Kategorier

Arkiv

Samma sorts krig!

Det finns en enögdhet bland alla extremister. Man ser vad man vill se och minns vad man vill minnas. 

Det är egentligen inte en särskilt medveten process utan utgår ifrån vad man tror och vad man tror sig veta. Vår uppmärksamhet är selektiv. Det är även vår perseptionsförmåga. 

Det är så våra fördomar grundläggs.

 

Det är ganska intressant hur vi kan lura oss själva. Låt mig ta ett  exempel. 

Själv väljer jag till exempel alltid den långsammaste kassakön, särskilt när jag har bråttom.

Det kan jag hantera med mitt intellekt. Det är ju inte möjligt att det verkligen är så, men känslan kommer över mig varenda gång jag står där och känner att fanken vad de sölar i kassan. Kärringen, det är alltid gamla kärringar, ska nödvändigtsvis betala med kontanter, med jämna pengar också. Och hon rotar djupt i portmonän efter den där kronan som fattas innan allt är betalt. ”Herregud, blir hon aldrig klar nån gång? Typiskt kärringar!” 

Ja, ni ser själva vilka fördomar Skvitt har!

Och ändå baseras de bara på enstaka händelser som Skvitt minns. Och han bortser från alla gånger en äldre dam betalar med kort, kassan flyter på och allt går undan, trots att Skvitt har riktigt bråttom och tåget går vilken minut som helst.

 

Så här är det även för rasister. Det är bara blattar som begår brott!

Så här är det för feminister. Det är bara män som misshandlar, våldtar och dödar.

 

Men tänker man efter, då finns det en enorm majoritet invandrare som sköter sig exemplariskt. Tänk på alla som har en liten butik och står i den hela dagen utan avlösning, som är hos grossisten klockan 06:00 på morgonen och köper in varorna och som sitter och räknar kassan efter 18:00, samt sitter i lampans sken och går igenom bokföringen fram på småtimmarna.

Vilken svensk orkar det egentligen?

Och tänker man efter så är det inte så många män som springer omkring och misshandlar kvinnor, våldtar och dräper. Tänk på alla skeppsbrott. ”Kvinnor och barn först!”  löd budskapet när Titanics livbåtar skulle fyllas. Var det någon kvinna som skrek ”Män och barn först!”  Det har jag aldrig hört något om.

 

Men visst, det är bara att gå till närmsta tingsrätt och se vad de åtalade heter. Det är flest utländska namn. Det går inte att förneka och ändå är de i minoritet i landet. Det är klart att det finns förklaringar på det, men de ska inte sökas i härskap och hudfärg.

Handlar målet om misshandel är det mest sannolikt  en man. En viss förklaring ligger i testosteronhalten, det erkänns. Men å andra sidan, de män som misshandlas av kvinnor går sällan till polisen och om de gör det så tycker inte polisen att det är så mycket att bråka om. Och kommer det till en tingsrätt så blir domen mild för en kvinna är ju alltid en kvinna och en kvinna slår inte så hårt som en man. Och en man ska tåla en del, dessutom.

 

Vilket resonemang fick jag mest förståelse för?

Det var väl det här med invandraren antar jag. Och mycket fel hade jag väl i det här med kvinnor, eller?

Fundera på det!

 

Jag tror det är dags att stanna upp och se saker och ting från fler infallsvinklar. Annars blir man enögd!

Då utbryter raskrig och könskrig som ingen har något att vinna på. En saklig diskussion är OK, men inga fastlåsta positioner och irrstadigt vidhållna ståndpunkter. Det finns problem, men de löses bara om man försöker förstå vad de beror på. Och det är vad inga extremister bryr sig om att göra. Deras köer är alltid de långsammaste, så att säga!

Samma sorts krig.jpg

Skvitt har inte fått många örfilar och knytnävsslag i sitt liv, men då de kommit har det oftast varit från kvinnor. Knepigt. Och hade Skvitt rätt att dela ut ett slag för var gång han fått ett så har han många tillgodo!

Kanske vissa debatter borde bli lite sakligare.

Kvinna ovan.

Mannen ovan.

Hur är det nu med Nancys mördare? Läs här!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s