Kategorier

Arkiv

Psykopati varmt om hjärtat!

Psykopater fascinerar väl alla. Även Skvitt är fascinerad av fenomenet. Och varför kan man undra. Jo, kanske för att dessa psykopater är så omänskliga. De är så väsenskilda från mänsklighten i övrigt. De berörs inte av sådant som hos oss andra är känsligt, känslosamt, skamligt och som kan väcka ångestkänslor.

Alla gör vi ju fel ibland. Och om det drabbar någon annan så ångrar vi oss och vi ber om ursäkt. Vi vill även försöka gottgöra.

Alla vi andra vill göra rätt för oss.

Alla vi andra vill hjälpa andra.

Alla vi andra är mer eller mindre altruistiska.

Psykopaterna däremot har bara sitt ego att se till. Och vissa är rent ut sagt outsägbart och obeskrivlligt råa sadister, vars gärningar vi aldrig kan förstå.

Skvitt såg ett TV-program för ett antal månader sedan som handlade om de råaste psykoter man kan tänka sig.

De raggade upp kvinnliga liftare på USA:s västkust. De våldtog dem och offren hade varit överlyckliga om det slutade med den saken. Men icke!

Dessa satans ickemänniskor plågade kvinorna till döds. De var två stycken psykopater som sammarbetade när de skaffade sina offer och när de våldtog dem och när de sadiskt och utdraget tog deras liv.

Den ene kallade sig själv (mycket stolt (!), sic!) för ”Tångmannen”.

Med tång torterade han kvinnorna. Behöver jag beskriva i ord hur jag tror han använde sin tång. Nej, det vill ni inte veta och det framgick inte av programmet. Tack och lov för det.

Men det borde räcka med att berätta att asen spelade in kvinnornas smärtfyllda skrik på band. En av poliserna som utredde fallen när de väl hade åkt fast, han hade varit tvungen att lyssna på dessa fasansfulla skrik från de plågade kvinnorna. Han sa i programmet att det fick honom att byta yrke. Han plågades så mycket av det han fick höra att han inte orkade arbeta kvar i yrket. Det säger väl all!

Det finns hur mycket psykopater som helst, men den vanliga psykopaten lever inte upp till de här monstruösa galningarna. Ändå mår offren hur dåligt som helst.

Eviga lögner.jpg

Bilden bygger på en bild från psykopati.se.

Och vad vill nu Skvitt ha sagt med dett? Jo, det finns psykopater! De finns, inte tu tal om den saken. Men det tycks som om man från samhällets sida inte vill tro det.

De ljuger oftare än de talar sanning. På så vis får de tag i sina offer. De charmar, de ljuger, de bedrar och utnyttjar alla. sedan skyller de ofta på sina offer. De drar sig inte ens för att lura myndigheterna. De kan polisanmäla sina offer och dessa offer kan dömas därför att rättsväsendet duperas så det tror mera på psykopaten än offret.

Så funkar de!

Som sagt, de duperar myndigheter!

Och de verkar som vanliga människor, utåt sett, när de fångar sina offer, lika väl som när de använder myndigheterna till att säkra hem sin vinst!

När de väl åker fast så säger grannarna til pressen att det inte fattar vad som har hänt. ”Han var ju så skötsam, trevlig och charmerande. Vad har tagit åt honom (eller henne)”.

De här personerna, som vid närmare kontakt, av offren upplevs som rena utomjordingar i sin fullkomliga känslokyla, kostar samhället miljader, och ändå betraktar samhället det som om de inte finns. Som individer finns de, men inte som psykopater.

De är kalla som schackdatorer och tar inga som helst hänsyn till andra, som de enbart betraktar som fiender.

En sak som starkt har påverkat mig och fått mitt intresse väckt för psykopati är den här beskrivningen av en psykopats känslolöshet och offrets känsla av att ha med en utomjording att göra:

”Tack” var alltså inget som kom spontant.
”Tack!” hade ingenting med tacksamhet, tacksamhetskänslor eller känslor över huvud taget att göra.
”Tack!” handlade bara om leva upp till en slags norm på det sociala beteendets palett!
Men det hade ingenting med ”Nemi” att göra! 


Den här blottade känslolösheten den skrämde mig. Det var något otäckt iskallt som jag blev varse!
Det var som om hon var en utomjording som inte hörde till vår egen värld!
Det skrämde! 

