Kategorier

Arkiv

Korruption och välstånd

Skvitt läste någonstans att länder med utbredd korrution är länder med låg levnadsstandard. Det fanns statistik över detta från de flesta länder. Sambandet var tydigt. Ju mer korruption desto lägre var levnadsstandarden i dessa länder.

Slutsatsen blev att korruptinen är ogynsamm för ländernas ekonomi.

Hur är det då ställt i Sverige?

Skvitt tvivlar på att vi är särskilt befriade från sådant. Men hur det är i landet som helhet är det väl ingen som undersökt på allvar. Det är så svårt att komma åt. Och som vanligt: ska det avslöjas då måste det vara massmedia, i den mån de sysslar med grävande journalistik.

Här är dock Uppdrag granskning om Göteborgskorrutionen och hur man på högsta nivå försöker mörka och stoppa reportaget. Länk till SVTs sida.

Korruptionen.jpg

 

                                            -oooOooo-

 

Nu blir det i alla fall en sak för åklagaren.

Det blir svårt efter allt detta att i sann Göteborgsanda bara blunda för det skedda. Med andra ord, här gäller det för åklagaren att balansera försiktiktigt och lotsa mellan blidskären för att inte frysas ut i den Göteborgska ankdammen!


4 kommentarer on “Korruption och välstånd”

 1. B-O Gavne, Västerås skriver:

  KÄRA GÖTEBORGARE!! -Naturligtvis finns Göteborgs STAD. De många gatorna, -fantastiska Kungsports Avenyn! De låga och höga husen -finns charmiga Haga kvar? Och Ullevi Stadion.-Men när det gäller samhällsgemenskapen av, politiken med, er alla invånarna heter det Göteborgs KOMMUN. –Precis som det sades i TV-programmet. Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagstadgat, att alla våra politiska lokalsamhällen med dess respektive invånare inom samhällsområdet, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just kommun. Inte minst som kommunerna innefattar, både tät- stadsboende människor och landsbygdsboende och att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. Att vi svenska folk INTE vill skilja på oss som människor. ..ni vet som hände sig 1900-talets Europa.-Att det här som kommunaltjänstemännen i gamla börshuset i Göteborg går runt och tyknar med, att benämna sin verksamhet för också Göteborgs ”stad”, är bluff och sketigt!!´

 2. Astrid skriver:

  Noterade just i mitt senaste inlägg att en artikel i Sånskan hastigt och lustigt försvann, vad tror du…?

  • skvitt skriver:

   Hej Astrid!Du har säkert redan sett att jag har svara på frågan direkt i din eminenta blogg och i just det aktuella inlägget. Skvitt ber läsarna gå in där (”Det är mycket som försvinner”, se inlägg ovan om saken – med länk till Astrids avsnitt) för att läsa både hennes inlägg och vad som försvann, vilket Astrid så föredömligt har sparat hem innan det togs bort. Den som till äventyrs inte är intresserad av saken i sig kan ju ändå gå in för att se vad som rent tekniskt kan åstadkommas i en blogg.Ni som går in där får mitt svar insatt i sitt sammanhang. Mitt svar handlar om ”locket på” i ett politiskt känsligt ämne som gick företagen emot om det kom ut. Alltså utövade företag sin makt och tystade massmedia inom loppet av endast en halvtimme! Så kan det gå till i lilla Sverige när stora intressen står på spel. Skvitt kanske gör ett särskiltt inlägg om just den saken./Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s