Kategorier

Arkiv

Brand i rikt land!

Visst!

De har råd men en jättearmé.

De har råd med kärnvapen.

De har råd med ockupation.

Nog har de råd att släcka en brand också.

 

Så rikt som landet är och så som de beter sig mot palestinierna samt så som de totalt struntar i alla FN-resolutioner, så ska de banne mig reda upp sin brand själva!

Finge jag bestämma skulle jag radera staten från kartan. Varför ska judar ha en egen stat? Varför kan de inte bo i Palestina? Det har de ju alltid gjort. Om man bortser från de 90-95 % som har invandrat de sista 62 åren.

Fram till staten bildades 14 maj 1948 levde judar sida vid sida med Palestinier i Palestina. Visserligen inte friktionsfritt eftersom de under 1900-talet började att i en aldrig sinande ström flytta från jordens alla hörn till Palestina.

De trängde allt mer undan Palestinierna, redan innan 1948. De utplånade palestinska byar, by efter by. Det är israelerna som är problemet – och då undantar jag palestinska israeler, ändå får Israel allt stöd som tänkas kan. Hur länge ska de leva på att de förföljdes av herr Adolf med anhang?

Men Adolf är inte hela sanningen. Låt mig sätta saxen i Wikipedias text:

”Den moderna staten Israels historia börjar i slutet av 1800-talet då Theodor Herzl ger förnyad styrka till den sionistiska rörelsen. Rörelsen växte sig bland annat genom Herzls idéer allt starkare och 1917 utfärdade England Balfourdeklarationen om att ge det judiska folket ett hemland i det land som de blev fördrivna från efter den så kallade bar-Kochbarevolten 132-135, då judar förbjöds att bo i Jerusalem och i en radie på omkring 50 kilometer från staden. Efter att kristendomen blev statsreligion i romarriket i början av 300-talet blev det åter möjligt för judar att flytta tillbaks till sitt hemland och allt sedan dess har det funnits en judisk minoritet boende i den forna judiska huvudstaden.”

Efter 1948 har Israel skapat konflikter med arabvärlden och  palestinierna.

Den judiska invandringen var före och under andra världskriget mindre omfattande än efter, men tillräckligt stor för att utlösa palestinsk motstånd eftersom palestinierna trängdes undan allt mer. När antisemitismen i Europa kulminerade i Förintelsen ökade inflyttningen av judar till Palestina drastiskt. Situationen för palestinierna försämrades lika drastiskt. 

Israelbrand o ship to gaza.jpg

Kort sagt, det är då helvete att de inte kan leva i fred och ta hänsyn till ursprungsbefolkningen, dela samma land med de som är födda där samt åtminstone följa FN:s resolutioner!

Och nu ska de alltså också ha FN-pengar för att det brinner lite på deras mark. Det brinner ju ofta på palestiniernas mark, men då är det ingen naturlig brand utan Israel som satt Palestina i brand!

Och nu får vi det bekräftat från amerikanska diplomatkällor: Israels Benjamin Netanyahu är en charmör som aldrig håller ett löfte.

Och tänk om de kunde hålla vad de har lovat en gång! 

Länk: Ship to gaza


2 kommentarer on “Brand i rikt land!”

  1. Leo Beata skriver:

    Så blir det när ”Moses brinnande buske” står för tätt…

    • skvitt skriver:

      Där fick du till det! Men håll med om att de kan släcka sin djävla brasa själva, när de är så galna i att fjutta på hos andra!/skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s