De finns inte, tycks det som att det sägs från officiellet håll! Hur kan detta få förekomma?

Är det trots allt inte dags att sätta personlighetsstörningar på skolschemat?


8 kommentarer on “Psykopati varmt om hjärtat!”

 1. Black Box skriver:

  Speciellt på schemat för de som tänker sig bli socionomer och liknande. För de verkar tyvärr ha noll koll på sånt här. Bra att du skriver om det, men hur ska informationen komma till rätt personer? Som har makt att informera och förändra?

  • skvitt skriver:

   Jo, Black Box, det vore ju fint om olika myndighetspersoner, i första hand, fick det på schemat i sin utbildning eller som en obligatorisk internutbildning. Men varför inte alla i den obligatoriska skolan. Förslagsvis i nionde klass.Det vore ju fint om skolministern tog tag i saken och såg till att det blev gjort.Man kan ju fråga varför inget händer. Är det kanske så att de som makten haver själva har lite av olika personlighetsstörningar. Till exempel är det ju oftast en tillgång för strebers att vara klent begåvade avseende empatisk förmåga och samvete.Nej, vi får sannolikt aldrig se personlighetsstörning som ett ämne på schemat, tyvärr./Skvitt

 2. T:D skriver:

  vrålar oavbrutet av ilska och blodtörst) ditt krääk! den här insändaren skrev du för att provocera mig, men då skall du veta att jag är jäääävligt stolt över att vara psykopat, jag är ocskå stolt över att sakna SAMVETE OCH EMPATI för mänskligheten. och en sak till den här insändaren har gjort mitt hat mot mänskligheten ännu värre. och en sak till det är inget fel med ondska , i alla fall inte när civilpersoner utövar den. syftar dock på mord , våldtäkt m.m., (skrattar rått)och moral är ett löjligt handikapp, det är väl klart man skal vara stolt över sina missgärningar. att be om ursäkt för att man hotat, mishandlat, mördat, våldtagit är ett handikapp.

  • skvitt skriver:

   Hej T:D!Mycket bra skrivet!Om du skämtar eller inte, det vet jag inget om, men en sak är säker, du beskriver psykopaters sätt att tänka väldigt initierat. Det ska du ha ett hjärtligt tack för! Ja, du bör till och med ha en stor kram!Till sist vill Skvitt påpeka att den här sortens människor – de fullfjädrade psykopaterna, har vi i samhället absolut ingen som helst användning av. De kostar bara samhället pengar. Och det gör de oavsett om de går lösa eller sitter inne. Och för att de för en gång skull ska komma till nytta så borde de hållas vid liv tills någon behöver deras organ. På så vis skulle man ju kunna slå två flugor i en smäll!/Skvitt

 3. T:D skriver:

  jag skämtar inte, jag är en tickande bomb som har brutalt mycket hat i mig särskilt mot poliser, åklagare, domare, plitar, häktesvakter m.m och alla jag inte känner. jag älskar att höra förtvivlade skrik och att få ondskefulla komplimanger. jag tar hellre livet av en ungdjävel än att donera mina organ till en morallydig tönt.

  • skvitt skriver:

   Tack T:D!Du har härmed än mer förtydligat bilden av en psykopat. Kanske du borde försörja dig med föreläsningar på psykologen!Du är en stjärna, helt enkelt. /Skvitt

 4. Astrid skriver:

  Yrket som djurskyddsinspektör är som klippt och skuren för psykopater. Obegränsat med makt, kan ljuga hur som helst, njuta av att krossa människor som hyser känslor mot sina djur, anklaga vem som helst för brott, vara sin egen åklagare, bestämmer själv om polishandräckning och dömer själv ut straffet utan möjlighet att överklaga…

  • skvitt skriver:

   Jag litar helt och fullt och fast på vad du skriver, men vet inte något om deras befogenheter. Så som du beskriver dem så passar det dock psykopater perfekt. Möjligen att de kan tycka att det inte är särskilt spännande. Å andra sidan kan de ju få utlopp för spänningssökeri på annat håll.En annan yrkeskår att lyfta fram i sammanhanget är åklagare av många skäl.Vi får dock inte glömma att psykopater finns över allt, men dras särskilt starkt till vissa yrken./Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s