Kategorier

Arkiv

Kris och möjlighet

Ja, så sa Mona Sahlin i sitt avskedstal.

Eller, för att citera: ”Det sägs att på kinesiska består uttrycket ”kris” av två tecken – tecknet för fara, men också tecknet för möjlighet. Efter två valförluster i rad så är vårt parti i kris. Det är förstås ett farligt läge. Vi har stelnat och hamnat i otakt med svenska folket. Vi måste förändra oss. Och däri ligger nya möjligheter.”

Hon fortsätter: ”Förändring är en av våra stora styrkor. Nu ska den styrkan prövas. Den ska prövas utan att vi glömmer en annan av våra stora styrkor: insikten om att jämlikhet och utveckling är två sidor av samma mynt.”

OK, hon pratar om jämliket. Och det kan man ju tro föreligga när man mest rör sig i etabissemangets finrum. Visst kan det kännas fattigt även för Mona i vissa kretsar, men det glöms eller döljs för att … (här får var och fylla i sin egenuppfattning)

Svarta tavlan.jpg 

Så ser det ut, i verkligheten. Så det finns nog mycket att ta tag i innan jämlikheten är synliggjord.

Så jag tänkte att Mona Sahlin och de andra dignitärena i partiet skulle få kika in i en mera jordnära vrå av tillvaron. Det blir en exotisk resa till de som inte lämgre känner sig hågkomna av det socialdemokratiska partiet. De som det väl knappast ens tänks på som valboskap.

Hur Johan Lindengren röstade, det har Skvitt ingen aning om. Han kanske inte röstade alls. I så fall gjorde han som Skvitt, vände hela patrasket ryggen och ignorerade deras falska teaterspel, deras kluvna tungor och alla deras floskler. Eller så röstade han, kanske till och med på socialdemokraterna, i förhoppnngen om att DEN HÄR gången blir det väl bättre. Ja, vad vet jag, vad vet jag. jagkänner ju inte Johan. Jag har aldrig sett honom. Me jag har fått en liten inblick i hans värld, och det kan nu även höga sosseledare nu få tack vare FAKTUM.

Vanigt folk.jpg


4 kommentarer on “Kris och möjlighet”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Själv blev jag chockad när jag hörde hennes tal och alla applåder…jag trodde att samarbetet med V och MP var hennes grej, men hon visar sig vara lika socialmoderat som resten…Undrar hur många andra som fick ett brutalt uppvaknande idag?De dömer sig själva till långsam undergång… där många kommer att fly till SD som jag spår kommer ha dubbelt så många väljare nästa val… då är steget inte långt till Jimmies mål enligt Aftonbladet igår..Regeringsmakt… och numera? spelar det verkligen om snön är röd eller blå?

  • skvitt skriver:

   Nej, det spelar ingen roll för mig. Jag skiter helt i snön och hoppas på barmark varm nog för att alla djävla borgare ska få det hett om fötterna!/Skvitt

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Men det som göms i snö, kommer fram i tö?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s