Kategorier

Arkiv

Raderat – ej censur!

Skvitt fick en lång kommentar på förra inlägget. Den kommentaren har Skvitt raderat. Men det är inte fråga om censur. Det handlar om upphovsrätt. Det är BeBest som skriver, men största delen av textmassan är kopierad rakt av från Tidningen Jakt & Jägare. Och det kan inte Skvitt ta på sitt ansvar. 

För att inte censurera, så kan den texten läsas här. Det BeBest tillfogar är förljande:

”Nyårslöftet löst! Nu när de flesta jägare vägrar vargjakt måste alla eftersöksjägare följa efter. Vi jägare måste göra ett totalt stopp för all frivillig verksamhet som staten utnyttjar oss till. Staten utnyttjar vår empati för skadade djur samtidigt som de inte bryr sig ett dugg om vår situation för övrigt. Vägra vargjakt o eftersök under 2011- ange ett nyårslöfte. Den ersättning som eftersöksjägare får är ett skämt i förhållande till hur mycket all ”forskning” kring varg o övriga rovdjur kostar. Pengar finns, men hur fördelas de?”

 

Intressanta tankar som inte kommer att göra varken från eller till eftersom myndigheterna kör sitt race oavsett vad de olika parterna har att säga i sak. Uppenbart är dock att den svenska vargstammen inte är i sämre skick än att den hittar sin föda och får tillräckligt för att lyckas med kullarna. Det känns tryggt. :O)”

 

Skvitt kommenterar BeBest’s kommentar, som är borttagen, här nedan:

Artikeln (samma länk som ovan – klicka inte här om du redan har klickat där!) handlar i sak inte om att verkligen bojkotta vargjakt på sikt. Men däremot att specifikt bojkotta 2011 års jakt för att nå det verkliga målet, att utrota vargen helt.

Artikeln, som BeBest lade ut som kommentar i sin fulla längd, för fram ståndpunkten att enstaka skjutna vargar varken gör till eller ifrån när det gäller ”vargplågan”.

”Problemen som uppstår i ett vargrevir är i princip konstant oavsett antalet vargar i reviret. Endast om hela reviret avlivas kommer attackerna att upphöra till dess ett nytt revir bildas, argumenterar han” (Ola Dahlin, ordförande i Norbergs viltvårdsområde).

Bort men ej censur.jpg

Skvitt rekommendera en läsning av förra inlägget, inte minst Bonuslänkarna längst ned!


2 kommentarer on “Raderat – ej censur!”

  1. BeBest skriver:

    Faktum är att det endast är detta som är mina ord:Intressanta tankar som inte kommer att göra varken från eller till eftersom myndigheterna kör sitt race oavsett vad de olika parterna har att säga i sak. Uppenbart är dock att den svenska vargstammen inte är i sämre skick än att den hittar sin föda och får tillräckligt för att lyckas med kullarna. Det känns tryggt. :O)Ha det gott!

    • skvitt skriver:

      Tack för det tillrättaläggandet! Jag beklagar om det inte var tydligt.Jag vill här påstå att svaga vargar river mer tamdjur, för de naturliga villebråden kräver mer av vargen.Man kan inte heller ha detta med förmåga till födoinförskaffande som enda kriteriet på genetisk sundhet. Det tror jag du också inser./Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s