Kategorier

Arkiv

Får vi pension?

 

Frågan är helt adekvat i det här tjyv och rackarspel som kallas kapitalism.

För när det gäller chans till att sno åt sig andras pengar då håller sig psykopaterna framme. Störst av alla var väl Bernard Madoff

Wikipedia: ”Madoffs företag hade en division som var en investmentbank. Den tillhandahöll ett placeringsalternativ som marknadsfördes som ett slags hedgefond. Verksamheten bedrevs i ett särskilt kontor skilt från det övriga företaget av 24 medarbetare i ett kontor i Lipstick Building i Midtown.

Över åren gav fonden en jämn och god avkastning på lite mer än 10 procent. FBI misstänker att fonden i själva verket var ett så kallat ponzibedrägeri. Den rapporterade avkastningen utgjordes av nyinvesteringar av andra investerare. Madoff lyckades hålla hjulen snurrande i många år bland annat genom att inte ge en överdriven avkastning från början, utan en jämn och måttlig avkastning.

Vidare undvek han insyn genom att dels sälja alla börsaktier och andra finansiella instrument i slutet av varje månad så att den rapportering som skickades till tillsynsmyndigheten Securities and Exchange Commission bara visade kontanter,[4] dels genom att inte tillhandahålla onlinetjänster för investerare. De fick endast saldobesked per post varje månad och kunde inte följa investeringarna via internet.”

Pension.jpg

Som syns i bilden lurar bankerna oss på våra pensionsbesparingar. Läs mera här om hur strategifonderna är bankernas kassako

Skvitt klipper lite text här åt er:

”Nordeas Beta, från början en så kallad allemansfond, har stigit med 5,4 procent de senaste tio åren (2001-2010) medan jämförelseindex stigit med 40 procent (!). Spararna borde med andra ord få betalt för att ha pengar i denna fond men så är förstås inte fallet; den totala avgiften i Beta har de senaste åren legat mellan 120 och 200 miljoner kronor per år.

Efter denna imaginära rundvandring i fondbranschens skräckkabinett frågar man sig; kan det verkligen finnas en ännu värre fond? Svaret på frågan är ja, det finns det.” Här är hela texten.

 

Får vi någon pensionsutbetalning att leva på när den dagen kommer?

Och varför ryter inte våra politiker till?

Den sista frågan har jag ett rakt och tveklöst svar på: alla partierna sydde ihop det nya pensionssystemet bakom ryggen på oss i hemliga möten med riksbanken. Ja, alltså inte alla partier, för vänsterpartiet fick inte vara med. De andra partierna oroade sig för att vänsterpartiet skulle skvallra för folket om de fick nys om planerna! Så bakom lyckta dörrar och folkets rygg skrotades ATP-systemet och alla svenska medborgare tvingades att bli aktieägare och mjölkkossor på samma gång!

Kapitalisterna tjänar alltså dubbelt upp på oss. Vi investerar i deras projekt och förser dem kapital och för det får vi betala pengar – istället för som andra investerare förtjäna pengar.

 

Varför går det så dåligt för det Socialdemokratiska Arbetar Partiet, SAP?

Tja, kanske för att ingen ser någon egentlig skillnad på dem och moderaterna. Det har inte med synen att göra för i de grå nyanserna av socialdemokrati är det svårt att se skillnad på de blå nyanserna av högerpolitik. 

 


”Löntagarfonder – djävla skit, men nu har vi baxat dem ända hit!” Var det planerna på pensionsfonder istället som fick Kjell-Olof Feldt att skalda så? Han var ju en av upphovsmännen till den pensionsmodell vi nu har och som gör oss till fattigpensionärer om vi går vid 65.

Intressant är också att 4:e oktoberkommittén tystnade i samma veva. Moderater och Socialdemokrater i skön förening, men bara bakom scenen. Vem tror på demokrati bara för att några politiker delar upp sig under olika namn, men driver snarlik politik. Behöver jag säga att jag inte går till valurnan. Varför ska jag bidraga till att ge parlamentarismen legitimitet. Det är demokrati jag vill ha! Och det betyder folkvälde!

 


Bonuslänk efter tips från Arrami, tack ska du ha!

 


8 kommentarer on “Får vi pension?”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Jag blev glad idag när jag hörde Lars Ohly prata i Agenda… Han hade mycket vettigt att säga ikväll.Hemikramar

 2. Arrami skriver:

  …hur stor är de svenska kommunernas pensionsskuld totalt? Din fråga är berättigad ur många aspekter!…nej, jag är inte så säker att det blir så mycket i pension i framtiden! ;-(

  • skvitt skriver:

   Det har jag faktiskt ingen aning om!Var tar man reda på det. Jag tvivlar på att det finns en officiell sammanställning. Men någon stans måste det gå att ta reda på./Skvitt

 3. Arrami skriver:

  Tror inte någon helt vet hur det ser ut med kommunernas pensionsskuld, att den finns är klart, men hur stor är den?:http://www.e24.se/pengar24/pension/kommuner-hotas-av-pensionsbomb_430615.e24

  • skvitt skriver:

   Tack!Ska ta länken som bonuslänk! uppdaterar alltså inlägget.Tack ännu en gång. Du är en stjärna!/Skvitt

 4. HEMIMAMMA skriver:

  är det inte Madoff som förespråkar att höja skatterna för rika??

  • skvitt skriver:

   Nej min älskade vän det är det inte om jag har rätt och är helt välinformerad. Men saknar jag info om saken så ge mig det!Kramar!/Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s