T, ta mej fan! Och kopiera till tusen så mycket jag orkar! När jag inte har tid själv ska mina kompisar få låna hårddisken och fortsätta att kopiera!Och på min mailinglista ska jag skicka låtar till varenda en! Det kommer att sprida sig som ringar på vattnet! Alla kommer att lämna ut min mailadress och jag lägger till dem. Snart kan jag maila till miljoner människor alla djävla låtarna!Och andra kommer att ta efter mig och min metod!Nåja, jag gitter inte, men jag hoppas andra gör det!Fattar ni att jag är förbannad!Du Skvitt, bra du tog upp det! Fast för mig var det ingen nyhet. Men eftersom du skrev om det så!

  • skvitt skriver:

   Jag antar att det var skönt att vädra vreden. Tyvärr är det bara ett litet tecken i tiden. Alla ska vara med att offra till kapitalet på olika sätt – allt från pengar till livet. Det är borgarnas melodi!Och observera, med borgare menar jag inte de borgerliga partierna utan jag menar den borgerliga statsbärande klassen!Här känns det naturligt att inskjuta att den borgerliga klassen så till den milda grad, med aktivt stöd av socialdemokratin, har fråntagit arbetarklassen dess språk. Så illa är det.Språket är det medel vi har för att kommunicera. Utan det blir vi inte förstådda!Det har gått så långt, vilket ovan blev uppenbart, att jag måste förklara med en hel extra mening vad jag menar med borgare, bara för att inte bli missförstådd. Och för att bli förstådd krävs långt mycket mera än så!Det är inte konstigt att arbetarklassen har alieniserats i tillvaron!Skvitt känner att det behövs många inlägg bara i den frågan. Hur ska jag hinna?/Skvitt

 8. Kent skriver:

  Håller med alla! Men vad är Sophie för en idiot? Döljer det sig en Copyswede bakom den signaturen? Ett litet copysvin från Copyswede, ha, ha, ha! Det var ju rätt roligt av Gurra!

  • skvitt skriver:

   Du har nog rätt i det. Ingen kan väl vara så korkad att uttala sig som hon om det inte är ens egen sjuka sak som ska försvaras.I annat fall tappar jag tron på mänskligheten!/Skvitt

 9. Pater Meduza skriver:

  Fick tips om inlägget och då länkade jag hit plus att jag snodde ett par av dina bilder.Meduza


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s